Sunday, August 26, 2012

RAYA RAYA

assalamualaikum

raya sakan nampak sampi tak menyempat update blog ni..biasalah..bila dah raya..semua pon cuti...blog pon kena cuti kan? so today dah masuk kerja..bangun lewat..masuk kerja lewat..bos message pagi-pagi cakap dia datang lewat..legaaaa haha

so nak share sikitlah gambar raya dekat blog ni...kalau dekat personal FB fyna dah upload banyak lah .kalau dekat page FB ada lah 2,3 keping..hehe segan nak uplaod banyak-banyak..cet!

sebenarnya..raya pon macam tak raya je kiteorang 1 family ni..1 syawal sibuk dekat dapur dari pagi hinggalah ke malam..baju raya memang tak sentuh langsung la..iron je lebih

orang datang tak henti-henti..alhamdulilah..meriah gila la..selalunya akan ada 3 - 4 menu time raya..tapi fyna dah lupa kiteorang masak apa sebab asyik bertukar menu sampai lah raya ke 6..and fyna pon raya ke 2 dah lesap ke rumah cust..nanti penuh pulak gambar cust fyna kan..hehe

macam tahun-tahun lepas baju raya akan disentuh jam 11 malam..time tu lah abru nak bermakeup,.baru nak mencari kerongsang..adik-adik menadah muka untuk fyna makeup..jangan harapla nak makeup haha..mimi tengok je fyna makeup then dia tiru.. bukan apa..time tu semua penat dah..memang nak rushing lah kan makeup..mak ayah nak tido dah tu tapi still awake sebab nak melayan kerenah anak dara diorang hehe

so this year kiteorang try color block..tak la block sangat haha

SHOCKING PINK + NAVY BLUE

shocking pink ni tak rancang pon..time pergi shopping fyna berkenan baju ni..so fyna and mimi decide ok tahun ni pakai pink..mak yang tak suka pink pon ikot je..hehehe

tudung pon tak rancang nak pakai warna biru..malam raya baru terhegeh-hegeh cari tudung..tapi geramnya ada yang up harga la pulak..cis! tudung bawal bersepah..fyna nak cari shawl..memang tak ada la..ish! =.=

jom tengok gambar versi sopan




versi gila-gila


fav!


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!
MAAF ZAHIR DAN BATIN




23 comments:

yana lyana said...

Selamat hari raya! :)

shiQin Az said...

Suke ea, buat muke hehe :D ciut!

boni kacak said...

hahahaha.. bestnya family ni.. sempoi

kema said...

pic last paling xbole tahan...sempoi habess~

Selamat Hari Raya sis~...

hazanis said...

selamat hari raya..:)

Syafiqah Hashim said...

Selamat Hari Raya! pink nyerrr!

El-Janna said...

wah cantik jga gbngan warna tu.. mekap cantik. bju cntik. tdung cntik. huhu smua cantik.. utgla jdik org cantik. ee

slmt ari raya^^

cik chinta said...

cntik r pic

nuruashia said...

hhehehe...one happy familt at home ehheh

hanabunga said...

Haha sporting gila family kak fyna! :)

Mya said...

nice pictures! cantik! selamat hari raya fyna :D

Aida Jelita said...

suka tengok family kak fyna

Nana afLs said...

pic last tu ohsem ahh.. haha ;p

♥nurul♥ said...

haha. semua pic cantik!
tp why pki baju raya time 11malam sis? lewatnye hehe.ape pun,selamat hari raya.

♥nurul♥ said...

oh ye! lupa nk ckp, cnikny baju! hehe
suka color block:D

O'gosh said...

bestnya tgk picca su semua..happy je plus mak ayah sekali....Selamat Hari Raya Fyna...

Mila Ahmad said...

muka lebih kurang sama heee..

Hanie Abd Hamid said...

best nye kak.. cntik bju rye akak !! ^^ <3

Aida Azryn said...

lawo baju u! :D selamat hari raya!

Sally Yatiey said...

Selamat hari raya!

MiSz fiFiEyQa said...

woww...kombinasi yg superb sangat sis!!meriah betul!family sis pun nampak happening sangat!!
=D

Shahada Fauzi said...

comel je famili fyna ni..happening..suke tengok..ehehe..

Izzati Tatie said...

cooommelll! nyer gamba yang last tu.mcm nak cucuk2 mata k.fyna.bdway,selamat hari raya.sja komen entri raya yg nie.hee