Monday, December 31, 2012

Pink Brushes!

assalamualaikum

fyna suka sangat warna pink..tapi pink yang lembut lah..sesuai la dengan umur ni 

sejak suka bermekap ni fyna lebih suka pergi travel bawak beg untuk brush yang perlu sahaja
sebab kalau nak sumbat dalam beg makeup memang rosak la kan brush tu

untuk travel size..atau yang abru nak belajar makeup..fyna sugest korang brush yang macam ni..ok kalau korang jenis makeup guna tangan..tak pe la..fyna pulak sekarang lebih suka guna brush sebab malas nak basuh and tonyoh-tonyoh tangan pulak lepas tu




nampak tak yang warna hitam-hitam tu..ha tu sebab fyna dah tonyoh dengan eyeshadow haa haha
nak test la katekan..
kadang-kadang ada brush jenis tak lekat eyeshadow



1.  brush untuk kening..yang macam sikat tu kan..kalau korang pakai maskara and tiba-tiba clumpy..korang boleh guna sikat tu and sikat bulu mata

2. ni fyna guna untuk pakai blusher..bulu yang super lembut! suka sangat

3. berus senget ni korang boleh guna macam-macam..eyeliner boleh..lipstick boleh..tapi fyna prefer lipstick la..sebab bentuk senget tu senang nak apply dekat lips ni

4. berus ni nipis and kecik sikit..boleh jugak guna as a eyeliner atau pon lipstick..tapi fyna prefer guna sebagai berus eyeliner..sebab dia nipis and senang handle ( untuk sesiapa yang guna gel eyeliner)

5. ha ni brush yang bentuk panjang dan bulat ahaha sesuai la untuk blend eyeshadow ataupon nak apply eyeshadow dekat tear duct and crease..sebab dia bentuk bulat and kecik so boleh la control tangan  kita tu ok

6 . sesuai untuk eyeshadow di bahagian tengah mata tu

7. ni pon untuk eyeshadow..besar sikit..boleh la guna untuk blend..tapi dia tak fluffy sangat..tak pon korang guna as a contour hidung haa



jangan risau..ni bukan bulu babi
tak ada cabang-cabang pon
super lembut

berus ni kita tak tumpu untuk 1 kegunaan sahaja tau
maksud fyna macam
kat situ tulis eyeshadow brush tapi korang boleh jugak buat as a lips brush
semuanya atas keselesaan and kekretifan kita ( tudia ayat)
tak payah ikut sangat pon hehe
fyna pon hentam je semua
tambahan makeupkan cust..5 brush fyna guna as a eyeliner sahaja hahaha aslkan lembut and nipis..jalannn


eh bukan ada warna pink sahaja..warna putih, purple, hitam
banyak lagi

harga

RM29 jee


boleh beli di sini

sms : 0166308623 (fast reply) 
email: swiss_rowl@yahoo.com (for international buyer)


happy shopping!




for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 



follow me for daily update

instagram : fynahere
twitter : nur_shafinatul





2 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

comelness la brush die.. thanx dear for the recomended

Zayla Abdullah said...

Pink colour...mmg cute