Friday, May 11, 2012

kepada pelanggan Big Mouth

assalamualikum

sepatutnya harini fyna dekat batu feringgi dengan family tapi disebab kan bos call nak suruh fyna siapkan something yang urgent..fyna terpaksa batalkan cuti..and balik rumah..fineeeeeeeeee...and adik fyna pulak call and message sebab ramai dok marah dia..ok

kepada  pelanggan Big Mouth  
owner Big Mouth adalah fyna sendiri dan adik fyna mimi 
dulu memang fyna yang melayan semua customer..tapi sekarang fyna kerja 7days a week..so fyna memang tak ada masa nak layan customer semua and selalunya kalau beli contact lense memang fyna lah yang layan..sebab yang tu sahaja yang under fyna

so kepada yang membeli baju dan beg dari Big Mouth , ini adalah under my sister mimi..kadang-kadang mimi macam terasa bila ramai yang panggil dia kak fyna hahaha

ok kepada yang dah order untuk pre order samaada beg atau pon baju dari Big Mouth , untuk pengetahun semua pre order adalah order yang kami order terus dari kilang and ambik masa untuk sampai ke customer..kadang-kadang makan masa sebulan..tapi paling awal 2 minggu..sebab barang terus ship dari kilang ke customer..so kilang kami bukan dalam malaysia ye..harap maklum

ok tiba-tiba dapat message dari kami yang barang tu dah out of stock..
kenapa out of stock? kilang keluarkan contoh baju/beg untuk model peraga kan..so kami pon tanyalah siapa yang nak baju/beg design ni..then kilang buat dalam 10k..tapi itu untuk peruntukan baju/beg tu lah..so bila dapat order melebihi dari peruntukan..masaalah bahan mentah tak cukup..so wang akan direturn kepada customer
thats why yang dah order and kami akan message barang dah habis..dalam 100 yang order maybe dalam 20 orang sahaja yang dapat..masaalah nya customer dari kilang tu bukan dari kami sahaja..malah dari seluruh negara..so kena ikut turn lah..

memang pengguna penting tapi kami sebagai orang bawah pon dah cuba sedaya upaya..tapi nak buat macam mana kan?

dan duit akan kami kembalikan! jangan sesekali kata kami tipu customer..kami tak pernah tipu customer..semua duit akan direturn if barang habis.kami tak makan terus duit tu

maaflah tapi itu yang berlaku bila adanya pre order

so untuk mengelakan benda ini berlaku lagi..kami tak akan ambik dah pre order semua tu..sekarang kami hanya menyediakn READY STOCK..so barang yang ada kami akan update..barang yang tak ada kami tak akan letak dalam page

adik fyna baru lagi dalam berniaga ni..and dia rasa down sangat-sangat..kalau fyna orang maki berbakul pon fyna ok je..sebab fyna dah lama dalam berniaga ni..kena pandai layan kerenah customer and deal dengan customer je

owh ya, mimi budak praktikal..so bila ada masa dia akan check order..janganlah marah if  lambat balas message or what sebab kami akan balas jugak! jangan lah risau ok

so fyna harap semua pelanggan kami bersabar..and kepada return customer..kami ucapkan terima kasih..akan datang kami akan jual banyak lagi product and sudah tentu dengan harga yang murah dari shop lain..insyallah

thanks for reading.. maaf jika ada yang terasa

our facebook shop



6 comments:

Gadis Gingsul said...

apapun...sukses selalu untuk kak'fyna serta mimie...:}

cik eka said...

laa k.fyna pnye rupe nya
hehehe
xpe itu la adt resam berniage kn
:)
btw senyum sokmo deyh
ngee

hanabunga said...

Itulah pahit manis berniaga kan kak fyna. Hana ni,yg pulangkan barang [pun ada kes dah beli kat tmpt lain.padahal dia dah order dgn hana.Sakit hati kan.nangis betul hana lepas tu.Tp alhamdulillah sbb kes tu jugak,hana dah jadi mangli dgn semua kerenah customer ni.dah xterasa dah hahaha

ain dzaya said...

payah jugak la kak kan nak buka online service nie..ati kene mantap :*

Hantu Mekap said...

Sometimes I conduct spree,pre order and so on. Jadi middle man is quite tough. Kadang-kadang customer ni kita dah tulis awal-awal apa consequence,dia takmo baca,dan ambil risk,bila jadi apa-apa,terus nak maki,lepastu jerit-jerit nak refund. Im wondering where they put their minds. Im a buyer too,most of the time,Im a buyer. I can be considerate eventhough the seller buat silly mistake macam alamak,I lupa sangat-sangat nak post item you,ataupun dah pos tadi ada masalah pulak dengan post. Why nak mengamuk? Everybody makes mistake,but there is an exception lah kan,mcam confirm2 dia kencing ke,then nak hantar bomoh siam pun,fineeee. Because it is your money? Funny. Dah itulah risikonya kalau join pre order/spree,lainlah kalau barang ada dalam tangan kan. Usually harga barang macamni memang lagi murah compare beli yang biasa-biasa,tapi disadvantage dia,time consuming. Kalau rasa tak boleh nak bersabar,pergi kedai,then beli. Tamat.

Understandable,Fyna. Pesan pada Mimi,its okey,thats human being. Bila ada duit,they feel powerful. Try jadi seller,baru tahu it is not a smooth sailing. Lama-lama mesti okey,jangan pressure okey. Take care :)

fyna said...

tq so much dear! yes i dulu pon pembeli..but i stil bersabar je if item dpt lambat ke apa..aslkan org tu xtipu kita and brg dpt..betol tak? my sis a bit down lah tentang ni..dia kan baru lg =.= tp kebanyakan yang xphm tu maybe dioarang stil xtau apa itu pre order kot..sigh..anyway.thanks for komen and dtg dekat blog i..so much love <3