Tuesday, January 29, 2013

shaklee

assalamualaikum

pernah dengar pasal product from shaklee?

1st mesti korang kata..MAHAL!

fyna pon mula-mula kata macam tu..tpi lepas guna..rasanya murah dari supplement lain..why?

semua tau shaklee ni vitamin paling bagus la antara vitamin lain..dan dah lama dah vitamin ni wujud ha 

kenapa ia bagus? kenapa fyna cakap ia tak mahal?

1 set untuk kecantikan kulit ialah SET D
(kalau korang makan 1 set ni..memang complete la untuk kulit, tenaga dan kesuburan)

set ni paling femes untuk kaum wanita

SET D


B Complex  

120 TABLET
RM 53.75

Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

6. Mencegah stress.

7. Menguatkan antibodi tubuh.

8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

11. Mencegah anemia.




Vitamin C

180 TABLETS
RM92.50

Khasiat Vitamin C
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.



Vitamin E


120 TABLETS
RM149

  • Memelihara kesihatan kulit, melambatkan proses penuaan
  • antioksidan yang sangat penting dalam pencegahan kanser dan  penyakit kardiovaskular
  • Bersifat anti-imflammatory
  • Bersifat diuretic, mengurangkan tekanan darah tinggi
  • mengurangkan risiko penyakit katarak
  • Membantu kesuburan lelaki dan wanita
  • Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi ibu2 yang mengandung
  • Menyokong fungsi penghantaran oksigen ke seluruh badan bagi meningkatkan stamina
  • Bekerjasama dengan Vitamin A untuk melindungi paru2 daripada pencemaran udara
  • Mengurangkan risiko masalah jantung dan strok
  • Mengelakkan / mengurangkan masalah darah beku 


banyak kelebihan nya amalkan vitamin dari shaklee ni..fyna dah amalkan 2 bulan and terasa perbezaan nya secepat 1 minggu..

kulit lebih cerah dan glowing
masaalah sakit belakang dah tak ada..maklumlah fyna kan asyik kerja je so kadang-kadang sakit2 badan
air kencing pun jernih

kalau yang berjerawat terok..fyna suggest ambik ni..insyallah kulit muka akan jadi ok
adik fyna amalkan dalam seminggu dia cakap kulit makin lembut, jerawat kecut cepat and badan rasa bertenaga

ha vitamin ni ibu mengandung pon boleh ambik..sebab dia tak merbahaya

vitamin ni memang sangat bagus..fyna memang sugestkan kepada semua..bukan sahaja untuk kulit..malah untuk dalaman..ada jugak yang untuk kesuburan dan hal suami ister..

kenapa fyna kata murah?

sebab sekali beli vitamin ni 1 set..tahan dalam 3-4 bulan ( depends pada pengambilan)

ok kalau student yang nak beli..maklumlah student kan jimat sikit

korang boleh try trial dulu

Utk set trial pack set D

30biji vitamin e rm37

30bji b complex rm16
30biji vit c rm18
postage tmbh rm6 wm/rm9 em


for those yang nak try shaklee boleh hubungi raihan
0172549388

kepada yang nak kan kulit putih cerah dan cantik dengan cepat
boleh try ni

ESP shaklee


RM 150
tahan sebulan setengah



korang juga boleh guna ID Shaklee Fyna 869815 utk pembelian di mana2 branch Shaklee berdekatan
Empire Tower,Empire Subang,Selangor
Wangsa Maju Setapak, Kuala Lumpur
Jalan Todak 1,Pusat Bandar Seberang Jaya,Penang Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, Ipoh,Perak
Jalan Molek 1/10,Taman Molek, Johor Bahru.
Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu.
Wisma Damai, Jalan Damai, Luyang,Kota Kinabalu.

bagi ID fyna..korang boleh dapat diskaun!
tapi kalau nak beli yang set kecik-kecik..boloeh hubungi 

Raihan Vita Shoppe
♥ SITI NUSRAT RAIHAN
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase









9 comments:

AyueJean said...

Ramai yang bercakap pasal shaklee ni sekarang...
Ni la baru AJ tau ape mendenya Shaklee ni...

eid mazni said...

shaklee bagus...saya guna untuk hilangkan parut ciken pox...

Alhamdulillah...parut semakin menipis...kulit dah x kusam...boleh tgk review saya pasal shaklee yang
saya guna kat blog...

sangat sesuai untuk sape2 y ada parut jerawat y lama2 tu...:)

airisiaixora said...

yes..shaklee terbaek..sesapa yg nk try n order shaklee leh like page vitaholic shoppe di FB :)

http://www.facebook.com/pages/Vitaholic-Shoppe/579326682083639?ref=ts&fref=ts

airisiaixora said...

yes..shaklee terbaek..sesapa yg nk try n order shaklee leh like page vitaholic shoppe di FB :)

http://www.facebook.com/pages/Vitaholic-Shoppe/579326682083639?ref=ts&fref=ts

Puteri Panda said...

pernah dengar pasal shaklee ni. kawan saya ejen shaklee. hehe.. ;)

Siti Nusrat Raihan Binti Haji Idris said...

Thanks fyna review set kulit yg sgt femes ni wakil utk saya...
Kalian juga boleh guna ID Shaklee Fyna 869815 utk pembelian di amna2 branch Shaklee berdekatan
Empire Tower,Empire Subang,Selangor
Wangsa Maju Setapak, Kuala Lumpur
Jalan Todak 1,Pusat Bandar Seberang Jaya,Penang Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, Ipoh,Perak
Jalan Molek 1/10,Taman Molek, Johor Bahru.
Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu.
Wisma Damai, Jalan Damai, Luyang,Kota Kinabalu.

Jika ada kekangan kewangan boleh hubungi saya utk set bajet
SILA ADD FRIEND FB SAYA DULU
HUBUNGI
Raihan Vita Shoppe
♥ SITI NUSRAT RAIHAN
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase

aku, kamu dan dia.. said...

Kalo guna id fyna ni.. Dapat member price or normal price

eid mazni said...

kalau guna ID dah boleh dapat harga ahli...:)

Anonymous said...

salam..sy peminat fyna..sy selalu ikut perkembgan fyna..sy selalu tertanya2..fyna makan n amalkan SEMUA suplement,kopi,jus,losyen yg fyna review ke?sbb terpikir..xpe ke makan campur2 banyak2?tq :)