Thursday, October 4, 2012

review :TONY MOLY TOMATOX MAGIC WHITE MASSAGE PACK

assalamualaikum

semalam fyna try mask yang mus dari    bagi..act dia bagi dah lama tapi baru boleh nak try..hehehe sory mus =)

fyna baca banyak gila review pasal mask ni..and semuanya cakap mask ni bagi kulit putih dengan serta merta! wah!

ok lah meh tengok pakaging dulu

fyna dapat yang pcs macam ni..sangat lah comel ..



hapa ke benda pon tak paham bahasa korea ni ahha

my review

  • warna putih
  • texture dia macam losyen garnier tapi lebih pekat 
  • ada cool effect..which is good sebab before pakai mask fyna ada buat peeling so muka panas je kan..bila pakai mask ni..sejuk balik muka hehe
  • bau yang wangi tapi tak kuat
  • mask ni bila kering dia tak tegangkan muka macam mask lain
  • bila kering mask ni still macam baru pakai..
  • tapi bila kita sentuh mask ni dekat muka..if dia tak melekat dekat tangan kita tu maknanya dah kering la tu =)
  • nak membasuh susah sikit..dia macam susah nak tanggal
  • so sambil basuh fyna massage dekat muka sebab texture dia lembut so sangat bestlah bila nak massage
  • lepas dah lap muka..fyna rasa wah! putihnya aku! hahaha..dia bagi effect putih yang cepat..redness pon hilang..
  • kulit pon lembut je..rasa macam ringan je kulit ni
  • bila sentuh kulit rasa sangat lembab!
  • owh tapi effect whitening tu kejap je..dalam 3 jam macam tu dia balik ke warna asal kita..tapi sedikit cerah lah..but if amalkan..insyallah kulit akan jadi cerah
  • tapi fyna rasa mask ni lebih untuk memberi kelembapan kepada kulit
  • so kepada yang kulit kering sangat lah sesuai..
  • fyna jenis kulit berminyak..dah jadi habit lepas mandi terus pakai pelembab..tapi tak payah pakai pelebab dah sebab mask ni dah melembabkan kulit fyna
  • fyna ada rasa macam shinning sikit dekat muka and macam berminyak..tapi bila pegang muka tak de pon minyak


so kepada yang nakkan putih dengan segera..try la mask ni..
it depends pada kulit jugak tau..but my review based dari pengalaman pakai mask ni =)

harga?
RM 10.00 ( 3 packet )



boleh jugak beli yang besar terus
RM39 exclude postage


beli dekat sini


more info
hp no : 017-475 2153



for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 



16 comments:

cik chinta said...

ad bli, tp mls sapu. hihi

cik chinta said...

ad bli, tp mls sapu. hihi

azie namico said...

Cantik bekas dia...TOMATO...!hehehe

shu said...

mmg dlm wishlist sy ni :)

MissNaja said...

fyna,,naja pn ad jugak tomatox ni..yg bentuk tomato y comel 2..hihi

♥nurul♥ said...

tak penah try lg. hehe tp mcm xsesuai je kan klu kulit bminyak.

kak fyna,nk tny pndgn akak pasal yg bahaya lens masuk berita tv3 hrtu. lepas kuar hrtu,tkut2 gak nk pki.
sy tny org yg jual tu.dy kata, tu sbb cara pmkaian dy tk btul. huhu tp sbb sy rabun,kdg2 pki spek ni tak selesa,jd sy pki jugak.ap pndgn akak? :)

mawar syafika said...

Nak bekas dia!! Sapa leh bg. Hehe

mawar syafika said...

Nak bekas dia!! Sapa leh bg. Hehe

farah.irwani said...

Kak fyna , nie bileh pkai kt badan tak ?

farah.irwani said...

Kak fyna , nie bileh pkai kt badan tak ?

farah.irwani said...

Kak fyna , nie bileh pkai kt badan tak ?

farah.irwani said...

Kak fyna , nie bileh pkai kt badan tak ?

Afina Ppyong said...

Kalau beli hari ni , bila dapat ? Macam nak beli lah :)

Atiqah Ivy said...

Harga yang mampu milik...
hmm..I like it! ;)
teringin nak cuba..

tenku butang said...

for oily skin bole?

ayza adlyana said...

siapa taknak kasi ayza .. ayza nk .. pm ayza di facebook yea ..https://www.facebook.com/ayza.adlyana