Saturday, September 8, 2012

review : Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

assalamualaikum

akhirnya tercapai jugak nak beli benda alah ni..hahaha dah lama mengidam benda ni

kalau yang suka makeup..mesti kenal Urban Decay Eyeshadow Primer Potion kan?

kalau dekat luar negara memang femes lah..

so meh kita tenok sikit..apa yang best nye pasal benda ni








left with UD and right tak letak apa-apa and korang boleh see the different kan? dalam gambar tak show up kenapa tah =.= dia macam kelabu je..

my review

i love it!
eyeshadow yang susah nak lekat warna? dont worry..guna je UD ni..sure cantik warna nanti
tahan lama? yes! 10 jam..time nak basuh pon dia still lekat lagi..so kene tonyoh betol-betol
eyeshadow melekat lebih lama..love it!
fyna selalu appy dekat bawah mata sama..so the concealer akan stay and tak crack =)
just pakai sikit and sapu kat kelopak mata..then apply eyeshadow

harga?
RM70 ++


kat mana nak beli?

(my fav online shop..kalau nak beli barang branded...memang fyna beli dekat dia je la..1st class service )


gambar bawah ni fyna buat swatch

kiri UD
tengah ELF
kanan maybelline concealer smooth mineral 


kalau tengok dalam gambar..semua warna cantik..tapi UD lebih matte and melekat 
elf senang nak apply eyeshadow sebab dia licin
concealer warna just melekat di atas.sebab concealer jenis tebal sikit 

so what say you?


8 comments:

cik chinta said...

mmg idaman jugak ni.

El-Janna said...

mak andam mmg perlu ni^^

Annyss said...

ala kak fyna, rugi la beli yg dlm packaging lama ni. saya pun ada and bila dah lama2 susah nak capai remaining product yg ada kat dalam bekas tu.

in the end kena potong and scoop keluar product yg banyak lagi tinggal tapi wand dia x dapat capai. better next time beli yg dlm tube tu. tp this one works fantastic la sbb dia buat eyeshadow tahan lama. :D

boni kacak said...

saya masih blurr lagi tentang benda ni

Rara Nasiha said...

i tak penah tau pun benda ni u. bila u review, baru tau :D

Sarah Harun said...

for me bole la sis UD ni. saya ada jns travel saiz punye. em, cuba try essence punya primer. bagus juga. bagi saya la

elly stylista said...

hi dear,
i just found your blog yesterday.before this i baca one MUA punya blog but i feel like she is so fake.gambar semua nya nak edit pastu claim not edit at all.bila orang bg kritikan kat video dia,mula la dia bising2 kat fanpage dia.padahal org bg kritikan membina so that dia boleh improve tp what to do.she does not take it professionally.

but,i do love your blog and your style.you are so genuine and humble.and i like the way you talk.sooo soft. :) what i like more is you even ask people to put some critics in you video so that you can improve yourself.yeay!that's the way it should be.i like you punya review jugak.hehe.

anyway,good luck in your career and stay humble just the way you are :))


-new reader-

Maya said...

maya slalu beli makeup kat retail paradise... mcm2 brand ade :)