Thursday, March 7, 2013

train ke kuala lumpur

assalamualaikum

so semua dah tau if yang update fyna di facebook page
fyna pergi ke kl ntuk makeup job so for the 1st time fyna pergi ke kl naik train! haha

pengalaman baru bagi fyna ;)

fyna ke kl dengan kawan fyna..so berangan nak dapat katil..sebab naik train ni dia ada 4 pilihan berlainan harga



  1. 1.untuk bilik besar juga and selesa rasanya sebab time pergi cafe mengintai juga dalam bilik yang kosong hehe
  2. katil agak besar and selesa..ada bantal and selimut..tirai untuk halang dari orang tengok kita tidur
  3. ada meja macam dekat kedai makan saja..macam tak best je hihi
  4. seat biasa macam dalam bas..tak selesa sebab kerusi tak boleh adjust


ok fyna nak cerita pengalaman fyna naik train

  • time pergi fyna and kawan dapat no 4..seat!
  • memang sangat lah tak selesa..agak sempit..kalau bas boleh juga adjust kebelakang kan..tapi ini tak boleh adjust langsung =.=
  • dulu kalau naik train mau ambik masa 10-12 jam..sekarang 8 jam dah sampai..maju dah sekarang =D
  • yang bestnya naik train ni..boleh makan di cafe and if emergency sakit perut atau nak terkucil..ada je dalam tu..so itulah bonusnya
  • if duduk seat kena melalui 5 gerabak untuk ke cafe untuk makan phew!
  • tak bestnye dah la laluan kecil..mata-mata dok tengok-tengok..ish sangat lah tak selesa..dah la time jalan bergoyang time train berjalan..hahah kena control kang terjatuh pulak =P



fyna di cafe..segan sebenarnya nak snap pic
dekat cafe banyak jejantans saja..fyna and kawan je perempuan hihi


  • makanan di cafe..tak sedap..hanya rasa secukup rasa sahaja..mau kena kanser nanti..haish! total mkanan and minuman semua RM25..phew! mahai sangat..
  • tips: better bawa bekal..even dekat situ tulis makanan di luar tak boleh bawa masuk..tapi bolej je sebenarnya=D
  • time balik dapat katil..alhamdulilah thanks juga kepada kawan fyna yang booked kan tiket..lega sangat dapat katil
  • fyna dapat katil tingkat atas and bawah..tingkat atas fyna letak bag..tingkat bawah fyna tidur dengan kawan fyna hehehe..selesa juga.ada lampu kecil if takut tider dalam gelap
  • keselamatan sangat ok tapi agak rimas bila diorag datang check tiket 4 kali..nak tidur pun tak senang..tapi ok juga lah..sebab takut juga tidur dekat katil sebab kebanyakkan lelaki
  • pengalaman yang bestnya..masa dari cafe nak balik seat..ternampak surau and decide nak masuk dalam tu lunjoq-lunjoq kaki ( rengangkan kaki) tapi kena halau pula oleh pekerja disitu =P
  • selang satu gerabak akan ada side yang ada pintu..celah-celah tu banyak lelaki yang melepak..hisap rokok..ish sangatlah tak suka



time balik, my bestfren intan tapaukan butter prawn and nasik! thanks love!
sangat sedap and kenyang

so bagi fyna..ok la pergi dengan train..tak penat sangat even lambat sedikit dari bas..
harga boleh tahan..
yang bestnya kemudahan ada untuk emergency hhehehe itu yang penting

bas dah naik
train dah naik
lepas ni teringin nak naik flight pula..


=D








5 comments:

Syafiqah Hashim said...

hehee..pika paling tak selesa bila kita berjalan lepas tu ramai lelaki ushar-ushar pelik (walaupun dorang tak pandang tapi perasaan kita je..hewhewheww) segannn sangat! yelahh..kita ni perempuan kan..heee :D

Shakira Pathi said...

dah lama tak travel naik train.dah banyak progress dari dulu masa kecik2 :)

nuraliasaqinaMY said...

saya last naik train waktu kecik2 dulu XD skrg family dah besar so mak ayah sy bawak kete je, tak leceh :D time naik flight sy pening =..=

Shahada Fauzi said...

kerusi no 4 tu boleh adjust la fyna..hehe..saya baru je naik baru ni..pi kl jugak..^_^

tapi kerusi die keras sikit..sakit tengkuk tidoq..huhu..

fazianbatrisyia said...

naik train...sama lah apa yg sy rasa...byk lelaki pastu ngorat2...last naik train gi singapore...sejuk giler kot dlm train tu...grrr..grrr..grrr...