Thursday, July 26, 2012

review : Scrublet

assalamualaikum

hi!

harini fyna nak review pasal Scrublet 

apa Scrublet ni?


the scrublet is squishy and flexible and ia membersih 3 kali better than guna tangan..how cool is that kan?



jom tengok gambar dulu


the packaging


bahagian belakang


bahagian depan


nampak je macam kasar kan? padahal sangat soft..tak sakit langsung kalau kita tonyoh-tonyoh dekat muka



so untuk cuci muka..korang boleh selitkan jari macam ni and tonyoh-tonyoh muka korang

do i love this thing?

absolutely!

selalunya kita cuci muka dengan tangan kan..and dah yakin rasa bersih..
tapi liang-liang roma kita tu agak sukar nak bersihkan hanya dengan jari tau
dengan product ni..dia bersihkan sampai ke dalam..maksudnya pori-pori kita tu pon dia bersihkan..

lepas cuci muka dengan Scrublet  ni act fyna rasa kulit muka lebih fresh and bersih sangat!

so bila dia dah bersih dengan mendalam..acne pon susah la nak hinggap ke muka kita ni hehe

sebab masaalah kulit yang terjadi selalunya disebabkan kulit kita cuci tak bersih and pori tersumbat..mula lah naik jerawat lah..white/black head pon ada

dengan bentuk yang flexible..dengan bahagian muka kita yang susah nak cuci pon dia boleh capai..contohnya macam tepi hidung..bawah bibir...

fyna guna tiap-tiap malam time basuh muka
sebab sekarang fyna meniaga kat bazaar so habuk-habuk, asap-asap dari ayam bakar semua melekat dekat muka

jadi fyna perlukan something yang boleh buatkan kulit fyna bersih and hilangkan semua kotoran tu

so bolehlah tidur tanpa risau  =)

jangan risau..Scrublet  ni tahan lama..diperbuat dari getah lembut..tak sakitkan kulit pon

i highly recommended the Scrublet  ni untuk semua

harga?
murah sangat!
RM6 sahaja

siapa kata hanya barang mahal boleh buat kulit cantik.. kan?

kulit cantik datang dari cara cucian muka kita yang betol..is it?

where to buy?




kepada yang nak fyna review barang dari bloshop/fb page shop anda
sila email ke fynahere85@yahoo.com
tq









19 comments:

Mass said...

wah..menarik nih..boleh dicuba :D

The ShomeL TwinZ said...

xprnh jmp pon bende nie sblum nie...,mekasih tau bgtu :) like3..hihihi

shazida said...

takpernah tahu akan kewujudan alat begini.. noob! tq akak for the info..

khairul akmal bin azman said...

xde effect kat jerawat ke?
if tenyeh kuat2 kat muka?

naju said...

kite pun pakai scrublet ni. memang bersih daripada cuci pakai tangan. tapi kita tak pakai hari2, just guna time muka rasa perlukan sentalan lebih. hehe... kat daiso pun ade jual ni

fyna said...

khairul akmal bin azman : xla..sebab benda ni lembut je..xterasa pon bijik2 tu

anyssmiccha said...

rasanye kt Daiso ade bnda comel ni coz prnah nmpak =)

ZanIeda said...

sy pnh jumpa bnda ni kt jusco.tp xtau lak mcm mana nk gunanya.now,dh tau...thanx fyna =)

Rara Nasiha said...

nak beli lahh! berguna untuk kulit muka :)

bahasamelayu said...

i have once bought this at watsons for 22 ringgit. lepas tu jatuh dalam jamban. insaf and bought it at daiso for 5 ringgit after that xD

M.r.B.zaCk said...

Hoho~ Macm2 cik andam nie...

Ying Yi LR said...

Best guna ni...rasa x lengkap cuci muka klu x guna scrublet..muka pun rasa smooth je lps guna...

Cik mama said...

pernah jumpa, tp rasa cam tak sure lakk nak guna, tp fyna dah ckp cam tu, so cik mama akan cari balik bnda ni.. thx fyna. Kenyet mata ^_<

Cik Wani said...

wani pun guna ni jugak dr bulan 2! beli kat daiso. sangat best! dah xpayah pakai scrub!

wong meimot said...

Tak pnah lg guna, lepas nih kna cuba la

Riyani said...

saya baru je bli semalam kt daiso.. thanks fina sbb review product yg best ni ;)

adi bah said...

sye bru beli rm3.50 jea

Sweetheart-Bitch said...

Selalu nampak tapi tak tergerak hati nak beli,boleh cuba ni! Fyna pernah tak mix baking soda dengan cleanser? I do it everyday,muka rasa bersih dan licin,macam skrub. Tapi jangan gosok kasar dan over,campur sikit je. Too much would lead to dry skin. Been using it for a year,and happy with the result. The best thing,you can use baking soda for teeth and it is cheap less than rm2. Google and try okey? =)

Stefaniza Ramona said...

dekat tempat saya jual benda ni rm1.20 je..siap beli 2 bijik pakai kat both tgn.