Monday, September 3, 2012

review : elf eyes lips face

assalamualaikum

minggu ni minggu untuk review product..so jangan terlepas sehari pon jenguk blog fyna ok? =P

kali ni nak review product elf

packaging





swatch


the eyeshadow
ada jenis matte and shimmer
ok la...not bad untuk orang yang baru nak belajar..warna dia ada yang ok and tak ok
ok maksydnya terang and senang lekat..ada warna yang tak terang and susah nak lekat
ada jugak warna yang terang tapi bila sapu dekat mata, aik! tak ada pon warna =.=
tapi boleh dikatankan semua warna ok cuma
fyna sarankan pakai eye primer or base untuk bagi warna tu melekat and warna terang..



the lips
banyak pilihan warna
ada warna yang terang and tak terang..macam warna merah tu memang terang la..and melekat..ada warna nude tu macam kena apply banyak kali jugak la baru nak dapat warna tu
sangat sesuai untuk yang suka warna natural..macam pakai lip balm or lip gloss..sebab dia mukan jenis matte
agak tahan lama and melembabkan bibir
tak ada bau yang tidak menyenangkan
kalau bibir yang lebam fyna sugest pakai dulu lipliner / concealer untuk ratakan warna bibir then baru apply



the faces
ada blusher and shading
i love it!
ada 3 warna blusher yang sangat cantik! and melekat..
and warna shading jenis matte and shimmer
sangat natural and boleh build warna if nak nampak terang..fyna selalu guna blusher dia..best!


ini fyna guna eyeshadow dengan primer dari Urban Decay

boleh tengok tutorial ni..fyna sengaja guna palatte ni..=)

MANA NAK BELI?

HARGA
RM70 lebih rasanya..tak ingat

=)

8 comments:

uMmI NuR aIn said...

hai kak fyna....
leh tak akak share akak pakai eyeliner ape ye?
nampak cam lawa je...=)

tq..

Cik Eka said...

cantiknya fyna..

kita memang suka banyak2 warna camni,tapi penyudahnya pakai dua tiga je..huhuhu

El-Janna said...

uiiiiiiii cantiknyaaaaaaaaaa.. nk beli tp xslalu mekap la. makandam cam fyna bleh la kan^^

boni kacak said...

macam2 kaler ye ada

Sabrina said...

cantiknya! blusher dia nmpak cantik...

ella hassan said...

kak fyna, jemputlah ke blog. ade wat review akak :)

fyna said...

ella : apa link blog awak syg?

cik chinta said...

fyna berjaye godeee...uhuh