Tuesday, March 12, 2013

review : shiseido white and black mask

assalamualaikum

bila muka berminyak..pakai mask..bila muka kering..pakai mask

mask ni memang penting and selalu akan berikan instant result..banyak jenis mask yang ada sekarang

ok kalau untuk membuang black and whitehead di muka..mask jenis peel off sangat lah sesuai..

ada banyak jenis mask peel off but yang tengah in sekarang adalah mask dari  shiseido 

and memang menjadi fav fyna lepas sekali guna..terus jatuh cinta




hitam dan putih







 beza?

mask yang hitam ni memang dah femes dah
rata-rata pernah try mask yang hitam more than putih ni
senang digunakan..ok yang hitam memang senang apply..but yang putih kena apply 2 kal sebab kadang-kadang dia tak melekat
selalunya 1 packet ni untuk 1 muka..if korang punya muka kecil..boleh guna 2 kali
fyna sugest jangan pakai nipis..pakai tebal sikit..result dia lebih ok
sakit? kalau fyna..dah biasa letak 1 muka..if korang baru nak try..letak dulu dekat tempat tertentu macam hidung..
Mengecilkan pori-pori wajah? yes sebab dia membersihkan pori-pori dengan menasik apa yang tersumbat
bagi fyna..putih lebih best dari hitam..putih lebih menarik banyak white head or black head dekat muka
hitam pun menarik juga semua tu tapi kurang kuat dari putih
kecutkan jerawat? bagi fyna tak juga..cuma if jerawat kecil maybe dia akan keringkan buat yang besar..sory


ini adik fyna pakai
see the white head? eii yek
rasa nak muntaj pula bila tengok =.=


this is mine!
euuuuuuuuuuwwwwwwwwww geli nya!
act dekat tempat lain fyna tak ada..ni side pipi kiri dekat hidung sahaja
banyak gila..tak sangka pulak
ish! gelinya

so result dia memang ok..dia memang menarik semua..tapi black head susah sikit nak tanggalkan..mostly white head

orang kata bulu muka pun dia tarik..ha itu fyna taktahu pula haha

oh fyna tak jual this mask ok?
kena cakap banyak kali sebab if fyna buat review..ramai yang akan inbox and call fyna banyak kali..sebab nak tanya pasal barang yang fyna review.. =.= kadang-kadang sampai pukul 12 malam ke atas
padahal fyna langsung tak jual any product yang fyna review
haish
stress pun ada tau..please baca elok-elok ye



mask ini boleh dibeli di

hp : 0124462620





19 comments:

Stefa Chan said...

i dont understand your language dear. :( u should try a english blog :D
miss you

Dayang Bulat said...

erk.. dia tarik bulu roma jugak kan. soalan tak pandai dari saya, bulu muka akan menjadi bertambah lebat tak. T_T

Cik Puan Rara said...

bagus nya keluarkan semua nya.

[sutera kasih] said...

ramai ckp bgs..nk try jgk la !

Ika Ika Faid said...

ika penah try.memang effective sangat.even muka ika x de black hole tp pori2 muka ika mmg jelas kelihatan.Thanx sis fyna sbb ika mmg tengah cari produk ni melalui on9 =)

Rara Nasiha said...

Haritu lepas fyna review black mask tu kita terus pergi beli. Tapi betul, black mask tak tarik banyak sangat. Nak try yang white mask pulak lepas ni. Thanks btw :)

♛ Azie Azra ♛ said...

sis fyna, kalu muka jerawat merah2 tu cmne? bole ke pakai peel off ni? huhu

onie said...

onie da order yg mask itam tu,tak sabar tunggu parcel sampai umah,hikkkkkk....nak rasa gak macam fyna rasa :D

eRzA said...

try pkai arang produk dr cosway...mmg best gile..dia pun trik both white & black head...dan bulu roma halus..muka rse licin lps pkai...dan sgt segar...try la fyna..price pun worth...1 botol leh pkai lame... =)

eirza@blogspot.com

Shakira Pathi said...

Macam best jugak mask macam ni. Selalu ty mask Nivea yang Aqua tuu :)

Naurah Husna said...

Kak fyna, i dah beli. Sangat murah. Hari tu beli kat tempat lain sekeping rm3.50, beli dekat naura apparel dapat rm1.50 je sekeping. Posting free kalau beli banyak. Mask dia sangat bagus, i beli sampai 20 pcs. Hihi

deanna said...

ok tgh pakai.. pastu baru google cara nk tanggalkn.. nsb bek pakai kat hidung je.. sy beli murah, rm1 tuk 1 peket y wrna itam :)

Anonymous said...

Salam tumpang iklan :D

Sy ada menjual shiseido mask dgn harga rm0.90 minimum order 10pcs.

SMS/Whatsapp : 0126246762 (syu)

Ida Chalo said...

So,kalau nak buang whitehead,better pakai whitemask la ea??nk try la..^_^. Thnx for the review!!

amira evans said...

amira baru nk guna nie hehehe :D

Anonymous said...

Salam tuan punya blog..hehe..
Tumpang iklan kejap ya..

Saya ada menjual Samsung Galaxy S4 clone yang almost exactly like original tau!Memang sama!
Harga RM679.00 seunit..

FREE shipping seluruh Malaysia

Berminat, hubungi saya di
013-458 2860

Anonymous said...

Fyna..tenkiu..nk try yg white mask laaa..

sha amira said...

Slm..tumpang iklan gk..

Sy ada menjual shisheido mask murah dan freepost..
Offer produk lain:
-emilay whitening 4btol rm100
(+Free 4pcs shisheido mask)
-thanyaporn 3botol rm100
(+Free 3pcs shisheido mask)
-Sabun double gluta 5ketul rm100
(+Free 2ketul sabun susu beras)
-Emilay whitening+thanyaporn hanya rm80(+free 1ketul sabun glutakojic 3layer cake)
Boleh sms/wechat/whatsapp 0174779638(sha)

sha amira said...

Shisheido mask 1pcs rm1...
Beli 50pcs,freepost
+Free lipmask 2pcs..
Sms/whatsapp 0174779638(sha)