Tuesday, June 26, 2012

my toner and moisturizer

assalamualaikum

harini fyna nak review toner and moisturizer yang dah 3 bulan fyna pakai.

Tea Tree Oil Clarifying Lotion





RM 19.90
click this link for online shopping
  • Toner tanpa minyak yang dapat melicinkan dan melegakan kulit gatal dan radang kulit.
  • Membantu dengan membuang kulit mati supaya kulit kelihatan lebih sihat.
  • Membantu mengecilkan liang roma sebelum pembentukan minyak.
ok my review:
  • ok lepas buang makeup and basuh muka..fyna akan tuang toner kat kapas then apply kt kulit muka and leher..dia akan hilangkan segala sisa-sisa makeup yang tertinggal..sebab kadang-kadang makeup kita cuci tu bukan nye dia hilangkan betol-betol makeup kat muka kan? so toner ni langkah terakhir untuk kita pastikan muka kita memang bebas makeup
  • hilangkan sel kulit mati and daki-daki yang melekat dekat leher so boleh mencerahkan leher dan muka jugak lah
  • sesetangah toner akan buatkan kulit rasa kering and tegang..but yang ni tak rasa macam tu..so bahan kimia dalam ni tak banyak lah
  • bau dia tak kuat sangat..which is good lah
  • tapi lepas pakai toner..kulit fyna akan terasa sedikit berminyak so sebab tu fyna jarang pakai toner before nak makeup sebab takot lagi berminyak
  • fyna pakai 1-2 kali seminggu sahaja..kalau fyna rasa fyna perlu guna..fyna guna
  • so far ok la..but then nak beli lagi tak kot..sebab ingat nak try toner lain pulak =D
Tea Tree Oil Day / Night Moisturiser with Vitamin E


RM 18.90
click this link for online shopping
  • Menghalang kulit dari kesan penuaan awal dengan bahan-bahan aktif anti-penuaan yang boleh membaiki sel, menggalakan proses pembaharuan kolagen dan membantu melembabkan kulit.
  • Pelembab yang merawat sambil melindungi dari sinar matahari yang boleh merosakkan kulit.
my review : 
  • i love it!
  • fyna pakai tiap-tiap hari waktu pagi sahaja..and akan apply setiap kali makeup
  • dia buat makeup tahan lama..
  • melembutkan kulit
  • and halang kimia dari terus masuk ke kulit
  • bertindak lembut dekat kulit
  • tak berminyak if pakai base,makeup yang betol
  • murah and banyak gila! so sangatlah jimat..3 bulan pakai tak sampai setengah botol pon lagi =D
  • bau dia macam bau teh kot
  • kalau fyna rasa kulit agak kering..fyna akan apply banyak-banyak lah pelembab ni..tapi nak heal kan kulit kering tu takes time jugaklah
act kulit muka fyna sangatlah sensetif..so fyna kena guna skincare yang bertindak lembut di kulit..

so far 2 barang ni memuaskan hati fyna lah

and yang penting dia HALAL =D

untuk remaja-remaja yang ada masaalah jerawat..boleh lah try skincare ni..sebab dia sangat murah and jimat..bertindak lembut di kulit

and fyna suggest beli satu set ni.
murah je



RM 54.00
click this link for online shopping

korang akan dapat :

Tea Tree Oil Facial Cleanser with Vitamin E
Tea Tree Oil Clarifying Lotion
Tea Tree Oil Day / Night Moisturiser with Vitamin E
FREE : Tea Tree Oil Anti Blemish Xpress


10 comments:

Siti Rohaida said...

da lame dengar tentang cosmoderm nie..igtkan mahal product2die..
nk try jugak la nti

Annyss said...

interesting! saya dah lama cari moisturiser yg sesuai. so far semua rasa greasy and biasa2 je. tak pernah try lg yg ni. will give a thought about it. thanks kak fyna! :)

Syafiqah Hashim said...

will try some day..insyaallah :)

ucupiza said...

saya pun pakai jugak produk ni..
Memang best dan sesuai untuk kulit yang bermasalah

Noor Hidayah said...

mne nk dpt product ni ek fyna?

cik dyla said...

Ooo..p saye xsesuai la pkai cosmoderm tu..da penah try skali lg byk jerawat naek..syg gak sbb beli 1 set pkai seminggu je..

cik dyla said...

Ooo..p saye xsesuai la pkai cosmoderm tu..da penah try skali lg byk jerawat naek..syg gak sbb beli 1 set pkai seminggu je..

nazihahrafar said...

acc youtube kak fyna dalam majalah hijabista . fuyooo :)

http://nazihahrafar.blogspot.com/2012/06/oyeahhh.html

Qamarina Beauty said...

can buy from me : facebook https://www.facebook.com/QamarinaBeauty
blog:http://qamarinabeauty.blogspot.com

Bill Stewart said...

I have a friend that has really bad acne so I got a tea tree oil facial cleanser for her, but how do I go about giving it to her without her getting upset or taking it the wrong way?