Wednesday, January 2, 2013

Mary Kay! ( Foudation and Makeup Remover Review)

assalamualaikum

dah lama sebenarnya nak beli product Mary Kay ni
tapi sebab mahal sikit..postpone dulu niat tu

rata-rata ramai suka gila product ni..sakitnya hati..nak beli duit tak cukup lagi

alhamdulilah cik safiah bagi 2 barang untuk fyna review..melompat lah..heyyyy fyna pon guna Mary Kay k..ceh nak belagak jugak kan

mary kay matte wear liquid foundation


For mk timeWise foundation ade 2 jnis

-matte wear liquid foundation
Yang ni  for a combination to oily skin type.suitable for sensitive skin..dpt mengurangkan mslh kulit berminyak yg trlalu ketara

-luminous wear liquid foundation
Yang ni for  Normal to dry Skin type..mngurangkan mslh kekeringan pada kulit muka dan mempunyai fungsi pelembap yg semula jadi.

*semua mk products adlh sesuai utk kulit sensitif,
MK brands byk mnggunakan bahan organik dan ia low chemical ye.
Foundation ni ade 5 jnis plhn warna
-ivory3
-ivory 5
-beige 3
-beige 5
-bronze 1




so disebabkan kulit fyna jenis oily..
ini untuk fyna

mary kay timewise matte wear liquid foundation







the color is too light for my hand tapi suit dengan muka
hahaha
kulit muka fyna cerah pada tangan sebab drive setiap hari...kulit tangan jadi gelap..tooo bad

my review

very matte finish..absorb all oil dekat muka
so kulit tak akan nampak shining-shining lah..sebab shining ni not good for oily skin
mengecilkan pores..kalau foundation jenis mate...memang akan buat pores nampak halus
light - medium coverage
buatkan kulit nampak cerah..suka sangat! if pergi event fyna akan pakai foundation ni..terutamanya time malam
kalau fyna pakai tebal-tebal pon tak apa..sebab tak ada pulak naik jerawat haha..see.maksudnya bahan kimia dia amatlah rendah
oil control? hmm too bad..not so good 10 jam je
but with the makeup base and powder..boleh stay lagi lama


contoh gambar fyna pakai foundation ni


harga 
RM70

next!


Mary Kay® Oil-Free Eye Makeup Remover 






- dpt menanggalkan mekap mate secara lembut dan mudah
-tekstur nye yg tidak berminyak dan melekit memudah serta menyenangkn proses pnanggaln mekap yg kalis air
-boleh digunakan utk menanggalkn lipstik.





sebelum guna
goncang sehingga berbuih dulu ok

'

kocak sebelum guna


sekali sapuan habis semua eyeshadow

my review

senang removekan mascara yang degil
ha kalau guna makeup remover fyna selalu guna untuk mascara je..
tuang dekat kapas then letak dekat bulu mata for a few minit then tarik pelan-pelan..taraaaa..habis semua maskara akan keluar
tak berminyak sangat macam remover lain
tapi hati-hati sebab kalau remover ni masuk dalam mata..mata korang akan rasa pedih..haaa ni yang bahaya sikit
yang lain semuanya ok

Harga
RM60

ramai tanya mana nak beli product mary kay ni..sebab susah nak dapat
ok jangan risau..boleh beli dekat kawan fyna..

facebook : http://www.facebook.com/pages/Makeupholiccom/139958656102011









for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 



follow me for daily update

instagram : fynahere
twitter : nur_shafinatul
MAKEUP CLASS /TIPS ONLY RM1 PER WEEK AT MY TWITTALK
SO ALL CELCOM USERS, FOLLOW ME ON TWITTALK CELEBRITY..
JUST DIAL *22001 AND FOLLOW FYNA..THANKS!

6 comments:

Iqa said...

best pakai product ni.. muka jadi lembut je bila pakai.. :D

O'gosh Iskandar said...

lama dah dengar pasal MK ni...tapi takut nak cuba...pasni bolelah cuba2...

HaFizaH aYu said...

Tengs fyna bg link tu,sblm ni xtaw nk bli ktne

♥iqah♥ said...

salam.
hye kak fyna , kita silent reader blog akak.
hee.
owh ya , kita pun beauty consultant mary kay.
produk mary kay mahal sikit tapi bertahun jugak pakai dan lambat habis.
:)~

nasuha chua said...

Jangan takut-takut :) tak makan orang pun.. Hihii 😅 u beli je, 2months pakai tak puas hati boleh claim moneyback & satisfaction warranty within 90days 😉.. I bfore guna pn takut2, 1 week pakai, i dah fikir macam nak claim sbb low chemical mmg lmbat nmpk prubahan kan.. 2-3months pkai, i bersyukur sbb tak claim.. Sangat terbaikk 👍👍👍

nasuha chua said...

Jangan takut-takut :) tak makan orang pun.. Hihii 😅 u beli je, 2months pakai tak puas hati boleh claim moneyback & satisfaction warranty within 90days 😉.. I bfore guna pn takut2, 1 week pakai, i dah fikir macam nak claim sbb low chemical mmg lmbat nmpk prubahan kan.. 2-3months pkai, i bersyukur sbb tak claim.. Sangat terbaikk 👍👍👍