Tuesday, July 31, 2012

review : L'oreal Color Riche Nutri Shine - shiny grapefruit

assalamualaikum

sekarang gila beli lipstick..tak tau lah kenapa..padahal dulu pakai lip ice je..dah menginjak umur mungkin..nak je lawa-lawa bahaha

ok lah , ni 1st time fyna beli product l'oreal! eh tak sebeblum ni pernah try foundation dia so ni kali ke 2 lah

fyna beli lipstick ni sebab fyna try test-test lipstick dekat guardian tiba-tiba terus terpikat warna ni..cantiknyaaaaa

terus beli..

=.='

ok lah

mai nak review sikit tentang

L'oreal Color Riche Nutri Shine - shiny grapefruit

the classic Color Riche lipstick franchise now welcomes a new addition-- Color Riche NutriShine. With 8 unique shades under its belt, this new line of moisturizing lipsticks gives a healthy burst of color to the lips, while nourishing like lip balm and shining like lip gloss.  With Royal Jelly + Shea Butter, Color Riche NutriShine helps lips become naturally healthy and super shiny. 


Loreal Paris says :
"Up to six hours of hydration , two hours of shine and three hours wear without the need of touch-ups , Loreal Paris Colour Riche Nutri Shine is definitely the lipcolour to have for the most beautiful lips ever. "

pakacging





swatches!



my review

  • sangat senang nak apply..sangat smooth
  • rasanya lipstick ni macam lip balm sebab dia tak dry langsung bibir fyna even lipstick dah habis..maybe sebab dia diperbuat dari shea butter and royal jelly 
  • what i love is..even color dia tak lah tahan sampai 6 hours  tapi fyna tak payah nak buang semua lipstick tu untuk apply layer baru..sometime kita nak apply balik..kena buang dulu lipstick yang tinggal dekat bibir sebab kalau apply balik dia tak cantik kan? tapi yang ni tak..lipstick ni terus je apply and akan jadi cantik and fresh macam mula-mula pakai
  • even lipstick dah macam tak ada tapi warna pink dia still ada dekat bibir so dia tak hilang macam tu je la..hanya hilang the shiining and glossy =)
  • adik fyna cakap bau macam biskut tapi fyna tak bau apa pon ehhe
  • nad lastly fyna suka pakaging dia..sebab tak macam lipstick lain yang kadang-kadang kita rasa dah tutup tapi terbukak sendiri pulak kan..ini kalau tutup dia tutup rapat ( boleh refer pada pic no 3)
  • honestly this one boleh ganti lip ice fyna hehe

but
warna ni tak sesuai denagn kulit gelap i guess sebab warna dia ke arah unggu so boleh buat kulit nampak pucat but korang boleh try ambik warna lain..sebab pilihan warna sangat banyak

my Instagram picture

fyna pakai lipstick ni

"my lips keeps moist , glossy and soft whole day long."



where to buy?
guardian / watson


price
RM 39.90



5 comments:

nur anis said...

saya memang tak sesuai warna macam ni..hihi

Sherry said...

So pretty hehe.. Check my giveaway


NAmesherry.com

Sherry said...

Is ok sometime I buy also not suitable colour so I mix lol

67687bdc-dac4-11e1-a4df-000bcdcb8a73 said...

Nice but i lg suke nude kaler mcm yg fyna review smlm tu ;) or maybe nude colour more suitable foe me. hehe.

Sally Yatiey said...

Cantik :D