Friday, August 10, 2012

review : RONASUTRA 2in1 FOUNDATION AND POWDER

assalamualaikum

harini nak review product Ronasutra

rasanya ramai dah tau pasal product ni kan..ok lah

jom tengok packaging dia


swatch




my color is no 2 Sawo Yellow

ini kata Ronasutra


~TIADA bahan pengawet
~TIADA pewarna
~TIADA bahan kimia
~Daripada sumber semulajadi
~TIADA tarikh luput
~SELAMAT utk semua kulit, NORMAL, OILY, BERJERAWAT, SENSITIF (tiada kesan sampingan utk kulit sensitif)
~SUCI, boleh digunakan utk solat dan juga semasa menunaikan HAJI
~NATURAL sehingga sgt selamat walaupun dipakai sepanjang malam ketika tido ~WARNA yg natural dan sesuai utk kulit wanita MALAYSIA
~JIMAT, pek 6gm boleh bertahan lebih 3 bulan (daily use)
~KALIS peluh
~TAHAN penggunaan sehingga 16 jam
~UV protection # Ia didatangkan dlm satu size iaitu 6 gm.



dia ada 5 color which is good..dulu ada 3 warna je kalau tak salah

ok my review :
  • stay up to 12 hours tanpa berminyak..so good!
  • sangat sesuai untuk yang kulit berminyak
  • tak payah pakai foundation dah sebab dia 2 in 1..foundation & powder..save kan?
  • boleh jadikan kulit flawless 
  • boleh kecilkan pores sebab texture dia sangat halus so kulit akan jadi gebu and licin
  • apply banyak-banyak boleh tutup scar tapi tak lah sepenuhnya


tips
  • make sure pakai pelembab sebelum pakai Ronasutra
  • apply guna brush atau span
  • kalau scar yang teruk...apply concealer dulu ye
  • nak basuh kena guna wet tissue dulu sebab agk susah nak remove dengan air sahaja sebab ia memang melekat dekat kulit


but

maybe tak sesuai untuk sesetengah kulit..fyna sangatlah suka tapi bila pakai jerawat naik pulak..so tak sesuai dengan kulit fyna..too bad =(


where to buy
( fyna nak ingatkan..lepas buat pembayaran..pls inform them sebab kadang-kadang maybe diorang tak nampak..sebab fyna punya lebih 2 minggu jugak baru dapat)

harga
RM 45.00


7 comments:

Sarah Harun said...

sama dgn saya sawo yellow. =)

hazanis said...

puas hati guna produk ni...:)

kema said...

tu yg takut kalo nk guna ape2 produk..takut xsesuai n naik jerawat...muka kema sensitif,huhu~

RazFiRa said...

hmm susah gak tu klu naik jerawat

anarozza said...

Pengalaman saya, awal2 je keluar jerawat sbb bedak mineral Ronasutra akan keluarkan minyak atau kotoran yg menyumbat kulit dari dalam. Lepas 1 minggu kulit saya ok, takde masalah apa2 dan sampai skrg masih menggunakannya setelah setahun.

Miss A said...

sama lah sis fyna, saya try guna pun, and then makin banyak jerawat. oh no no no :P

RedBerry said...

Hello, what are you in MAC - NC25 or NC30?