Wednesday, October 3, 2012

wednesday's quick tips : rambut cantik bila bangun tido

assalamualaikum



pernah tak korang bangun pagi rambut kusut masai..kembang semacam je..

so fyna nak bagi tips bila bangun pagi rambut tak kusut tapi lembut and cantik je even kite tido sampai jatuh katil =P

1. mandi petang/malam ; orang kata mandi malam tak elok..so mandi petang lah ye..and SHAMPOO rambut tu..tak nak letak conditioner pon tak pe..( fyna shampoo hari-hari =.=)

2. sebelum tidur sikat rambut supaya tak ada kusut-kusut

3. rambut panjang tu jangan tido atas rambut tapi bawakan dia ke atas bantal..so bila korang tido rambut tu tak kacau lah

so bila bangun pagi..suami kat sebelah pon tak terkejut lah rambut kusut masai hehe

ok ini hanyalah tips yang senang..any tips yang nak dikongsi jugak? leave a comment..

tq!

15 comments:

Sabrina said...

haha! good tips! sab selalu ikat rambut je n simpul... n clip rambut depan pakai bobbi pins je... <3

Oda Aman said...

my kazen pun bagi tips camni juga. kena sikat rambut sblm tdo. masa tdo jgn tindih rambut. bgn pagi mmg tak serabai la =)

nur anis said...

sikat rambut sebelum tidur tu selalu jugak..tapi tak bawak rambut atas bantas sebab rambut pendek..huhu

dEdEQ dE wIshEs said...

BGUS INFO .. HEHE .,., DEDEQ SALU GUNE YG XTIDO ATAS RMBUT N LETAK RMBUT KAT ATAS

Fha Hzh said...

hehehe gud idea fyna, tapi i lagi ske rambut kembang mcm afro. ahaha. ala-ala singa, unik.. hahaha.gurau je fyna.

cik azLyzah⊙.☉ said...

Cik ade baca tips.Tak bleh shmpoo hari2.kang rmbut kering kontang plak..

*jemput baca http://azlyiejah.blogspot.com/2012/10/warkah-buat-isteri.html

naju said...

ahaha.. bagi yang berambut lurus mungkin boleh pakai cara ni. rambut i even dah ikut semua step pun still kembang semangkuk je bila bangun pagi. wkwkwkwkk. nak selamat before tido buat tocang biaq rambut tak simpang siur. so bangun pagi rambut tak kembang dan kerinting pun berkeadaan baik je. hehe

Erna Ziana Lamsera said...

tiap malam before tido nana mmg kena sikat rambut kalo tak esok pagi mesti kusut .__.

Ailyl Rozanna said...

I plak jenis suka tidur ikat rambut. Esok paginya tgok rambut ke mana ikat rambutnya pun entah ke mana..

ketikketok said...

idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

Deena Yahya said...

Salam dear.klu akk mmg kena jaga rambut ari2..rambut sensitif.hehee...cdgn sis mmg bagus n simple...nak cantek n menawan,also blh view blog akk www.madeenayahya.blogspot.com . luv u

Iyna Azad said...

Setuju..mmg xelok shampoo rmbut hr2..x elok.

Anonymous said...

Ikut hairstylist el zahra. katanya shampoo rambut tiap2 hari atau tidak bergantung kepada kulit kepala dan aktiviti harian kita. kalau kulit kepala jenis cepat berminyak or buat aktiviti yang buat kita sentiasa berpeluh macam exercise boleh shampoo tiap2 hari

Ummi said...

good sharing Fyna :)
shampoo hari2 jer tak wat..biasa wat 2hari sekali...yang lain2 memng ada wat... TQ Fyna...

Jika sudi singgah ke blog saya
http://ummirdinacong.blogspot.com/

TQ

Ummi said...

Saya dah follow blog awak juga :)
Suka tengok blog ni kemas & cantik... saya masih belajar2 lagi...