Friday, September 7, 2012

review : Revlon PhotoReady Airbrush™ Mousse Makeup

assalamualaikum

dah lama tak review foudation baru kan? so kali ni nak review pasal foundation dari revlom

Revlon PhotoReady Airbrush™ Mousse Makeup







my review

fyna agak suka dengan foundation ni
kita boleh build untuk dapatkan hight coverage
fyna just guna foundation ni untuk gantikan concealer and it work
but then if korang tak guna a good makeup base/primer.. dalam 4 jam macam tu kulit akan jadi oily
so fyna just guna ni untuk my go to makeup..untuk simple makeup
maybe pada irang yang tak suka shining-shining di muka..tak akan suka foundation ni sebab dia bagi muka nampak shinning macam revlon photo ready
1 pump dah cukup unutk 1 muka sebab 1 pump sangat banyak ok..so berhati-hati time nak picit tu
if korang jenis pakai bedak sapu-sapu dekat muka lepas pakai foundation..fyna sugest korang just dap-dap kan..act semua foundation revlon if pakai bedak and sapu kat muka kuat sikit..foundation tu akan hilang...
foundation ni jenis yang agak heavy..so if yang suka pakai bb cream ringan-ringan maybe tak suka sangat
and yang paling fyna tak suka..bau dia..sangat lah tak best
but then fyna still suka dengan foundation ni =)

harga
rm60 ++

di mana nak beli
guardian/watson


fyna pakai foundation ni

=)

9 comments:

ema angeloo said...

fyna yang cantik, pakai ape2 pun cantik :)

shark said...

yup...
fina yg cantik:)

Sabrina said...

you skin look so nice with that foundation!

ella hassan said...

kak fyna cantikkkkkkkkk !

boni kacak said...

kalau saya pakai, lain macam pulak jadinya.haha

cik chinta said...

mst byk gile mekup fyna skg

El-Janna said...

cantikkkk

bella hamzah said...

cantiknya fyna.hurm teringin nk fyna make up tp kita kt k.l

Adilah said...

fyna, makeup base/primer tu cmn? xnak bgi oily erk? sy pkai revlon photo ready jugak.cantik tpi nampk jelas sgt berminyak lps tu..