Sunday, April 8, 2012

sangatlah sakit kalau bibir kering

assalamualaikum


paling benci bila bibir kering..bibir akan rasa cekang and sakit..pastu bila pegang..mai ai kasarnyee macam kulit kaki..lepastu mengelupas pulak kulit...bibir yang sepatutnya warna pink jadi lebam..tak cantiknyaa..then kulit kering kat bibir tu rasa nak tarik-tarik je..pastu lukaaaaa..=.=

then nak buat macam mana?

minum air banyak-banyak dah..

sapu madu pon tak hilang..sebab sapu je madu lidah dok jilat-jilat

basahkan dengan air liur pon tak jadi apa..sebab kadang-kadang kita sendiri dok gigit-gigit bibir sebab gatal sangat..kan?

hmm..esok ada date pulak..bibir buruk malu la..

apa susah

vaseline kan ada..

tak payah seminggu..cukuplah 1 malam untuk kembalikan kelembutan bibir kita
tak percaya? cubalah..insyallah menjadi =D

orang kata if pakai vaseline dekat bibir tiap-tiap malam memangla bibir akan lembut..tapi bibir akan pudar warna..betol ke?

ala apa susah..tak payah lah pakai tiap-tiap malam..pakai selang 2,3 hari..atau seminggu sekali atau macam fyna..sebulan sekali...kan senang? 

=D



9 comments:

Gadis Gingsul said...

waahh,,,nak try
bibir fenny kering <--kurang vitamin c
hehhehe,,,
nice entry akak fyna ;*

Anonymous said...

fyna awak try amalkan cocoa collegen. saya ari tu bibir kering. stok cocoa collegen saya habis. lepas tu saya beli , minum . esoknya mulut dah x kering. tumit kaki pon x pecah2 elupas dah.. merah2 pink gituu..huhu

Anonymous said...

dengar kata vaseline ada hidrokuinon..sebab tu mulut jadi gelap nanti..xpasti. hehe just sharing..kalau silap sory

Ardini Izzati said...

bibir dinie pun kering. kadang-kadang kupas part yang kering tu sebab geram sangat. haha. dari dulu lagik macamni. Haihh --"

NisahJune said...

Seswai sangat entry ni with ME. Actually, i'm facing the same problem. But! i change my habit by drink plain water at least 1liter. As a result, no more dry lips. Seriusly x brani pakai vaseline sebab i allergic ngan barang vaseline. Don't know why, but maybe contains something yg i allergic..=)

Anonymous said...

Saya guna Vaseline tiap2 mlm, dah 3-4 tahun dah. Warna bibir saya takde beza langsung.

RazFiRa said...

bibir pudar warna?? ooo fes time taw ni

O'gosh said...

ada ye bibir pudar warna....

Rosmadiana said...

SALAM, SY GUNA neutrogena BGUS JUGA