Monday, May 7, 2012

review : Elf High Definition Powder

assalamualaikum

fyna ni kedekut-kedekut pon ikut jenis jugak..fyna tak suka barang yang mahal tapi kualiti tak best..fyna lebih suka barang murah tapi kualiti setanding barang yang mahal..cewah!

fyna dah lama cari loose powder yang best-best tapi kebanyakan yang best semuanya mahal-mahal..tak mampu lah

so kali ni fyna dapat jumpa loose product yang sangat best! murah and tahan lama

i loveee it!

lets see the pakaging





the texture is super soft! lagi soft dari bedak baby
even warna putih tapi bila apply dekat muka tak ada warna apa pon
yang bestnya dia jadikan kulit kita gebu, and licin
pores pon mengecik
makeup tahan lama sebab dia serap semua minyak yang ada
tak nampak pakai bedak..nampak natural je

so kalau korang google pasal benda ni..kebanyakannya feedback yang positif saja tau..tu yang fyna berkobar-kobar nak beli ni




fyna pakaikan loose powder ni dekat this model..even dia ada tan skin..tapi kulit dia stay warna tu..tak pulak  ada warna putih-putih =)

harga RM50
fyna beli dekat my fren dari bintulu hehe https://www.facebook.com/rahmah.rosli 

elf ni product dari luar..so memang tak ada kat kedai-kedai..online je la =)


15 comments:

azam said...

:) nice......x pakai...hahaha

cik chinta said...

fyna, y u gode i? mencik tau

elianto2323 said...

Finally, Sis fyna bt review tntng powder ni. Tertunggu-tunggu tau sbb ade ushar2 gak powder ni tp x yakin nk beli. takut muka jd putih.hehe. pasni InsyaAllah nk beli. TQ Sis. =)

Aida Jelita said...

nampak best

J said...

Kak Fyna, seller tu overprice lar. powder ni harganya $6 je dkt US. Which means tak sampai rm20 pun sepatutnya. Nak charge extra sbb import pun takkan lah sampai rm30+++ extra kan?

Annisa mulia said...

I should have one :D

http://annisamulia.blogspot.com/

Hantu Mekap said...

Fyna,me got this powder long time ago about RM30 including postage. I found HD powder ni a bit tricky bila nak pakai, kalau push powder tu memang muka nampak smooth,but I prefer to swirl it using brush,nampak lagi natural. Masa pakai,memang flawless,pori2 pun nampak blurred kan? Licin je,tapi dari segi oil control,me had to blot after 2,3 hours macam tu lah. Lagi 1 bila dah pile too much powder lepastu tepek lagi bedak ni,memang hasil jadi tak cantik,mungkin dia absorb segala shine so muka nampak macam berusaha gigih gila nak buat mimik. So less is more. Fyna,I nak recommend you Chacott Loose Powder and Lavshuca Lucent Powder. My trick is,Pelembab-Biore Milk-Chafing Monistat-Revlon Colorstay-Farmasi Silky Touch Compact Powder (apply with kabuki)-Chacott LP.

Hujan,panas,berpeluh,ke sana ke mari,daripada pagi sampai malam,mekap sikit pun tak terjejas. Tak perlu touch up pun. Try lah. Farmasi Cosmetics boleh tahan jugak tau,tahu lepas guna High Performance Foundation mix dengan Revlon Colorstay,ramai sangat puji mekap cantik. Just sharing :)

fyna said...

owh wow thats really great! thank you so much!

fyna said...

dear..where to buy Chacott Loose Powder ?

Hantu Mekap said...

Fyna,I rasa kalau Fyna join Lowyat.Net mesti rambang mata macam I. Stalk the site non stop,especially dekat http://forum.lowyat.net/StuffForTheLadies

I beli yang dah di re-packaging cenonet cenonet tu,try dulu ye :)

http://forum.lowyat.net/topic/2154410/all

http://forum.lowyat.net/topic/1880313/all

Selaku hantu mekap,just want to remind you,kuatkan iman while browsing hahahaha!

Anonymous said...

ha'ah kak fyna. seller tu over price sangat. sebab ready stock kot. saya pon suka pakai bedak ni. memang buat muka flawless. Saya beli harga RM24-26 cam tu. tapi kene tunggu sebulan lbey gak la dia nak smpai dari US tu. so saya beli 2 terus sekali order. skarang ni ader dalam kaler kuning. saya order kat lowyat seller. banyak barang2 dari elf ni harga dari RM7.

Ana admi said...

Hi dear..mmg.best tau elf defination..I beli rm13.50 time spree open..go to lowyat..murahh je..very rambang mata..n mine da purchase lebih dari 60 items frm there gile rambang.kuasa 2..:))

Ana admi said...

Hi dear..mmg.best tau elf defination..I beli rm13.50 time spree open..go to lowyat..murahh je..very rambang mata..n mine da purchase lebih dari 60 items frm there gile rambang.kuasa 2..:))

Ana admi said...

Hi dear..mmg.best tau elf defination..I beli rm13.50 time spree open..go to lowyat..murahh je..very rambang mata..n mine da purchase lebih dari 60 items frm there gile rambang.kuasa 2..:))

ayusyaf said...

where can i get this p0wder..? =) TQ