Friday, August 17, 2012

makeup tutorial : raya looks : soft & glam

assalamulaikum


ini entry last before raya

so fyna nak ucapkan 

SELAMAT HARI RAYA
&
MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG FYNA 

raya nanti datanglah ke rumah ye =D


yes! sempat jugak buat tutorial untuk raya ni..fyna buat 2 looks..

1st look sangat soft, simple and fresh..

2nd look guna warna sikit but still simple and soft

attention!

fyna tak guna mascara dalam video ni sebab fyna sangat malas nak remove mascara..so fyna just pakai fake lashes saja..part powder fyna tak record pulak lak....fyna guna ronasutra ye..what else..haa..korang akan nampak segala pores and jerawat di muka ni..hahaha.janganlah mengutuk..sedih i..1st time record fokus dekat mata..so agak ada kalanya mata tak nampak di camera..harap maaf..




video kali ni berbentuk HD! wah! even hanya guna camera digital..fyna dapat software yang best untuk edit video

software window live movie maker ni boleh adjust ke HD..so lepas ni semua tutorial tak ada yang kelabu-kelabu dah ok..

tapi sangat lah lama nak upload video ni dalam youtube =.=

product:
cosmoderm moisturizer
biore aqua rich makeup base + sunblock
farmasi high performance foundation
maybelline pure mineral concealer
ronasutra powder foundation
urban decay primer potion
sigma bare palatte
elf eyes lips face palatte
maybelline hyper sharp liner
Revlon Super Lustrous Lipstick. 003 Mauve It Over
L'oreal Color Riche Nutri Shine - shiny grapefruit

soft look


Glam Look




part kening fyna asingkan sebab fyna dah buat video khas untuk kening..maybe will upload after raya.

tc guys! makan kueh raya ingat fyna sebab tahun ni tak buat kueh raya
<3 font="font">


bye!

assalamualaikum!

14 comments:

boni kacak said...

windows live movie maker? wah. macam menarik je ni

man said...

lawa pic..slmt hari raya..sila dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

♥nurul♥ said...

kak fyna.mohon cepat2 upload vid utk kening tuu.huhu sblm blk kmpg ni.nti blk kmpg xdpt nk onl :)

Nadhira Izzati said...

Lawa... Btw, fyna, palette elf tu ok tak? Terang tak kaler dia?

cik chinta said...

Slmt hr ry fyna

nuruashia said...

sgt gojes systa!

Salwati Sapei said...

good job fyna!!!simple & very like:):)

Cheida_Mymee said...

fyna difrent gila muka make up ngan tak hihihi... nice make up

Cheida_Mymee said...

by the way apa kata fyna try Baked Blusher Marble dr elianto color dia more natural and nmpk shining je just a opinion..

♛ Azie Azra ♛ said...

thx for the tutorial. btw

selamat hari raya babe! :D

nurhasnatulnabila said...

cantik.!

eina - Teenage Dream said...

cantik .....,pandai kak mekap adik x pandai mekap selalu tgk video kak,kak blh bg tips tak simple step mekap dengan cara atasi muka berjerawat.....

the fikirman said...

sakan !!

ImaninaSyafiqa said...

kak, fyna.. saya baru bukak blog kak fyna harini.. :)
Your makeup r so beautiful and unique. ^^
btw, boleh saya tahu mana akak dapat shawl tribal tuu? lawa sangat! :D