Monday, September 17, 2012

makeup tutorial : back to school / college / teenage makeup ft mimi

assalamualaikum

sebab dah ramai yang masuk college balik..so why not this sem cuba makeup yang natural yet cute

mimi student di UTM..dia memang jenis malas pakai makeup..tapi bila keluar dengan fyna..fyna makeup..dia pon sibuk nak makeup..untuk yang berumur belasan atau awal 20 an..pakai makeup tebal-tebal tak cantik ye...fyna lain la..sebab dah 25 ke atas..hahaha

video ni fyna tak pakaikan foundation dekat kulit mimi..just concealer and powder..untuk bagi kulit lebih natural



list of product
cosmoderm moisturizer
biore aqua rich makeup base + sunblock
farmasi Camouflage Concealer
Powder- Silky Touch Compact Powder
elf lips eyes face palatte 
elianto Auto Eyebrow Pencil - black
sophie magic cream
tony moly tony lip tint

clik to buy sophie magic cream : rm7.50

click here to buy tony moly tony lip tint


4 comments:

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

hahaha mimi asyik gelak2. aje. papepon i loveeeee makeup tutorial cmni. ehh yang sophie tu rasanya2 kat AEON or JUSCO ada x? teringgin lah :P

Oda Aman said...

concealer tu mcm best je =)

comeliness_zaty said...

simple and nice je tutorial ni..mimi cantek :)

~NaNa~ said...

bestnya tgk your blog!
kita baru nak blaja2 mekap..
google pnya google jmpa ur blog..
nnt klu tunang / kawen rasa mcm nk mtk fyna mekap kan je...hihihi...

nice blog!