Wednesday, August 29, 2012

wednesday's quick tips : kulit berduri

assalamualaikum

cuba pegang kulit muka..ada rasa tajam-tajam tak..bukanlah tajam macam jarum tu.tapi rasa macam ada duri-duri di muka tu..maybe di sebabkan whitehead atau balck head..

terutamanya dekat hidung ni kan..pastu dekat tepi-tepi hidung tu

ramai tanya macam mana nak buang..

and fyna selalu jawab..

BELI MASK WARNA HITAM!

mask warna hitam ni paling kuat la dari mask warna lain..bagi fyna la kan...


biore pore pack
boleh di beli di watson/guardian..
harga tak tau sebab tak pernah beli..
tapi feedback sangat bagus..


bioglo clearpore deep cleansing mask
boleh beli di Cosway
harga dalam RM40 lebih kalau tak salah
pernah jadi fav fyna dulu =)
tapi yang tak bestnya tentang mask ni..bila nak tarik tu sampai keluar air mata ni..sakit ya hamat!



sekarang ini sangat femes
tapi fyna belom pernah cuba..ramai kata bagus
boleh beli di Daiso..RM5 je



my new fav!
sangat best! terus kulit licin bila pakai ni..duri pon tak ada dah..hehehe
and the best part is..bila tarik tak rasa sakit langsung!

fyna dapat ni as a free gift dari kak sheira

tapi korang boleh beli di 
RM 12 boleh dapat 10 pcs


bakal pengantin..sila amalkan mask ni once or twice a week..ok?
sebab fyna dok makeup pengantin..ramai yang kulit muka macam kasar sebab whitehead/blackhead ni =)



LELAKI PON BOLEH PAKAI MASK NI YE



another tips jimat untuk hidung licin


11 comments:

Salwati Sapei said...

thanks fyna good info:):), nak share juge, sis pun bnyk white head kat nose & bawah dagu..dlu2 rajin pakai masker putih telur..mmng best tampal muka ngna tisu+putih telur..time dah kering tu tarik..mmng puasati coz bnyk kekotoran whitehead tertarik sekali..hehe tpi tulah jenis x rajin..now just pakai scrub 2x seminggu or klu rase white head bnyk just pakai besi yg de lubang khas tuk bersihkn whitehead tue..syok juge..seminggu 2-3x bersihkn pun dah okey..;):)

purpleryna said...

salam..
sampai sekarang ryan masih pakai mask bioglo clearpore tu fyna.. memang sakit bila nak tarik tp jgnlah pakai satu muka, ryna pakai pon area hidung dan dagu.. jadi xda masalah bila nak tarik..hahaha

azlizaASRI said...

banyak blackhead tepi tepi hidung , sob sob !

Fafa Stiletto said...

dkt watsons or guardian xda jual ke yg shiseido mask tu? tingin lak nk try tp malas nk bli on9 ni.huhu

intaNadia said...

i pkai yg daiso punye tue...so far sgt berpuas ati =)

comeliness_zaty said...

dulu gune biore kt watson tu je..best sebab boleh nampak duri-duri tu.hehe..tp tak best sbb bau dye xsedap.yg beli kt daiso tu ok x bau dye?

ella hassan said...

i like this. kak fyna, thanks for this informative sharing :)

harihays said...

Kak fyna try neutrogena yg utk blackhead mmg bagus.. .sy dh pkai lame dah product tu..hilg blackhead ngn whitehead.

Puteri Panda said...

guna charcoal mask daiso & neautrogena pun tak b'kesan. huhu... sekarang ni pakai oxy nose pore strip je. ok sikit tp still x puas hati. shiseido tu mcm best pula. keluar semua whitehead & blackhead. berapa harganya tu, fyna?

Anonymous said...

putih telur tetap yang terbaik. yang lain2 suma dah cuba tapi suckkssss gila!!

son cho said...

quét về phía trên không, ở trên không trung hiện ra một đạo không gian sóng gợn như ẩn như hiện chớp lên.

- Nơi này Thanh dương lão ma bố trí cấm chế, ngươi tự nhiên không thể nhìn ra.

Mộng Yểm trên mặt hiện lên một tia ngưng trọng nói.

- Đại tỷ, chúng ta vào đi thôi, nhìn xem sư phụ ta, Thiến nhi cùng môn nhân có lọt vào độc thủ của Thanh Dương Lão Ma hay không,
dongtam
game mu
cho thue phong tro
http://nhatroso.com/
nhac san cuc manh
tổng đài tư vấn luật
http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
văn phòng luật
tổng đài tư vấn pháp luật
thành lập công ty
http://we-cooking.com/
chém gió
trung tâm ngoại ngữ
Thượng Quan Uyển Nhi nhất thời sốt ruột lên, ánh mắt khẩn cầu nhìn chăm chú vào Mộng Yểm nói.

- Đừng nóng vội, ta còn muốn nhìn xem mới được, ta mạnh mẽ phá vỡ cấm chế này, Thanh Dương Lão Ma lập tức sẽ biết.

Mộng Yểm nhìn Thượng Quan Uyển Nhi nói.

- Hô.

Bên trong cấm chế, Thanh Dương Lão Ma thủ ấn không ngừng biến hóa, đồng thời cuối cùng một