Friday, July 20, 2012

selamat berpuasa! dan jemput datang ke gerai fyna di bazaar ramadhan =D

assalamualaikum

wah rasa macam tak percaya esok nak puasa kan

tahun ni berbeza sikit sebab fyna adik beradik nak berniaga dekat bazaar..act kami membesar dengan berniaga di bazaar cuma alhamdulilah sejak beberapa tahun ni rezeki kami melimpah ruah..syukur sangat-sangat..so mak decide dah ta nak berniaga..sebab mak kata bagi rezeki dekat orang lain pulak

ingat lagi bulan puasa time dulu sejak fyna sekolah menengah sampai la 3 tahun lepas, kami adik beradik bangun awal siapkan kuih mueh untuk di jual di bazaar..time tu lah nak bergaduh..malas bangun pagi..kene marah dengan mak sebab malas..basuh pingan and periuk yang besar-besar..sakit pinggang dok buat kueh..kena kupas kelapa yang lebih 20 bijik..curi-curi masa untuk tido sedangkan orang lain sibuk buat kueh then bila mak datang, buat-buat rajin buat kuih..bayangkan lah hahahaha..buat kueh dari 8pagi hingga 2 petang..pukul 3 dah angkut semua kueh ke bazaar..jual 3 jam je..nak prepare buat kueh tu yang lama..

tapi berbaloi bila time raya memang poket penuh..mak bagi duit raya beratus-ratus sorang and baju raya berpasang-pasang

lepas 3 tahun tak berniaga, sememangnya tiap-tiap tahun pujuk mak nak berniaga balik..rindu sangat saat tu..tahun ni baru lah mak agree untuk berniaga semula dengan syarat..kami adik beradik yang buat kuih..mak nak relax-relax..nak solat and pergi terawih..kebetulan adik fyna mimi pon cuti sem..

lepas ni bersedia lah pagi-pagi bergaduh..pakat iri hati sapa yang kena buat kerja sikit and banyak..dengar mak merepek pagi-pagi..curi-curi tido..BERSEDIALAH! 

tapi marah-marah semua tu kejap je..bila time berbuka semua akan cerita balik pasal pagi tadi and kerenah pembeli dekat bazaar hehee

so jemputlah datang ke tempat niaga kami di bazaar kupang..hujung sekali..hehe..jual kueh mueh..siapa yang nak merasa air tangan kami adik beradik boleh lah datang beli nanti k ;D

yang tak dapat datang fyna akan update pasal kami adik beradik berniaga dekat sana nanti ye..insyallah =D

owh ya

fyna sebenarnya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada readers fyna
yang drop a comment..yang cuma baca..thanks sangat-sangat..
fyna memang tak sempat nak blogwalking memandangkan laptop fyna dok kat hospital hehe

and 
honestly
i dont know who you are but you are so nice to me babe..thanks
awak tegur fyna cara yang baik and share product yang best..kritik fyna in a rite way
thank you so so much!
keep reading my blog ok =')





selamat berpuasa semua!
salam ramadhan

16 comments:

Nadzirah (jiah)~ said...

selamat berpuasa akak cantik! :)

Sabrina said...

Selamat Meyambut Ramadan Fyna gorgeous!
Excited!

zacky786 said...

waa.. kelakar la smpai nk curik2 tdo .. hehe.. tp mmg best kn brada dlm fmily bisness ni :) ape pn gud luck.. xthu bazaar kupang ktne.. so xleh g.. huhu ..

slmt m'ymbut bln ramadhan ..~

ReeneeRaaid said...

Happy fasting Ramadhan, fyna

reeneeraaid.blogspot.com

P E T A K B U N G A said...

Salam ramadhan..

n selamat berpuasa juga

fara said...

Bazar Kupang katne dear?
Manetau kot2 klo dekat bole singgah bli kuih dr gerai fyna kan!

Salam Ramadhan Fyna! :)

NURUASHIA said...

salam ramadhan buat sys dan family..semoga sukses berniaga eehehhe..

Syafiqah Hashim said...

selamat berpuasa kak fyna..

Sweetheart-Bitch said...

OMG. O...M..G.. I AM TOUCHED BEYOND WORDS,TRULY HONORED,THANK YOU SWEETHEART! =)

Anyway,happy fasting and all the best with your bazar ramadhan!

Dania Eryati said...

semoga murah rezeki....wah siapakah itew yg memuji ?..sy juga mmg tertarik dgn cara mekap fyna...nak mnta tnjuk ajar ni

Ai Noraida said...

selamat berpuase kak , nak duit raye . huhu

nizatus syahida said...

selamat berpuase..love your make up..act,nak tanye akak pakai produk ape?flawless sangat.cantik..hehe..

umishahirah. said...

wah kak fynaa. haha. nak pegi tapi tersangat jauh la pulak. btw, happy fasting kak fyna cantik ^ ^

khairul akmal bin azman said...

asal ko lawa sgt aaa?

Erna Ziana Lamsera said...

slamat berpuasa kak fyna. selalu baca cni tw!

Cheida_Mymee said...

kupang kat mana fyna?? nnt balik kg leh singgah kat kedai fyna tu :)