Monday, February 18, 2013

steamboat di johnny + resepi kuah setamboat

assalamualaikum

baru boleh bernafas sikit ni..banyak sangat cerita nak share and barang yang nak direview

cerita ni dah lama sebenarnya..tapi nak jugak update

bulan 12 tahun lepas ajak mak ayah makan steamboat di johnny..sebeblum ni fyna makan dengan adik sahaja..now nak ajak mak ayah..mak ayah suka la kalau try benda baru ni




kalau bab masak steamboat ni..aduk fyna ni la yang kalot




mummy


ayah dah kenyang ahahahahha

ok done dengan steamboat di johnny
so far ok la..rasa pun sedap juga..harga pun tak lah mahal kan
jadi disebab kan mak ayah teringin makan lagi..tapi tak nak makan di johnny..apa kata buat sendiri? lagi jimat..kan? hehe




prepare




sumbat semua

ni 2nd time buat

lawa sikit la cara hidangan..sebab mimi yang hidangkan haha

ok now fyna nak bagi resepi buat kuah tomyam..kalau sup macam tak best kan. hehe

resepi

mula-mula
air ikut suka lah banyak mana
serai 1 batang 
daun limau putut boh la 2 helai
tomato fyna masuk 2 biji baru sedap
bawang besar 2/3 biji..banyak baru manehhh orang kedah kata
cabai melaka/cili padi ..nak pedas masuk la banyak..

dah mendidih

masuk pes tomyam ..ini ikutlah nak letak banyak mana pun..lagi banyak lagi kaw!
garam
gula

then biar mendidih and rasa

dah rasa sedap-sedap tu ok la tu


semua gambar ambik dengan note 10.1 fyna..non edit kecuali gambar dari instagram 


7 comments:

Anonymous said...

pernah mkn johnny sekali 4thn lepas.mmg sedap sangat.
tapi pastu dapat tahu johnny xde sijil halal terus dah xpegi dah.

sekarang dah ade sijil halal ke fyna?

O'gosh Iskandar said...

sedapnya...kena try ni

Shakira Pathi said...

sodapnyee yang hom emade tuu.nampak lagi sedap dari yg dekat kedai hehe :)

fazianbatrisyia said...

Masak kat rumah lagi layan kot...bestnya...

Rozana Razali said...

kalau ada resipi sos dia yg ada bijan2 tu bertambah sedappp. =)

najwa roslan said...

brilliant la... steamboat homemade! kna try sendiri ni... :D

Anonymous said...

Sori tumpang lalu...

HARGA RUNTUH ! ! ! ! ! ! ! ! !

Vistoria Secret Body Mist 250 ml kini berharga RM35 per bottle.

RM30 per bottle jika anda membeli 3 botol and MORE!!
All delivery, postage not included.

All fragrance..pm me at fb for inquiries. Thank you guys!

http://www.facebook.com/Caricentdotcom...senang2 "like" r skali pages nie huhuhuhu sb byk lg barang2 yg akan diupdate from time to time....