Wednesday, March 13, 2013

Arabian Mendy Restaurant

assalamualaikum

takut sebenarnya nak jejak kaki di restaurant arab ni..orang selalu kata portion memang banyak..tapi harga pun banyak juga

so banyak kali juga lah terbatal hasrat ni =.=

tapi baru ni cakap dekat baby, kawan fyna yang fyna teringin makan nasik arab..dia kat jom pergi ke Arabian Mendy Restaurant..dia kata jangan risau..mampu aihhhh

tengok signboard nampak gah juga

tapi masuk dalam..aik kecil je ke restaurant ni..kami orang 1st yang datang hahaha


ihsan google



ice lemon tea , sirap limau,air kosong
RM 4.00


Shish Tawouk
RM 10.00
ayam dia sedap tapi mayonis tu macam murah punya bahaha 


nasi mendy chicken 1/2 
RM18.00
2 orang makan..share dengan adik
banyak gila ok..and sedap! 
daging ayam lembut sangat and ada bagi kuah sup tapi sup kambing so tolak tepi and bagi sambal..emmm sedap

total 
RM26.00

murah kan? and sedap!

note: datang awal sebab cepat je restaurant ni penuh..rasanya makan baru sampai pusing-pusing eh dah ramai rupanya haha

location :  Lagenda Heigh Sungai Petani,

11 comments:

aiEz said...

pergh nasi itu buat rasa lapar dan menggoda...--"

NinaAz said...

Bru nk try pg. Tp jauhhhh la pulok. Huuuu

Mr feckry said...

lame plak tak makan nasi arab

Shakira Pathi said...

Tak pernah lagi makan nasi arab. One day nak try la :)

syiha_Abdull said...

fyna..nanti try yang kat bandar perda bukit mertajam..area jusco..sedapppp sangat.. Restoran Qasar Hadramawt, Bandar Perda..

eza ezani said...

klu dtg png try plak nc arab bt.fringgi..tarbush...sdp stu...

Qamarina Beauty said...

saya selalu makan nasi arab, dulu masa dating makan nasi arab, skrg dh jd husband ke piun slalu mkn nasi arab.. sedap kenyang, portion besar & murah

slalu mkn di hadramaut bukit bintang
al-rawsha dkt bulatan kg pandan
hadramaut , bandar perda
zam zam restaurant dkt seksyen 9 shah alam..

kalau kat a.star restoran makkah dkt tesco mergong tapi itu kurang sedap...

kalau di jitra sedap juga baru lg buka , xingat nama kedai tu... dkt masjid n shell bandar darulaman ...

memang sedap.. try la !! =)

Nasha Suki said...

Pernah makan cni.. mmg sedap & berbaloi :-)

Anonymous said...

yer sgt sedap gilos. tp sy suka kambin pya sgt lembut dan xder bau kambin.

Why Farouk said...

huihhhh.. why pantang sikit tgk arabian food ni.. suka! why suka restoran al-andalus and the castle dekat kg baru tu. try la!

Arfahani Arsad said...

uih,mhl jgk..kat sini LE14 = rm7 include delivery!hihi.. ^^