Tuesday, July 3, 2012

me as mak andam : makeup tunang husna 17.06.12 di kepala batas

assalamualaikum

kali ni ke kepala batas pulak..ni 1st customer dari sana

orangnya kecil molek..terasa diriku gergasi di sebelahnya haha


her skin agak terok
ada jerawat and scar here and there but dont worry..makeup kan ada =)


fyna cuma guna selapis foundation jenis liquid and selapis concealer sahaja untuk cover all the scar =D

nak tau macam mana fyna buat? masuk class makeup fyna tahun depan..wah! haha promote awal-awal


part paling susah adalah kening..fyna tak pandai sangat buat kening but alhamdulilah..fyna berjaya buat kening dia kemas sikit hehe..


sebab ni makeup tunang and nak bagi nampak lembut wajah anis ni..fyna just guna warna yang soft..
dekat waterline fyna letak warna putih untuk effect mata besar and soft

another picture







ehem
=D


all the photography done by my sis..

if korang nak jugak gambar macam ni..boleh hire my sis ye =) harga paling murah 
and boleh dirunding

email : kiddykiddo.kid@gmail.com

untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di

email : fynahere85@yahoo.com



16 comments:

Gadis Gingsul said...

Wooowww....cantik dan natural kak...
Good Job akak...

yuna icha said...

boleh try klnik pakar kulit dr khoo at sg petani.. insya allah boleh sembuh jerawat2 semua..
rmai kwn2 saya dah cntik da kulit muka sekarang..

mysweetfebruary said...

sis yuna icha, kt mana klinik pakar kulit dr knoo tu?

nuha ahmad said...

wow. hebat kak ! ^^

khairul akmal bin azman said...

mmg nmpak perbezaan sebelum dan selepas gambar.


goodjob businesswomen

Chelsea said...

Hi Fyna.
Try liquid foundation dr Shu Uemura.Mmg best =)

*sharing is caring*

zaujah until jannah said...

x ramai yg ske sahring thnx yaw

~Fara~ said...

suka yg natural mcm ni.. =)

jayLa 愛 said...

buat la klas make up :)

thya mierachienta said...

cantik syg! syoknye pandai mekap..kak sila la ke blog sy..grapeladymyra.blogspot.com...lawat kot2 ada yang menarik..sy ada gak laja mekap dr blog akak..tiap2 hari tgk sampai x siap keje bos bising..

Faqihah Husni said...

WOW! Tak nampak pun jerawat dia! Terbaik! :D

Syafiqah Hashim said...

flawless dah jadinya..
terer laa kak fyna ni..

ain dzaya said...

pehhh..terus jadi cantek....

Sherry said...

So pretty amazing hehe..

New follower here

NAmesherry.com

Sweetheart-Bitch said...

I love this look,nampak sweet and girlish,very nice indeed!

P/S: Just asking,sebelum letak primer (or Fyna terus letak foundation afterward?),Fyna letak moisturizer tak? I've changed my skincare,however moisturizer yang baru ni not compatible with my cosmetics.Any suggestion? I have very sensitive skin.

fyna said...

tq dear..
1st letak mpisturizer than baru primer..then foundation..i've used moisturizer from cosmoderm..i kind a like it =)