Wednesday, June 13, 2012

how i remove my makeup

assalamualaikum

fyi fyna pakai makeup if nak pergi jalan-jalan sahaja..hehe so macam weekend if ada makeup job..fyna pakailah makeup..tak kan nak pergi makeup dengan muka basi je kan? =D

time pergi ofis memang fyna just pakai sunblock je sebab malasnya nak remove makeup time solat =.=

so bila sekali makeup..memang fyna akan makeup betol-betol..maklumlah kulit tak flawless =.=

so step untuk  fyna bersihkan mukani act banyak step jugak lah

1. The Face Shop Herb Day Cotton - Perfect Cleansing Wipes with Tea Tree


fyna buang dulu makeup guna wipes ni..any wipes pon boleh but this one is my Favorite! 

2.  Biore makeup remover


click for review

both are my favourite

fyna guna makeup remover ni untuk bahagian mata sahaja ye..sebab mascara susah sikit nak bersihkan betol-betol

3. cuci muka dengan air..ini tak kisah lah air suam ke sejuk ke..fyna hentam je

4. st ives apricot scrub


fyna dah guna scrub ni almost 1 tahun lebih..tapi kenapa tak habis-habis lagi? hahahaha

best sangat! kulit jadi sangat lembut lepas guna <3

5. cuci muka dengan pencuci muka..

so yang ni fyna guna pencuci muka fyna lah ye..hehe lepas cuci rasa bestnye kulit muka ni..lembut..baru rasa bersih!

6.mask

any mask yang ada..so rehatkan kulit dengan mask..selalunya memang tertidur dengan mask ni hahaha

lepas buat semua step ni baru fyna rasa kulit bersih sebersihnya dari makeup

tapi

if tak ada mask..

fyna akan guna toner & moisturizer 

so macam mana korang remove korang punya makeup? 




15 comments:

::cik asha:: said...

fyna, nak tnye boleh..untuk kulit yg kering sesuai pakai makeup ape ye..?

fyna said...

makeup? maksudnye foundation ke apa?

elianto2323 said...

Sis..yg mask sheet dari face shop tu mcm mana rupanya?

::cik asha:: said...

hehe..foundation sis fyna..

X.a.n.a said...

tapi kan fyna, mask faceshop lebar...i lagi suka mask elianto..boleh tutup kelopak mata sekali...hee

De' Nurul said...

Hada Labo! Bessttt!

senorita25 said...

Utk mata, swipe dgn cotton pad yg dah diletakkan minyak baby, sekali swipe je hilang eyeliner, mascara pon boleh tp kena byk swipe sket :) Sebab pastu jadi oily sikit, wipe dgn wet tissues pulak (from Watson je, green tea sebab baik utk muka)..then, boleh cuci muka dgn facial wash. Hihihi

@tein said...

Routine fyna sama jer dgn rahmah...hihu...cuma mask jarang guna..hihu...besttt...rasa sihat jer muka

Anonymous said...

salam.fyna bole share ta rutin seharian jaga muka fyna pakai produk apa.. fyna pkai sunblock apa. n sublock ni dia boleh cover ke klo kulit x flawless

Maya said...

x penah pakai mask... pasni nk try lah...:)brape harga the face herb day cotton tu,kak fyna?..rase mcm nk try je...hehe
http://yamarisaikhu.blogspot.com/

Tomoyo@Zura said...

salam kak fyna..sy selalu ikut tips2 kt fyna bagi tau..kih3..memg terkesan la..emmm zura nk tnye la, kalo kulit berminyak nk pakai pe yek supaya make up tu tahan je..kalo sy pakai mekap mesti dah hilang time tengahari tu..huhu...

Ayu Rashid said...

kak ayu terus belasah cuci pakai facial cleanser. sgg x bagus kannnnnn.

Elysa Sofia said...

Banyaknya...ada org kata guna baby oil pun boleh nak removekan makeup :)

ainraus said...

awak. kita baru follow blog ni.

hehehe. kita tak pakai pun make up remover. sebab kita tak pakai maskara. huhuhu. step lain, sama je! :)

Mya said...

fyna guna scrub bape kali seminggu or as daily cleanser? macam mya, mya guna scrub selang sehari after cleaser. just wonder. suka baca tips orang:)