Monday, November 5, 2012

spices of penang - murah dan sedap

assalamualaikum

1st time fyna datang makan sini, fyna cakap dekat adik nak bawak mak ayah datang makan sini jugak..mesti diorang suka..

so haritu fyna ada makeup job dekat Penang..my driver, adik fyna tak ada sebab dia ada job di KL..ingat nak drive sendiri tapi ayah fyna sayang sangat dekat anak dia ni..so 1 family pergi temankan fyna makeup haha..sweeeeet 

so lepas makeup , fyna ajak mak ayah ke sungai petani untuk makan dekat sini..dah dapat payment..haruslah belanja mak ayah makan sedap-sedap



hawaii rainbow ice = RM 4.50
( this one korang mesti try! sangat sedap and tak manis sangat..hero of the day hehe )
ais kacang = RM 3.80 
( ni memang sedap..harga murah ada ice cream lagi atas tu..and diorang tak guna susu tau..dioarang guna santan..a bit different but taste so yummy!)


tomyam seafood beehon = RM 8.90 
( sedap and pedas..api tu even dah padam, still panas sampaila habis makan)
special fried beehon = RM 5.50 
( tak tahu apa yang specialnya but sedaplah)
ikan pari bakar rice set = RM 13.80
(ayah cakap boleh tahan)
nasi lemak rendang ayam = RM 6.90 
( boleh dikatakan sedap dari Old Town heee)


mummy and daddy!

diorang cakap sedap and murah..alhamdulilah hehe
so next time boleh datang lagi

location : village mall sungai petani




6 comments:

Hazwani Harun said...

bestnye...nak..nak..nak jgk..hehehe

cweety kadbury said...

kak fyna bt cweety lapa la...:'(

bspotgurl said...

terasa lapar je bila tgk food pepagi ni.. ;-)

cik chinta said...

jauh r nk g..huhu

hazanis said...

bg alamat penuh tempat ni boleh x?nanti senang nk singgah lau pi penang..hehe

kEjAr sUsU! jGn KaSi dYa LaRi! said...

kak fyna..ni kat mana??saya owg penang..mana tau saya bole pegi hehe