Tuesday, April 30, 2013

how to fix your broken blush

assalamualaikum

pernah tak korang punya eyeshadow atau blusher atau compact powder kesayangan korang jatuh
then pecah..nak guna pun susah
betul tak?

so

dah susah sangat..buang saja,or letak dalam bekas lain..tapi bila nak pakai..serbuk-serbuk tu..macam susah sangat je kan nak apply

ok kalini fyna bagi cara macam mana nak fix kan barang makeup kita yang pecah tu

ok ini contohnya

ini adalah fav blusher fyna
ada shimmer siap-siap, jadi tak payah nak guna highlight dah kat tulang pipi..and bila pakai pipi jadi glow sahaja
plus warna dia pink barbie! kenapa fyna kata pink barbie? sebab warna pink betul and shimmer and comel
hehe

jenis bulat-bulat ni kadang-kadang susah nak tonyoh dekat brush
kadang-kadang tak lekat dekat brush

so fyna ingat lebih baik buatkan blusher ni macam blusher biasa..lagi senang apply


warna cantik kan?


ambil any brush..di belakang brush tu..hancurkan blusher ulat-bulat tu


ok dah hancur..see warna dia cantik kan?


amhil tisu lipat empat..kasi tebal sikit


tekan-tekan blusher serbuk tadi sampai mampat


tara! siap dah..kalau tuang pun the product tak akan jatuh..so senang lah tak jatuh sisa-sisa kan?


sekali apply di tangan
warna cantik kan? and long lasting 

so sekarang lebih senang nak apply

warna pink macam ni sesuai untuk semua jenis kulit sebab warna dia ada shimmer so akan buatkan kulit kita jadi glow

if kulit hitam manis.pakai blusher warna ni..akan buatkan pipi lebih naik and cantik and glowing

koshize blush on
RM35

boleh dibeli dengan adik fyna

wani 010-361 5062

selain bluserh, eyeshadow,compact powder pun boleh try =)




6 comments:

Syafiqah Hashim said...

woohoo..nice idea kak fyna ;)

Mahirah Ridzuan said...

good idea... baru terfikir... selalu buang je terus...

Mr Lonely said...

looks nice!

MIMO MOMI said...

selalunya kalo nak lg padat elok. org bancuh dgn alcohol sket. kat farmasi ada jual. jd padat mcm baru beli. :)

Fiona said...

hi blog walking..
http://kasperskykomputer.blogspot.com/#!/2013/04/mari-beli-kaspersky-antivirus-2013-murah.html

Maszwin Mujahid said...

Waaa...kak fyna punya header cun...♥♥