Saturday, September 15, 2012

reason

assalamualaikum

its been a while

im sick and tired and down

so fyna terpaksa deactivekan semua..

1st email yang fyna dapat adalah email yang panjang dari Bimby Aurora from indonesia..she's too concern about me..tanya why fyna privatekan blog and macam-macam lagi..im so touched..thanks dear..

then fyna dapat banyak email dari my readers

tarikh yang penting..and fyna memang tertunggu-tunggu dari dulu..tapi bila semuanya cancel..fyna sedih..tak boleh control diri..so fyna ambl keputusan untuk senyapkan diri..menangis semahunya..

bila sendiri memang fyna perlukan someone untuk share problem

orang yang kononnya akan ada masa fyna sedih...hilang..

yang ada hanyalah 

my sis, mimi ..tempat fyna menangis..share problem..ada 24 jam dengan fyna..serapat mana pon kawan kita..cinta banyak mana pon bf kita..yang akan ada dengan kita hanyalah family

bila hilangkan diri..barulah kita sedar..orang yang kononnya cintakan kita, sayang kan kita..akan ada dengan kita selalu..semuanya janji yang tak boleh pakai then diorang boleh tanya why is so hard fyna nak terima cinta seorang lelaki? soalan bodoh

sekarang apa yang penting? family, close frens and my readers..

im better now..its weird act sebab fyna jarang meluahkan perasaan dekat blog ni..love problem..haters problem..fyna cuma share dengan my sisters..fyna jenis tertutup..fyna cerewet dalam memilih kawan..anyway, siapalah fyna untuk judge orang kan? thats why fyna selalu keep my blog positif..tak ada caci maki..tak ada entry aibkan someone..

thanks for those yang concern..
=)

im back
for good

instagram : fynahere

30 comments:

ikafantasi said...

be strong sis ♥..

Cheida_Mymee said...

Kami pon sedey bila fyna dectve smua.. Kami syg fyna... Setiap dugaan yg dtg ada hkmah n pasti yg terbaik akan dtg buat kita.. Be strong gurls.. U good.nice and prety... Famly 1st build ur career.. Good luck kami sntiasa doakan fyna..

azazua823 said...

:)..kak wa doa fina kuat hadapi apa ja yg dtg..be your self..pengalaman mematangkan diri..mbuatkan kita kenal siapa sahbat , kwn & lwn..& most important..family no.1..there will be beside u what ever happen..Chayuk2..

cik chinta said...

fyna, kuatkn smgt k (:

Ai Noraida said...

miss you , patot la tgok fb tade dah

wana wazm said...

Kaq fyna be strong keyy.. Byk2 kan bersbar.. InsyaAllah ade hikmah di sbliknya.. Kan2 ? Cheer up keyy..=)

nanayaakob~ said...

be strong kak fyna..tula smlm bukak blog akak then private..try jgk bnyk kali..hari nie baru nk tnye nape akak privatekan blog..

The Chocolate Oreo said...

sis fyna.. be strong ok.. your readers always be with u to support u... ˘)ะท(˘‿˘)

Mass said...

Sabar bebyk sis..dugaan dlm kehidupan..its normal bila kita down kita akan sepikan diri...bila dh ok....back to normal life...its ok..kita belaja n terus belaja namanya hidup ini....setiap berlaku ada hikmahnya....dr situ kita faham dan tahu siapa kawan....sape kawan....u go girl.... p/s:ada masa dtgla putrajaya...bole conteng2 muka akak ;D

eija norliza said...

be strong sis..
rindu nk bca blog,..tgok2 dh diprivatekn..but now x lg.. ;)

dna88 said...

Owh! No wonder la aritu cube bukak blog fyna xbole. Cari fb personal fyna pon x jumpe. Risau jgk kot2 ade pape jd kt fyna. So this are the reason. Ya Allah, tabahkan lah hati fyna dlm menempuh ape jua dugaanMu. Sesungguhnya ape yg berlaku adelah kehendak Mu dan ketentuan Mu. Ia adelah Qada' dan Qadar dr Mu. Ampunkan la dosa2 hamba2 Mu. termasuk dri ini. Semoga fyna akn lbh bahagia lps ni. Allah tlh rencanakan sesuatu yg lbh baek utk fyna. Setiap ape yg berlaku ade hikmahnye. We all are just readers only can pray for your happiness fyna. Be strong girl. I know u can handle it. ;')
From your truly fans and readers ;')

Sarah Harun said...

bg saya kan k.fyna..ape yg berlaku ade sbbnya. semua orng pn tau kan. menangis tu mmg perlu spya hati kita lega sbb dpt lpskan segalanya. tp kak fyna jgnlah t'lalu sedih sgt smpai mcm ni, nnti diri sendiri yg sakit. saya fhm ape yg akak rase. tp masa yg sama akak msti tau btapa untungnya akak sbb selain fmly, adik bradik..pembaca blog akak smua sygkan akak..doakan yg t'baik. saya ckp btl la, betapa b'tuahnya akak.x semua orang dpt mcm ni tau. jd jgn rasa down sgt. cool. sbb ade lg yg syg dan take care kt kita. Maaf klu saya ade silap taip ke ape, just pendapat je. =)

Lady WaiLiN said...

thats y semalam nak masuk x boleh..tuh yg pelik..i thought u unfren me....jgn pk kn sgt apa org kata...sampai kiamat pn org xkan benti mengata..sbb tuh DUNIA NIH ADIL...ade yg baik n mesti ade org yg buruk...kontras br seimbang dunia ni..keep up the good work!!

mi$$ Wh@teveR said...

Kuat. Tabah. Cekal. Be strong kak fyna.
Thanx jugak sbb aktifkan balik blog ni.
Br td wani emel. Xboleh la xtgk blog kak fyna.
Ni inspirasi wani.
Hope kak fyna sentiasa bahagia. Ok

mozac said...

Be strong girl I know u can overcome it :)

Eka_Amin said...

be strong akak. Allah uji akak sebab dia tahu akak mampu tanggung you are too pretty to be sad dear.:)

saeko_nakamura said...

it's okay to cry..u are human too.. glad that you're back.. waiting for read your next post..keep it up sis!be strong!=)

jajabings_90 said...

salam akak...padanlah hajar cari blog akk x jumpe....jgnlh sedih2 kak...akk kn kuat...ramai yg sokong akk....n jgn simpn2...better 4 u 2 let it go with sum1 n cry out loud...ok...be strong sis!

Hanna said...

Welcome back Fyna! Semoga selepas ini segala urusan Fyna dipermudahkan Allah.

Take care!

Sabrina said...

:) rember that you have a big number of love than hate... tgk... byk supporters kat atas ni.... kami syg kan kak fyna n nak yg terbaik dr kat fyna... kuatkan semangat and ada hikmah dgn apa yg berlaku... sab percayakan Allah Maha melihat & mendengar... contoh dr pengalaman sab, sab kene tipu degan lelaki straight 3 kali, sab xpernah nk balas or apa, alhamdulilah skng jmpa lelaki yg betul2 syg kan sab, setia. belum jd suami, tp stakat ni dia ajar sab agama & bnda baik2.... Allah degan taginsan fyna.. sabar ye...

comeliness_zaty said...

What makes you strong after so much pain is your family and God that have always beside you no matter what. Just live your life because of them. InsyaAllah, you'll get better. :)

vanilla said...

i slalu baca blog u fyna...silent reader selama ni...sorry to hear ur story dear..be strong..inshaAllah ada hikmah nya nnt..Allah lagi tahu kan apa yg terbaik utk kita =)

liyana binti ismail said...

salam..sy liyana..sy mmg suka baca blog kak fina..seyes xpenah miss pon:-)blog kak fina sgt positif..byk info..lebih2 psl produk kecantikan nie..n sbb tu la sy sgt suka baca blog kak fina..act terasa mcm seorang kakak yg mmberikan nsihat@ ape2 je tok kebaikan org lain..yana hrp kak fina akn trs berikan info2 yg sgt bguna..jaga diri..semua yg blaku ad hikmah nya..n yana yakin kak fina yg comel nie kuat tok hadapi nya:-)Tuhan sentiasa ada melindungi hambanya..;-)

Ms.Aiza said...

Salam Fyna....
tabahkanlah hati...biarlah kita diuji di dunia,bersabarlah...Ada hikmahnya setiap sesuatu..
Aiza doakan Fyna akan menemui bahagia yg sebenar2nya dan berkekalan hingga ke syurga..take care :)

seterawberry itam said...

luckily fyna actvate blog balik..
gelabah jugak masa search blog n fb fyna xder..
dan2 hantar msg tnye fyna..
hehehehe..
eventhough i'm not close ngan fyna,
but i can understand the feeling of being down n stress tahap gaban nie..
as ur fan, sy ader tips yg sy guna..
kte kena percaya yang semua yang berlaku ader hikmah nyer..
percaya pada ketentuan Allah..
menangis and mengadu puas2 dengan Allah..
insyaAllah sume beban kat aty akan berkurangan sedikit demi sedikit..
yg nie la sy wat masa sy tgh down n stress dulu..
insyaAllah fyna boleh try..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

laa..kenapa ni fyna? i hv no idea at all yg u tgh sedih..lama x on9 jd xtahu apa2 pun. Hope u doing fine Fyna, tabah tau Fyna..dugaan hidup nk buat mcmane. Tp mmg betul apa yg Fyna kata yg ada dgn kite waktu kite ssh & senang is family..family jelah. Sbb tu pn kitaorng still single sampai sekarang, but kitaorng tahu yg betul2 care and syng kite is family kite jelah Fyna. Takpe insyallah satu hari nanti akn ada some1 yg betul2 baik utk Fyna, cuma bila atau siapa kite takkan tahu. Apa2 pn kite hanya mendoakan yg terbaik buat Fyna. Be tough tau Fyna!

~ cik AiN pinky ~ said...

sabar banyak2 kak fyna...
ooo patut laa last week tak boleh bace blog kak fyna. actually tertanya2 jugak ke mane kak fyna...huhu
By the way u are back... ;)

jgn sedih2 ok... all your readers will support u... happy always kak fyna... ^^,

SUSU said...

Tahniah Fyna sebab prinsip yang Fyna pegang.
Good family, strong faith to Allah, good mind, good word to people = moga Allah jadikan Fyna lebih berjaya.

Sweetheart-Bitch said...

Phew,finally i can scream "Im home!" after being away for almost a month from the laptop and only be able to read your blog through my crappy handphone but #fuuuuu to the troublesome to leave comment - thanks to my crappy handphonewth.

However,this post urged me to write something (eventho im suppose to get some sleep right now)- just to show you how lovable you are. Pretty,strong,kind,polite,talented,positive aaargh wish I was you. In fact,I wanna say how lucky you are to have such a supportive family because sadly I cant remember if any of my family members acts that way. Still I can be counted as lucky too because I have a lot of supportive friends that willing to do anything for me, some completely strangers that keep on checking on me and a boyfriend that I wish I could dump because I can feel his torment to have hard-to-understand,pathetic girlfriend like me,but still,stand there right beside me through the countless hard times. Last time I checked, we cant have it all,so embrace it for what it is (which is the greedy me couldnt accept #sigh).

Life is not a smooth sailing,and most of the time,I've found myself to be disappointed and to vent it out,I did many things that I wish I will never did in the first place. Im a girl that constantly smile eventho for silly jokes,just to make people feel appreciated because im craving for that feeling,well who doesnt? Being not in the happy family, being backstabbed and betrayed by people that I put my trust,my all and so, I wish I can be positive like you, but there are so many but's which already proved how negative I am. This post kinda tickling my emotion and guess Im really short of words right now (sorry for the pointless comment),so all in all,I do pray for your happy ending. Take care Fyna.

AuroraArnold said...

Hi kak fyna,
Senang sekali nama aku di mention di blog kak fyna, aku Bimby Aurora kak,
Senang sekali akhirnya kak fyna tulis blog lagi, alhamdulilah.