Thursday, March 22, 2012

review : ELIANTO OIL FREE PRESSED POWDER

assalamualaikum

harini nak review pasal pressed powder form elianto 



ELIANTO OIL FREE PRESSED POWDER

sorry tak ada gambar hehe..

my code neutral fair 

ni kali ke dua fyna beli sebab yang 1st gelap dari kulit fyna..and yang 2nd memang perfect untuk kulit fyna

i love this product!
sangat sesuai untuk kulit berminyak.
harga berpatutan. tapi fyna beli yang refill saja..sebab dia case dia jual asing..maybe soon fyna akan beli
last all day long! 
good in control oil
give the flawless finish..love it!
rasa kulit halus and licin je

cara guna
just dap dap dekat muka..contohnya macam korang berpeluh and need a touch up..dap dap je press powder ni..so makeup akan canttik balik =)

sekarang elianto ada sale up to 70% tau..diorang kata sampai hujung bulan 3..not sure..tapi fyna beli pressed powder ni dalam rm less than 14..tak ingat exactly price

so i highly recommend this product..sangat best!  

i give 5/5!

till then

9 comments:

Belladeeno said...

elok ke eh? x break out ke? huhu, mcm takut je nak guna, hari tu try eyeshadow elianto kt tgn, then terus jadi gatal. -.-' tp nk try . haha, takut rugi pulak

fyna said...

xpon syg..betol..hehe gatal? aik alegic ke?

De' Nurul said...

i use the blusher. pun cantik dan tahan kaler dia.

elianto2323 said...

Elianto byk bagus2. Tapi ade sstgh alah dgn produk2 ni, mcm akak saya dia pakai e/s elianto bengkak jap..lepas tu dah ok. tapi saya pakai elok je..Alhamdulillah. depends pada kulit juga

Anonymous said...

hi...
product elianto mmg best...
lagipun affordable kan...
nak request... boleh tak?...
fyna buat la makeup collection n makeup storage...
terima kasih... :)

- sarah -

ZYASH said...

kalau muka berjerawat sebab alahan nak buat mcm mane yer fyna...??

Rara Nasiha said...

sesuai untuk kulit berminyak? harus cuba ni! :)

shiny2 star.. said...

yeayy..kite muka berminyak..mmg bru beli oil free pressed powder ni.x try lg...nasib baik fyna wat review.heee

RazFiRa said...

mahal x? hehe