Wednesday, June 27, 2012

wednesday's quick tips : acne = toner

assalamualaikum

toner pon boleh jugak kecut and keringkan jerawat

terutamanya jerawat yang baru naik and tengah masak ranum =D



caranya..tuang kan toner ke kapas then tekap dekat tempat jerawat tu lama-lama..insyallah jerawat tu akan mengecil and mengecut..

sambil tengok tv pon korang boleh kecutkan jerawat..how cool is it?

tapi depends pada toner jugak ye

dulu fyna pakai toner from nuriz..memang gile cepat jerawat kecut..but then toner from cosmoderm agak lambat la sikit mengecutkan jerawat

so bile dah kecut korang akan rasa pedih and kering dekat bahagian tu..don worry..dia akan heal nanti ye


jerawat yang tengah membengkak pon boleh leper balik..=D

ok bye!

16 comments:

ika said...

kak fyna..

rase nye bile ade jerawat x perlu pakai toner..sebab sy belajar dr acne.org.. bnyak info pasal jerawat. sy ikut step regimen die.. alhmdulillah dh oke sket wlpon still ade lgik jerawat2 kecik.. hope dpt membantu..

type kat google acne.org :)

fyna said...

OWH YEKE? OK TQ FOR THE INFO =)

izyantyPersonalTaste said...

gd info leh cuba nanti :)

Cheida_Mymee said...
This comment has been removed by the author.
Dian said...

em... menarik info ni...selalu saya buh ubat gigi je kt jerawat...tapi berbekas hitam.. kali ni nak cuba buh toner plk...

mira maisara said...

laa.. yeke? serius tak tahu..hehe

::cik asha:: said...

acha p0n pakai toner nuriz jugak dulu..mmg cepat kecut jerawat tp bau toner tu tak best...

farahd101 said...

No wonder dulu pakai toner jarang sikit naik jerawat. Sekarang, dah macam cendawan jew, tumbuh ikut suka ati dia jew :)

Dulu kalau nak kecutkan jerawat, selalu pakai bedak sejuk. Memang best because dia kecutkan jerawat.

Cik Anis said...

tQ sharing k.fyna ^^

X.a.n.a said...

tag u :

http://xanahanami.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html

khairul akmal bin azman said...

tip2 kecantikan..
sape nak cantik..
take note!
ahaha

adrian aizat said...

picit jerk jerawat sampai keluar nasi!

http://adrianaizat.blogspot.com/

msredcheesecake said...

Betul... Sy pernah try esp toner untuk kulit berminyak ....

Sweetheart-Bitch said...

Fyna,I want to share a good toner,it is Thayers Alcohol Free Witch Hazel Toners. You can buy it from this seller :

http://forum.lowyat.net/topic/2033672/all

Its really great,minimize pore size and alcohol free! I love the Rose Petal one. Check the reviews on Makeupalley. Definitely a HG toner for my very sensitive skin. Give it a try :)

erin said...

mane nak dapat toner dr nuriz tu yee

shima said...

Nape toner nuriz berbau kuat