Friday, March 30, 2012

review : Garnier lotion (cerahkan kulit)

assalamualaikum



ramai yang tanya fyna dekat fb,email,twitter semua la tanya pasal lotion apa untuk putihkan badan or lengan yang  gelap 

fyna pernah cuba banyak jugak lotion..tapi yang paling menjadi ialah :

garnier lotion

tak lah sehari or seminngu pakai dah putih melepak...kesan dia agak lambat but it work! harga pon tak lah mahal kan

texture garnier lotion amatlah berbeza dari lotion lain..sebab warna putih dia macam putih susu, pekat..and teture dia a bit cair..bila sapu lambat meresap

bau dia bau teh+lemon..so agak menyamankan lah bagi fyna

bau dia kekal all day long? tak pun haha 

tapi dia memang mencerahkan kulit kita

dulu fyna pernah pakai..then fyna tukar lotion lain..kulit fyna macam burn sikit..dah makin gelap..risaunya

then beli balik garnier..insyallah after 1 bottle kulit akan nampak cerah dan lembab insyallah...

pakai lepas mandi..lebih mujarab..

fyna pakai time pagi sebab nak drive pergi kerja and all the time tangan akan terdedah dengan cahaya matahari, so fyna pakai this lotion sebab dia ada UV Protection

lotion lain pon bagus..tapi bagi fyna if nak kulit cerah..garnier lotion boleh diharapkan insyallah

if ada yang sugest nivea : fyna pernah try nivea dari yang lama ke baru but my skin jadi kering sangat-sangat..bau pon tak best..=.=

so lotion apa yang korang suka?
pernah tak pakai lotion garnier? ok tak result dia?

=D

25 comments:

fara3iin said...

alhamdulillah.. ok gak..^^ prnah pkai time sklah dlu.. tp skrg try lotion vaseline pla.. bau pun wangi..

| NURUASHIA | said...

nuru pon gune lotion ni sys...mmg berkesan :)
yg pnting tgn yg burn tyme drive boley diputihkan kmbali :)

Anonymous said...

saya pakai losyen garnier.mmg berkesan sangat ! saya pakai dua kali sehari.dan kesan dia menakjubkan !!mgkn sesuai dgn kulit saya !! mmg terbukti berkesan.cuma 1 je yg saya x suka, losyen ni agak melekit dan susah nk meresap.tp x pelah, sbb ianya berkesan !!

che zie.. said...

garnier x pnah cuba pulak..sbb dh lme pakai vaseline white 2..vaseline pon berkesan kalau nak cerahkan kulit tgn :)

~ cik AiN pinky ~ said...

saye pakai johnson baby lotion je sbb suke bau baby...lembut...tp tak penah try lg yg garnier ni...teruja jgk nk try ni..hehe

Cik Syazz said...

pakai nIvea tapi sebab kak fyna pakai garnier so nak pakai garnier jugak lah :P

mashi said...

kalau nak cerah kan bawah lengan cane? dh lama cari produk yg betul2 berkesan

Heart Crusher said...

balik ni beli terus hihihi

AIRA said...

Aira nak try la...aira selalu pakai vaslline

RazFiRa said...

suka pakai vaseline yang colour coklat
tu..

baw dia macam baw koko..

sedap sangat sampai rase nak makan! haha

melembapkan kulit tp x mencerahkan kot

but i'm happy with it :)

lisa said...

lisa pakai pencuci muka dia,night cream,dan krim untuk kulit berminyak.. semua ok kecuali night cream tu.. sangat2 lah berminyak.. tak suka !! >,< tangan lisa gelap, so maybe I'll try this one! thank you buat review kak fyna :)

eRzA said...

hi fyna...1st time nk komen kt page fyna ni..eheh...erza gune lotion vaseline healty white...botol dia kaler pink...dh 3 thn gak la gune...mmg berkesan..dlu kulit badan erza wane xsekate..ade cam tompok2 hitam kt lengan n kaki..xtau pasal ape..then try mcm2 lotion termsk nivea tu..mmg xde efek...then erza try ni..mmg berkesan slain seratakan wane kulit..mencerahkan jgk..bau pun nice...tp yg garnier ni xpenah try lagi...eheheh...just sharing <3

Anonymous said...

losyen terbaik yang pernah saya cuba adalah GARNIER & VASELINE !
due2 mampu mencerahkan ! cayalah ckp saye ! x tipu !!saya pakai DUA2 !mmg terbaik jugak la kulit saya. dulu kulit saya gelap.skg da jadik agak cerah..

gadis2 semua jom cerahkan kulit dengan losyen tersebut ye ! hehe

Nurul Farzana ( sarawak)

.::Arisse Lee::. said...

i pun pkai gax.serios berkesan..as gadis litar kalo dpt turun litar memng bergelap la kulit..first time pkai 3 hari dah ok...next day trus beli botol besar..:-)

cik chinta said...

fyna nye review memng menggugat imanku. pasni kena la merayap ke watson membeli. wakakak

nn said...

pernah pakai rosken, and nivea. dua-dua macam runny tak berapa suka sangat.

sekarang pakai vaseline cocoa glow. bau cocoa betul. lepas pakai rasa macam nak makan choc brownies. and memang berkesan juga lah. dua minggu guna dah nampak kulit makin okay sebab kulit saya memang sangat kering.

masa pakai nivea dulu langsung tak berubah kulit. rosken pulak, kulit okay kalau rajin pakai tapi bau dia terlalu "ubat". tak minat.

YNA HERMOSA said...

yna pernah pakai garnier, alhamdulillah mmg kulit putih :)

tp x best sbb losyen ni lmbt meresap :(

skrg yna pakai losyen johnson, murah, kulit cerah dan wangi :)

Anonymous said...

HAI FYNA..LPAS JE FYNA LETAK REVIEW PASAL LOSYEN GARNIER NI..TERUS SY P BLI.. MMG LAMBAT MERESAP.. N MELEKIT MMG KENA PANDAI TIMING BIAR DIA MERESAP DULU..PAS 2 MINGGU PAKAI PERASAN KESAN BURN KAT KAKI BERTAMBAH PUDAR.. TERUJA SGT2.. SUKA,,,TERUS SY RAJIN PAKAI..HEHE THANKS FYNA ;)

ayusyaf said...

xpnh try lagi l0ti0n garnier ni... sy dah lama pakai l0syen safi blqis prfect 10..sy suka safi blqis ni sbb l0syen ni xcam yg lain2..lmbt meresap..safi ni cpt mresap..xmelekit..n bau dia best..ala2 susu gtu..hehe..maybe aftr this leh try l0syen garnier ni lak.. ;)

aisya said...

hii ! mmg garnier sgt berkesan ! kulit i mmg jenis cpt je nk sun burnt, then pkai garnier 1 botol mmg mmpu cerahkan kulit. lepas tu mmg terus pakai garnier smpai skrg. mlm2 sebelum tido mesti pakai garnier <3

wAwA said...

ahaahha.. Lotion garnier mang terbaik.. bau pon sedap.. dh lme wyda pakai ni.. dlm mse 3 hri pon da bole nmpk effect die.. tu pon kalo rajin apply hri2 lah .. hee :)

tomatomilk said...

Hai uollzzz.thanks to owner blog sbb bg info..just nak share haritu I pg teganu keja site dekat ngn pantai.kna sunburn trok sngat smp mngelupas.lpas tuh I tried vaseline healthy white even tone lotion tuh.lm msa smnggu sunburn blakang leher dn lengan beransur hilang..alhamdulillah:):)I ni lelaki

erny fariny said...

mcm bagus aje...berapa ye u beli lotion garnier body ligh ni

Anonymous said...

Fdygxveuheeuhdefshfeygs

ismi shahida said...

awak.. hihii.. mekasih .. :) saya nk g beli garnier lah pasni.. hihiii.. selamat berkenalan