Thursday, September 20, 2012

review : TONY MOLY BERRY BERRY MAGIC LIPTINT

assalamualaikum

fyna tau ramai suka lip tint..yang dalam botol kecik tu kan..yang dot dot dot kat bibir terus feeling ala korean.
memang cantik bila apply dekat bibir..tapi masaalahnya..
bibir jadi kering! benci betol

so baru ni fyna dapat 2 pot yang cute 
ingat lip balm..rupanya lip tint!
waahhh...so memang lah tak sabar nak try

adik fyna yang bukak packaging ni bagitau fyna..apa benda tu..wangiii sangat! haha


packaging 




green : apple (memang bau apple! sangat lah wangiii)

red : grape ( yes haruslah bau grape..suka sangat..rasa macam nak makan je)


swatch!

grape



see..my lips jadi merah gilaaaaa...



apple
my lips jadi pink merh but more to orange


DESCRIPTION
: It is a gel typed lip tint to make lips red
: contains Vitamin E derivatives which promotes blood flow and fast metabolism.
: Have a soft, moist and elastic lip!

COLOR
1 Strawberry
2 Green Apple
3 Grape


my review

wangii sangat!
melembabkan bibir..texture dia macam lip balm
1st apply..eh macam tak ada warna pon..so fyna ingat macam lip balm lah kan..flavor je lebih..warna tak ada
tapi lepas 3 minit macam tu..mak ai..biar betol! merahnya bibir
yelah 1st time try..sebab tak keluar warna..main sapu banyak kali..last-last ambek..merah gila bibir haha

stay power dia soooo good! seriesly
lepas fyna pakai 1, fyna lap bibir dengan tisu sebab nak pakai 1 warna lagi..tapi susahnya lah nak hilang
tonyoh-tonyoh dengan tisu tapi stil bibir merah
at last tido dengan bibir merah..masa bangun pon bibir stil merah..amboi
suami tengok mesti tak lepas ni haha
meaning, stay power dia memang lama lah..and dia melembabkan bibir kita
tak kering langsung!

pakai sikit je dah nampak warna..dont worry

tapi result dekat bibir masing-masing lain tau.bibir fyna jenis senang lekat warna..if bibir yang susah nak lekat warna..try apply banyak kali ok?
tunggu dalam beberapa minit..if tak ada warna..apply lagi sekali ok

harga
RM25 (EXCLUDE POSTAGE)

kat mana nak beli?


for more info



for those yang nak bagi fyna barang untuk review di blog fyna
boleh email di fynahere85@yahoo.com 
atau facebook page 



4 comments:

Mira Adzlia said...

mcm best je guna dier

Mass said...

bibir akak pun jenis kering gak...mm..tingin nak try tp takut x sesuai la

ELYANA said...

i like green apple colour..im use strawberry colour...:)

btw, visitlah blog saya..kalau sudi..

http://elyanablogs.blogspot.com/

said...

Kalau beli kat TM branch RM19.90,,