Thursday, April 5, 2012

end


Jodoh, rezeki, ajal dan maut adalah takdir Allah s.w.t. Allah s.w.t telah berfirman di dalam surah Al-Hadid ayat 22, “Dialah yang menciptakan tiap-tiap sesuatu lalu menentukan keadaan makhluk-makhluk itu dengan ketentuan takdir yang sempurna.”

Jodoh kita telah pun ditentukan oleh tuhan. Apabila tuhan menghalangi sesuatu dari seseorang kerana kehendakNya, sudah tentu halangan tersebut merupakan “sesuatu yang terbaik”, kerana tuhan Maha Mengetahui. Apabila tuhan telah memutuskan “sesuatu yang terbaik” kepada makhlukNya, bermakna tuhan sedang melimpahkan rahmatNya kepada makhluk itu.

=')

25 comments:

Anonymous said...

Kak fyna da putus dgn encik bf ke?
:(

deeyana said...

fyna!!! nape nie?

ZYASH said...

Amin...dat's right girl.. Be strong dear!! Never give up on life..

Sabrina said...

what happened?
for whatever it is, be strong. :(

azalia hjsalleh said...

akak jgn sedih okay..
allah nk bg kita yg lebih baik..

YNA HERMOSA said...

cinta tak kejam, manusia yg kejam x tau menilai erti cinta..

buat kak fyna, smg akak tabah..

yna fhm perasaan akak..
walaupun ianya sangat sakit, yna berdoa semoga akak kuat..

jangan berhenti berdoa dan berharap padaNYA..

Phat said...

nape ni fyna..
semoga tabah hadapi apa sahaja dugaan Nya

umi shahirah said...

err kak fynaaa.. lain macam je nii. selalunye umi blogwalking kak fyna's blog je. hehe be a strong girl kak fyna :) Allah akan bagi dugaan dulu kan sebelum bagi kebahagiaab. kan kan kan? ;)

umi shahirah said...

oopps. kebahagiaan*

Shazney Shamsuddin said...

nape nie kak????

Cik Yatt said...

sis.??

O'gosh said...

awat sedih semacam ja fyna..

Zurina Hj.Zainal said...

be strong girl....Allah merancang segala yg terbaik buat hambanya....insyaallah....

ikafantasi said...

y kak?jgn sedih2 okey

Aida Azryn said...

sabar ye babe.. be strong!!

firaMustapa said...

akk, smge akk tabh walau pape pn yg b'laku..kuat keyh!ahaiyok2!

adeyla said...

kak fyna...............??what happened? :(

IEQAH said...

si cantek.. ni good ending kaa sad ending ni??

Aida Jelita said...

Allah bagi kita dugaan tu sebenarnya nak meningkatkan keimanan kita,, cuma kita ni perasan ataupun tidak tentang perkara ini,, Wallahua'lam

cik chinta said...

cite la terang2 fyna

EZAN IDMA said...

insyAllah. ada yg terbaik utk fyna :)

Qa said...

chill kak fyna..

fae jamal said...

fyna! kenapa ni?be strong k!

♥nurul♥ said...

kak fyna,semua yg berlaku ketentuan tuhan. bersabarlah.:')

NadyaBubble said...

Apa pun yang terjadi, stay strong ;)