Saturday, January 5, 2013

TONYMOLY Pocket Bunny Mist from Japan


assalamualaikum

kalau sebut face mist je mesti ramai yang tahu kan..
femes face mist ni act..

dalam banyak-banyak face mist..ni paling fav

kenapa?

ok meh tengok dulu


comelkan rabbit ni



nampak tak kat tapak tangan tu?

TONYMOLY Pocket Bunny Mist ni ada 2 jenis
untuk kulit berminyak 
untuk kulit kering

so korang boleh lah pilih salah satu ye


so my review

for sure la suka sebab bentuk and warna dia
bentuk yang kecik comel..sumbat je dalam beg
fyna punya ni untuk kulit berminyak..
fyna selalu sembur ke muka time lepas makeup 
sebab face mist ni dia akan menyerap semua minyak and jadikan makeup lebih tahan lama
ok..lets say korang keluar berjalan and rasa penat sangat kan..and muka pon nampak penat
sembur je face mist ni..automatic korang akan rasa segar
fyna selalu travel ke sana sini untuk makeup job..so sometime penat sangat dengan cuaca panas
memang kena selalu ada face mist ni dalam handbag..sebab time macam ni fyna akan sembur ke muka untuk freshkan muka balik
adik fyna pon berebut nak jugak benda ni hahaha 
kalau keluar hangout then muka macam berminyak
sembur je face mist ni..dia akan automatic serap minyak kat muka tu
tapi kalau makeup korang dah cakey and berminyak..sembur face mist ni..muka akan fresh and tak berminyak lagi..tapi makeup tu tak fix lah ye..hehe
bau wangiiii yang tak over..suka sangat!
kalau nak kata stay power macam face mist mahal memang tak lah kan
but this one untuk everyday..sangat la sesuai..harga pon ok

fyna sangat sugestkan face mist ni untuk student
sebab korang kadang naik bas pergi kolej..naik motor pergi kolej
berjalan nak pergi fakulti
cuaca panas
masuk dalam class atau kuliah muka dah penat
jadi macam mengantok and malas nak belajar
haa 
apa kata korang sembur je face mist ni
korang akan terus segar
ni memang fyna tak tipu

harga?
RM30

fyna punya dah berbulan tak habis lagi..so sangatlah berbaloi dengan harga

boleh beli di sini



p/s: the owner study dekat japan..so korang jangan risau..barang memang original dari japan..tak ada tiruan-tiruan ni..and barang yang sampai pon dari japan..wah! oberseaaaaaaaa ;)





for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 



follow me for daily update

instagram : fynahere
twitter : nur_shafinatul
MAKEUP CLASS /TIPS ONLY RM1 PER WEEK AT MY TWITTALK
SO ALL CELCOM USERS, FOLLOW ME ON TWITTALK CELEBRITY..
JUST DIAL *22001 AND FOLLOW FYNA..THANKS!






10 comments:

mIsZ IzYaN said...

wah menarik..boley cbe nnt.. :)

Senorita Nadira said...

thanks sis fyna sudi cuba pocket bunny mist ni.. domo arigatou ! :))

Sabrina Tajudin said...

comel!!!! igt kan yg perfume bar tu... hehe... cool review!

Puteri Panda said...

hi, fyna. kalau di kedai Tony Moly sendiri berapa harganya?

fyna said...

puteri panda : fyna xtau dear =.=

Siti Rohaida Yusof said...

tomeyyyy

Kymie Marzukhi said...

nak mak andam nie boleh?

meylshumeyl said...

i love your blog.. hope u can visit my blog back.. :)

Anonymous said...

I hаve learn sevеral just right stuff here. Certainly worth bookmarking fοr гevisiting.
I surprise how a lot effort you plаce to create the sort of fantastіc
informativе ωeb site.

Also visit my webpage: violetcasino.Com

Anonymous said...

It's really a great and helpful piece of info. I'm ѕatisfied
that уou shareԁ this helpful info wіth us.
Ρleaѕe ѕtay us uρ tο dаte
lіke this. Thаnκ yοu for sharing.


Mу weblog: http://www.eshop-wiki.idhost.kz