Saturday, August 4, 2012

review : Sophie Strawberry Milk Body Butter

assalamualaikum

kipas dalam bilik rosak..so masuk je bilik mesti kena pasang aircond
semua tau yang aircond memang boleh mengeringkan kulit kan

macam mana nak tau if kulit kita kering?
cuba gores lengan dengan kuku, if ada kesan putih tu means kulit kering la tu..hehe

and this body butter safe me!!!!!!!!

Sophie Strawberry Milk Body Butter

packaging 





swatch



my review:
  • bau dia sooo yumms! adik kecik fyna cakap " along makan chewing gum ka?" HAHAHAH
  • bau dia sangatlah wangi and it last all day long..i really love it!
  • sekali pakai dah dapat result..terutamanya dekat bahagian yang selalu kering macam siku,lutut..sekali pakai terus kawasan tu tak kering
  • bila dah sapu..kulit terus rasa sangat soft 
  • menyerap dengan cepat
  • tak ada rasa berminyak ke apa lepas pakai..sebab dia menyerap dengan cepat..yang tinggal hanyalah kulit yang lembut
  • kulit yang sangat kering sangatlah sesuai pakai body butter ni..sebab kalau nak harapkan lotion biasa memang tak jadi apa lah kan
  • texture dia agak thick
  • fyna tak pakai whole body..fyna just pakai dengan siku,lutut and tangan sebab fyna tiap-tiap hari basuh pinggan yang banyak..so bila sapu kat tapak tangan..sekakrang lembut je tangan 


tips:
  • apply before tido..dekat part yang kering sahaja..if nak pakai whole body pon boleh tapi make sure just sapu nipis je
  • untuk kulit yang kering..this is your bestfriend =)
  • jangan pakai 1 badan if nak keluar bersukan or yang keluarkan peluh..sebab body butter ni dia akan cair and akan ada feeling macam tak selesa
  • fyna selalu pakai dekat some part je..sebab bau dia yang best so perfume tak payah pakai sebab dari pagi sampai ke malam bau tu still ada


dengan harga yang murah and pakai sikit pon dah cukup so saving lah duit kita kan =)

harga 
RM 12.50

where to buy


time raya fyna nak apply body butter ni je la..pakai kat tangan pon dah macam paki 1 bdan sebab bau dia yang sangat wanggi!!!!!!!!!!!!

7 comments:

cik chinta said...

ske fyna nye review. sllu bg brg yg hage murh to bes

azzahoney said...

long lasting tak bau dy sis? baru ingat nak beli body shop je.

khairul akmal bin azman said...

terbaik la..

Erna Ziana Lamsera said...

kulit nana tak kering hehe.. tp tengok rupa mcm yummy and wangii, nak guna jugakkkk

Sweetheart-Bitch said...
This comment has been removed by the author.
Sweetheart-Bitch said...

Haish,lama tak dapat jenguk sini,too busy with doing nothing eg tidoq tidoq ahaha =p

As a lotions junkie,these would be my top picks.

Healthy skin (expect beautiful glows on your skin and less marks) -Palmer's cocoa butter formula with vitamin e

Super moisturizing and soft skin ,effects can be seen after one application no joke,esp. tangan nak bersalam time raya - rosken skin repair dry skin cream (me love this so much but do expect uncomfortable feeling when you're sweating or expose to water urgh bummer) & derma health's skinlabs concentrated vitamin e cream (smells like baby powder,slap it on your feet before sleep then wear socks)

My ultimate fav,my saviour,used as night lip treatment esp. for those wearing lipstick,fyna,trust me this thing really works better than elizabeth arden 8 hours cream and the price won't hurts your pocket. This product has become staples in my daily routine (bring it almost to everywhere),for lips,soothes itchiness from rashes and insect biten,and i did smear it all over my face as night treatment! No wonder it is highly raved - lucas papaw ointment. However,its quite hard to put your hand on this gem. I've found mine at caring pharmasy. Anyway,all of these are not heavily scented except palmer's. I prefer them to be that way since im dont like their smells clashing with my perfume =)

chui ™ said...

dh lme ikot blog fyna ni
asal ada brg bru msti review sakan.
best tq
hpe can see u