Tuesday, November 27, 2012

review: PURE MARINE COLLAGEN

assalamualaikum

sana sini orang dok cakap pasal collagen
bertapa bagusnya collagen ni..minuman collagen la..kapsul yang mengandungi collagen la..semuanya sibuk je nak tambah collagen ni..sebab apa? collagen ni dah sedia maklum untuk mencantikkan kulit

jadi kepada yang rajin sikit macam fyna..ehem! boleh la beli and buat collagen sendiri!

wah! betol ke?

yes! sebab sekarang ni..PURE MARINE COLLAGEN dah di jual..ianya mentah-mentah..belom lagi dimasak..


PURE MARINE COLLAGEN

-Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)

-Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
-24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
-Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6



KHASIAT PURE MARINE COLLAGEN
- Melaraskan berat badan & menstabilkan hormon
- Memulihara sel-sel kulit mati(kesan jerawat/kemalangan)
- Mencantikkan kulit(lebih cerah,gebu & anjal)
- Melicin dan menegangkan kulit serta payudara (anti-penuaan)
- Kulit wajah lebih berseri-seri,anjal dan lembap
- Mengecilkan pori-pori pada wajah
- Mencerahkan kulit wajah & badan termasuk bawah lengan & ketiak.
- Menghilangkan kedut pd wajah terutama garis halus di kwsn mata.
- Anti bakteria
- Membuang toksin dalam badan
- Membantu meningkatkan metabolisme & melancarkan peredaran darah
- Memperbaiki masalah kulit, kuku dan rambut
- Mengurangkan sakit pinggang dan sendi terutamanya lutut dan siku
- Push up payudara & punggung bagi wanita
- Merawat tumit merekah
-- Menambahkan tenaga


- Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
- Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, dan merawat gastrik
- Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
- Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
- Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
- Merawat penyakit gout
- Mencegah kanser/tumor
- Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)
- Menurunkan tekanan darah tinggi
- Menurunkan tahap kolesterol dalam badan
- Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis)
- Menberikan rasa kekenyangan (diet)


________________________________________

banyak gila khasiat dia

so haritu fyna dapat se packet pure marine collagen ni...

so nak test fyna ambik suku dari se packet tu dah rendam..wah excitednye nak cuba..suku pon dah banyak tau


Cara Penggunaan :

1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais




selepas di masak then letak sikit oren sunquick sebab fyna kalau makan saja memang tak lalu
dah letak oren ni..texture dia macam cair sikit..tapi sedap! orang lain makan 1 sudu..fyna hentam 3,4 sudu haha
gambar ni menunjukkan pure marine collagen ni dah nak habis..haaaaaaaaa so malam ni kena rendam lagiii



hampas dari air rebusan tu fyna buat masker
and pakai every night

my review

( rebusan)

senang buang air besar
susah nak mengantok
senang bangun pagi
rasa bertenaga
tak ada lagi sembelit..hari-hari masuk jamban haha
tiada rambut gugur lagi.. ;)

(masker)

kulit jadi tegang
lebih cerah but it takes time
sebab letak dalam peti ais..so sangat sejuk and nyaman bila letak dekat muka
for those yang kulit berjerawat and ada masaalah..amalkan malam-malam..insyallah jerawat cepat surut
time pakai mask rasa kulit tegang sangat..fyna ingat dah basuh sure muka kering ni..tapi muka jadi super lembab! suka sangat
fyna tak tau pulak boleh letak dekat dada and bontot untuk bagi tegang..ok lepas ni boleh la tonyoh dekat situ hehe


banyak khasiatnye pure marin collagen ni..tapi semuanya ambik masa lah..bukan sekali pakai terus rasa wow! flawlesnya kulit aku! no no no

amalkan..insyallah

tapi

please basuh dengan betol-betol..make sure bersih ok..sebab fyna ada dapat feedback cakap masker tu jangan simpan lama-lama ,lebih dari seminggu nanti berkulat but alhamdulilah..dah nak sampai sebulan dalam peti ais..masih lagi elok..bau pon tak ada..so bagi fyna..pure marine collagen yang fyna dapat ni memang bersih dan berkualiti

memang ramai yang jual..and boleh dapat murah..tapi kadang-kadang murah bersebab, mahal bersebab ;)

harga?

RM26 / 1 bungkus

ok di mana nak beli?


berita baik!

untuk pembaca blog 'fyna here!' akan dapat diskaun RM2 utk 1st pembelian.

so korang akan dapat RM24 instead of RM26

tapi korang kena bagitau pasword "fyna here" dekat owner tu ye ;)







62 comments:

Siti Rohaida said...

Baru lepas masak collagen nie.xsabar nak try..murah la fyna.my fren jual hrge rm30..emmm..

bspotgurl said...

Fyna, rasanya cemane? boleh makan tak?

fina fento said...

murahnya RM26. Kebanyakkannya jual RM30..

boleh beli ni.

SURIA AMANDA said...

akak dah amik 4 minggu...alhamdulillah ada perubahan..pas ni nak beli lagi...

Salwati Sapei said...

mmng terbaekk pure kolagen nieyy;)

saeko_nakamura said...

heheheh...kite pon da cuba pure marin colagen ni sis. best sgt..sehari makan 2 kali. masker pon buh jgk..kite cmpur gan jus oren..pas buh kt muka,kulit jdi lembut sgt. best!

Abg Stalker said...

hahaha.ltk kt pungkoq la cmtu.

putera_amin said...

salam.. saya jual pure Marin Collagen Gred AA dan AAA (warna Purple) Gred AA Warna kuning RM20. Gred AAA warna Purple.. RM23.. Cepat2 sementara stok masih ada.. 0196741063.. Maaf ye Fyna.. Tumpang Jua...Peace sapa2 nak jadi ejen.. ada harga istimewa

Ana admi said...

Sy wat..da cuci bersih, tp ltak.sminggu lbh..berkulat jd nye...:( nape ntah

mamawana said...

Nice info. Tq.

Mohd Zachary bin Zico said...

ana admi ~ slalunya seaweed anti kulat, kalau berkulat tu boleh basuh balik bagi yg masih mentah lah...kalau yg dah masak boleh tahan dlm 4minggu hingga 5 minggu dlm frezer....

Yatt Yann said...

Jenguk sini. Dia jual pure kolagen @ rumpai laut dengan harga :

Gred AAA : 100g RM10

Gred AA : 100g RM8

https://www.facebook.com/pages/Rumpai-Laut-Asli-Buatan-Tangan-Tawau-Sabah/304312663001792?ref=stream .

cahaya mata baik said...

tumpang eaa...kpd sesapa maw pure marine collagen..ble dpt harga murah dr sy cz sy tinggal d semporna..port rumpai ni dternak...https://www.facebook.com/pages/Semporna-Pure-Marine-Collagen/461567873881142?fref=ts

ble like page sy..sy mencarik pemborong pure marine collagen terutama yg tinggal kt semenanjung...100gram sy jual rm8 tuk gred AAA n AA sama jak harga dia

ADMIN said...

Pure Marine Collagen memang best! sy dah try sendiri tu yang excited nak suh uoll try..arge murah aje

Gred AA (Putih): Rm24
Gred AAA (Violet):Rm27 (200Gram+Poslaju)

bole lawat kat sini (http://ambooyatsdafulusmaker.blogspot.com/2012/12/promosi-murah-rumpai-laut-kering.html)

Only Me said...

SALAM...TUMPANG LALU...SAYA PEMBEKAL MURAH PUNYA...SAPAER BERMINAT....EMAIL SAYA.(musz.bach@yahoo.com)...gred A:rm15/200g Gred AAA rm20/200g...

NAK HARGA BORONG?email saya k

ammy'sbeautymakeover said...

Salam...dah Try this marine collagen...sgt suke...ammy pakai hari2...alhamdulillah now muke getting gebu wallla....

xieyrocksta said...

SALAM, SEMUA DUK JUAL RM30 PER GRAM. SAYA JUAL PER KG. KALAU MINAT, BOLEH PESAN. HARGA PMC / IBU KOLAGEN KAMI :

GRED AA - RM35/KG
GRED AAA - RM40/KG

(MINIMUM 10KG)

JIKA BERMINAT NAK BELI KURANG DARI 10KG,

GRED AA -- RM40/KG
GRED AAA -- RM45/KG

TERMURAH DIPASARAN.

SEBARANG TEMPAHAN, SMS/WHATSSAP 0165528963. TQ!

Nisha Azni said...

SALAM,TUMPANG SHARE.SAYA MENJUAL READYMADE KOLAGEN PUTIH & UNGU..SUDAH DI MASAK & BOLE TRUS MINUM..TAK PERLU BERSUSAH TUK MASAK.JIMAT MASA , JIMAT TENAGA..HARGA PUN MURAH.TIADA BAU N BAHAN PERASA.DELIVERY D SEDIAKN, SLFPICKUP AREA SETAPAK,DANAU KOTA.BOLE LAWATI FB NISA KOLAGEN..UNTUK TEMPAHAN & PERTANYAAN HUBUNGI 019-2926288.TQ

einstein junior said...

tumpang share..sy pembekal dgn minimum order 3kg..sy jual rm100 termasuk pos laju ke semenanjung..gred aaa warna purple..thanx 0138844543

einstein junior said...

3kg rm100

Hidayati Mohamed said...

Salam tuan punya blog. Nak harge PMC yg lebih murah? Murah sebab saya pembekal dari Tawau. Jemput ke blog saya tuk detail.

http://cutetoe.blogspot.com/2013/01/pure-marine-collagen-khazanah-alam.html

tih said...

PROMOSI PURE MARINE COLLAGEN/ RUMPAI LAUT ASLI

Harga Runcit

Harga AA (putih) - RM12 (100gram)
Harga AAA (ungu) - RM17 (100gram)
Belian 3 pek (blh campur2) free postage + free gift (masker face collagen)
Belian 5 pek (blh campur2) free postage + free gift (masker face collagen)+ free mana2 1 pek (100gram)
Belian 10 pek (blh campur2) free postage + free gift (masker face collagen)+ free mana2 2 pek (100gram)

Harga Borong

Harga AA (putih) - RM7 (100gram) minimum 10pek
Harga AAA (ungu) - RM9 (100gram) minimum 10 pek
Harga adalah termasuk dengan kos penghantaran + Master Flyer atas nama & no contact sendiri

*Flyes siap cetak 100kpg = RM5
Sila layari https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.3798283683533.2135520.1470501087&type=3 atau sms 012-5557152 untuk maklumat lanjut

Pembekal Rumpai Laut Mentah dan Asli said...

HARGA PAKET
HARGA BAGI GRED AA (KUNING)
BELIAN 1 HINGGA 9 PEK = RM 12
BELIAN 10 HINGGA 50 PEK = RM 5
BELIAN 51 HINGGA 150 PEK = RM 4
BELIAN 151 HINGGA 200 PEK = RM 3

HARGA BAGI GRED AAA(PURPLE)
BELIAN 1 HINGGA 9 PEK = RM 14
BELIAN 10 HINGGA 55 PEK = RM 5.5
BELIAN 56 HINGGA 150 PEK = RM 4.5
BELIAN 151 HINGGA 200 PEK = RM 3.5
HARGA TERMASUK PENGHANTARAN
BERAT KEDUA-DUA GRED ADALAH 100G

HARGA KILO:
HARGA BAGI GRED AA (KUNING)
1KG HINGGA 9KG = RM 35
10KG HINGGA 50KG = RM RM 33
51KG HINGGA 100KG = RM 28
101KG HINGGA 999KG = RM 24

HARGA BAGI GRED AAA(PURPLE)
1KG HINGGA 9KG = RM 37
10KG HINGGA 50KG = RM 34
20KG HINGGA 100KG = RM 29
100KG HINGGA 999KG = RM 25

HARGA TERMASUK PENGHANTARAN

nur fatin said...

PROMOSI BULAN FEBRUARI..

Marine Collagen hanya rm15 ringgit sepaket..
Sepaket=100gm..
Gred AA warna kuning..stok terhad
Berminat boleh pm saya..

*Harga tidak termasuk kos postage..
hanya tambah rm3 ringgit untuk postage

*Beli lebih dari 1 dapat harga istimewa..

*Promosi sah sehingga hujung bulan 2 sahaja..

untuk pertanyaan atau order boleh call/sms saya di 0177010825

nur fatin said...

salam semua..
jom ramai-ramai menjana pendapatan sampingan/tetap dengan menjadi agen topup..
tidak kira pelajar,surirumah malah yang telah bekerja juga dapat menjana pendapatan dengan menjual topup..untuk mengetahui dengan lebih lanjut lihatlah blog yang telah saya sedikan..
*ini bukan skim cpat kaya ye..
http://agentpup.blogspot.com/2013/01/promosi-agen-topup-sehingga-28-feb-ini.html

Sarah Harun said...

k.fyna..em, x bole campur dgn sunquick. saya pun p campur. orang yg jual kata cmpur dgn sirap je. sbb klu buh sunquick ade asid

Azila Hanim said...

Nak tumpang promosi Pure Marine Collagen sempena tahun baru cina ni..
1 pek (150gm) = RM15.00...lbh byk tempahan, discount akan diberi....
sila layari fb sy : https://www.facebook.com/pages/Pure-Marine-Collagen/449748915097076?ref=hl
@ sms PMC/UNIT/NAMA/NEGERI ke 013-6443074

SERI said...

Salam semua..
CT nak tumpang promosi..PMC Gred AAA PURPLE..

Murah2..
100Gram RM 15.00
1KG~5KG RM 60.00
5KG ~keatas RM 55.00
Pos Percuma untuk Semenanjung..
The best price with The best quality...
Berminat...
Boleh email to iris_qimie@yahoo.com
untuk petanyaan dan pembelian atau sms 0126215536..

Mutiara dan Kristal Sabah Asli said...

As salam..tumpang promote ye...sy jual pure marine collagen originally dari sabah..berminat? Sms/ whatsapp 0166452566..hg amat berpatutan. Tq.

Mutiara dan Kristal Sabah Asli said...
This comment has been removed by the author.
gadisfashionista said...

Mcm mn nk oder..tq

Nurse & Engineer to be said...

Pure collagen marine ni mmg elok untuk y mempunyai kulit bermasalah..
kalau berminat boleh la ke sini jugak ye :-)
http://allaboutwomanwants.blogspot.com/

tgh promosi gred AA RM8/100gm..

tumpang promote ye fyna hehe :-)

Seaweed Collagen said...

Kite pun nak tumpang iklan sini ok. Kepada yang berminat sila jemput ke http://www.seaweedcollagen.com

Terima kacih.

Ismalia Ismail said...

saya beli yang purple 1 kg rm40 siap pos free 100gm lagik ..

nida said...

Saya jual homemade jelly kolagen..mudah cepat n halal..stok homemade jelly bsize 750ml..hargs mampu milik..gredaa n gred aas ..
Hubungi sy 019-2926288
Penghantaran d sediakn..self pickup free area danau kota n setapak..tw

Anonymous said...

ismalia ismail : btlke ? Kat mne nk bli yea ?

Honey D said...

Salam fyna!

Nak tumpang iklan jugak ye..

Grade AAA PMC
RM10 per 100 gram
RM60 per kg
Pengedar dialu-alukan.

https://www.facebook.com/pages/Pure-Marine-Collagen-JB/114774248704409?ref=hl

Anonymous said...

Sy brminat nk ode...sila sms sy no anda ke
017 9873854...tq

Anonymous said...

Bli kat ner?
Please email.....mar_azrafal@yahoo.com

Anonymous said...

Berminat nak beli pure merine collagen? GRED A=RM10/100gram GRED AAA=RM12/100gram. PM ke 0166394624

Anonymous said...

kalau ke indonesia berapa harganya dalam RUpiah ?
Cost pengirimannya ke indonesia berapa?

Anonymous said...

fyna...mcm mane nak buat masker tu..kite x reti lah....

Anonymous said...

Call or whatssup to 0132292279
100g rm10.00 post rm6
Stok bnyk...

Anonymous said...

Pure marine collagen purple gred AAA
100g rm10.00 pos rm6.00
Stock banyak...

Call or whatssup to
0132292279/0126418694

aruddin mmea said...

Pmc GRED AAA RM30/KG..PURPLE
GRED AAAA RM50/KG ..HIJAU
GRED AA RM28/KG..GOLD

## TERMASUK POSTAGE

Berminat?? Pm (LYNN 010-9638043)

Sy merupakan pembekal di tawau n semporna..


shera haifa said...

sana cnie org dop crte sal PMC nie.. aritu g sabah amik kesempatan beli kat sana yg kering tu.. murah je

nisa said...

Bole dptkn homemade jelly pmc .hubungi saya..harga serendah rm15.x perlu sudah nk masak..beli n minum.mudahkn..cntact nisa 0192926288.,

Anonymous said...

sis....klu kolagen tue x letak dlm peti sejok ape ksan die...??

Zuzu Evans said...

Dapatkan PMC gred AAA dan gred AAAA termurah di pasaran
GRED AAA (UNGU)(1 PAKET = 100G)
1 PAKET - RM 8
10 PAKET - RM 55
30 PAKET - RM 130
1KG = RM50

website - zefmarinecollagenasli.blogspot.com
No telefon - 0174163696
fb page - zef marine collagen asli.

Azila Hanim said...

Pure Marine Collagen

Harga bagi Gred AAA (Kuning)
(1 Pek = 150 gm)

1 Pek = RM 10
3 Pek = RM 25
10 Pek = RM 80

Postage = RM 5

order? sms @ whassup 0188702388

mohd razif said...

nak tumpang gak..saya mencari agen,pemborong,pengedar dan pengguna utk produk terbaru sy..PMC drink and jus..

ada air collagen pelbagai perisa (mangga,laici,kiwi,strawberry,dll)drpd collagen gred AAA purple and gred AA kuning..senang,cepat dan mudah..sgt sedap dan sgt berkesan..!!

harga 1 botol(350ml) RM 3.50..terus minum je..berminat nk borong?email detail mohdrazifmohdnorain@yahoo.com..

semua benda bley nego...

Tyra Lens said...

fyna, tira mkn bnda ni buat jadi dadih cokelat! sedapp gila <3
mcm2 boleh buat selain campur sunquick <3
tira jual RM39 sekilo :)
view sini ye kwn2 : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.384972141598884.86080.143327502430017&type=3

Anonymous said...

sy beli rm 20 je sekilo..haishhh...mahal la awk2 sume ni jual....

Anonymous said...

geotorelxzp credit consolidation
consolidation loan

Anonymous said...

Saya ada stok 20 kilo purple nak abiskan semua 8 ringgit sekilo....sms 0193863614 jika berminat.

Anonymous said...

Zaly ada 50kilo stok AAA(Unggu) nak jual semua RM25/Kilo. Keadaan sangat memuaskan dalam bungkusan 1 kilo setiap packet. Berminat sila miss call - 0128277746

Anonymous said...

Tau xpe anon..sy pn beli rm20 je skilo y kaler purple..bersih lak tu beza y sblum ni sy beli da la mahal 100gram rm25..kering sgt plak tu..

Azila Hanim said...

Clearance stok...!!

Dapatkan PMC gred AAA (KUNING) dengan harga terendah... (1 PEK => 150gm)

1 Pek = RM 6 @
1 Kg = RM 25

x t'masuk postage...

ahmad hazwan said...

Salam dan selamat sejahtera
Kepada yang berminat untuk membeli rumpai laut asli sabah gred AAA
Kaler ungu sila sms/call/whatsapp saya ditalian 011 - 26284226 harga untuk 100 gram adalah 10 ringgit
Harga tidak termasuk caj penghantaran dijamin termurah dipasaran dapatkan segera
Terima kasih admin

Anonymous said...

I'm in Thailand and want to buy from you how much is 5 kilos Pure Marine Collagen Gred AA? + shifting?

Anonymous said...

Kak saya dah tersilap buat sampai jadi cair macam air. Dia tak jadi macam jelly walaupon masuk peti ais. Still boleh makan lagi ke walaupon dah cair ? Ehehe T_T

bumbu pecel bali said...

isinya menarik yaa
sangat memberikan motivasi

berkunjung ke sini juga yaa...

http://kursusinternetmarketingmurah.blogspot.com
http://bumbupecelbali.blogspot.com

Dari http://bantalsilikon01.blogspot.com
http://bantalsilikon01.blogdetik.com/

tanks very much.... :)