Monday, July 23, 2012

2 cute product from MIMO MOMI ( review )

assalamualaikum

fyna dapat dua barang cute ni about 2 weeks ago..

1st dapat im so excited! sangat comel ok!

ok 1st

sophie magic cream blush

packaging


swatch



kalau pakai lebih dia akan terang macam fyna punya pipi =D

time fyna try dekat tangan and fyna macam wow! sangat best!
fyna tak minat sangat cream blush sebab sometime cream blush lama-lama jadi oily but this one tak oily
and
tahan lama! 
bila dah apply dia akan stay dekat pipi up to 6 hours..best kan..
nampak natural so pada yang tak suka pakai bedak and tak suka blush jenis serbuk ni..boleh lah try this cream blush
nampak macam lembab dekat kulit sebab dia akan shinning-shinning sikit


caranya : 
dot kan setitik dan terus sapu dekat pipi..
blend betol-betol sebab 1st fyna try dia macam susah nak blend betol
sapu lembut-lembut dekat pipi
1 dot dah cukup untuk 1 pipi

jangan! : 
dah dot and biarkan sebab dia cepat kering so if tak sapui cepat-cepat dia susah nak hilang kesan dot tu

and kalau nak basuh tu kene tonyoh sikit la sebab dia macam stain..lekat dekat kulit

harga?
RM15
tapi now ada diskaun RAYA..yeay!
RM10 only!
nak order? 
here



Tony Moly Tony Lip Tint 





nampak tak bibir fyna merah-merah tu

ok lah
selalunya orang pakai 

Tony Moly Tony Lip Tint ni diorang akan pakai 3 dot dekat bawah je kan? so akan jadi lah macam ala-ala korea..


akan jadi macam ni


merah dekat bawah bibir je..tu pon dekat dalam tu kan

act fyna tak suka langsung bibir fyna macam tu..dah rasa macam baru lepas hisap darah orang je hahahahaha

so how fyna apply?

fyna tak dot kan
fyna just titkan sikit dekat jari then sapu je dekat lips and lebihkan dekat atas lips
so jadilah merah macam pakai lipstick =D then fyna akan pakai lip ice sebab 

Tony Moly Tony Lip Tint ni macam agak dry kan bibir fyna


fyna suka apply terang-terang sebab kalau merah dia memang merah terang and cantik! seriesly and softkan dengan lipice..so jadi natural yang cantik

tapi

tak last longer..lepas makan terus hilang..haih

harga?
RM15
tapi now ada diskaun RAYA..yeay!
RM10 only!
nak order? 
here


for more info

facebook : 




kepada yang nak fyna review barang dari bloshop/fb page shop anda
sila email ke fynahere85@yahoo.com
tq


13 comments:

nur anis said...

macam best je 2 benda ni....

nak tanya la, yang cream bluch tu kena apply sebelum pakai bedak ke selepas?

fyna said...

sebelum pon xapa..selepas pon xapa

Mira Kagimoto said...

wah ! must try ^^
cpt je mira dh g order..hehe :)

Annyss said...

blush tu nmpk sangat menarik! saya pn x berapa minat cream blush. jarang sangat2 pakai. kalau pakai pn dari topshop punya.

Sarah Harun said...

Kak Fyna, sarah still tkt nk pakai cream blush. tp bila kak fyna kata ok, mcm best je.hehe. maybe later la kot beli

cik chinta said...

waa...tgode nk bli blush

nurul jannah vs nurul ain said...

salam kak fyna..
hari2 sya review blog kak fyna..
kak fyna cntik sgt..pndai dressup lgi..
syg kak fyna la :)

blog kak fyna byk info psal kcntikan

Sarah Harun said...

lip tint mmg ssh nk kekal. yg kekal lip stain kak fyna. =)

Erabiatul Ahmad said...

naseb baik jumpa blog kak fyna. tony moly dengan magic cream powder tuh ade org jual satu rm50. naseb tak beli. :)

iesya is Smile :) said...

still available lagi tak blush tu sis..still open for order? i want it..please

Tony Moly said...

Tumpang iklan.  Dapatkan promosi jualan lip tint murah serendah Rm10 dan kebawah.  jika berminat email saya untuk pertanyaan lanjut di liptintcolours@gmail.com atau like fb sya di Tony moly lip tint Rm10 only. Best price offer semperna pembukaan page di facebook. tq.

Tony Moly said...

Tumpang iklan.  Dapatkan promosi jualan lip tint murah serendah Rm10 dan kebawah.  jika berminat email saya untuk pertanyaan lanjut di liptintcolours@gmail.com atau like fb sya di Tony moly lip tint Rm10 only. Best price offer semperna pembukaan page di facebook. tq.

Nur Rasidah said...

nak odr leh ta ?