Sunday, November 18, 2012

review : OCTARD Cover Foundation

OCTARD Cover Foundation

assalamualaikum

baru-baru ni fyna dapat barang dari jepun..wah!


comel gila pakaging dia..siap ada tulis jepon lagi..comel sangat notes tu hehe

p/s: the owner study dekat japan..so korang jangan risau..barang memang original dari japan..tak ada tiruan-tiruan ni

ok lah 

kalau naturactor rasanya semua tau kan and pernah guna..kalau Octard?

mula-mula fyna rasa Octard ni sama je macam naturactor..maklumlah brand Meiko jugak kan..and fyna pernah buat review pasal naturactor..
http://stoberycokelat.blogspot.com/2011/06/review-naturactor.html


pakaging






mula-mula fyna calit dengan jari..smooooth sangat texture dia..jauh berbeza dari naturactor

kalau naturactor texture dia pekat sikit yang ni tak pekat and senang nak apply

pakaikan dekat muka rasa senang sangat nak bagi rata

bila texture dia smooth sangat so kulit boleh menjadi lebih flawless

sangat ringan..memang sangat ringan!

sekali sapuan boleh ratakan warna muka kita

tahan lama lebih 10 jam if korang pakaikan powder atas dia

boleh juga jadikan concelaer if letak banyak-banyak

buat kulit muka jadi flawless

boleh menutup pores

diperbuat dari royal jelly

halal

100% ORIGINAL MADE IN JAPAN.

specially for normal - dry skin
oily skin make sure pakai primer dulu and letak loose powder ok?


1st time pakai octard terus jatuh cinta


ada banyak jenis color

S31: kulit cerah cina (mcm cover face naturactor 130)

S41: kulit cerah melayu (mcm cover face naturactor 140&141)


S51: kulit sawo matang/medium (mcm cover face naturactor 151)

S52: kulit gelap (1 tone gelap dr cover face naturactor 151


RM55 each including postage


boleh beli di sini



for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 



follow me for daily update

instagram : fynahere
twitter : nur_shafinatul






6 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

nampak cantik je coverage dia..tapi sy tak berani la pakai foundation jenis camni..takut kulit berminyak pulak..huhu

faradeeba said...

kak fyna, nak tanye..mane elok octard ni dgn revlon colorstay yg kak fyna pakai tu? utk kulit bminyak.

tlg reply kak fyna..
tq :)

Cheida_Mymee said...

comel plakk bunny tu..
cantik cream dia nmpak smooth..

Evangeline said...

sy tau ni barang sponsor tpi review akak macam tak ada cons, tulis lah sekali macam review naturactor tu orang betul betul tahu pendapat akak tentang suatu produk, jelas sgt review dulu dulu akak, skrng macam tk detail, cuma cakap pasal kebaikkan je sebab barang sponsor... cuba la compare kan dgn naturactor ke.. dari segi aspek yang lain, swatch ke, coverage ke,

Twins said...

i know this owner, pernah beli lip tint dgn dia..excited masa dpt parcel dr japan hehee

Budak Kenit said...
This comment has been removed by the author.