Sunday, February 26, 2012

V day at betong thailand!


assalamualaikum

so 14 feb baru ni fyna and adik fyna mimi & acik decide nak ikot anty fyna pergi betong thailand..sebenarnya bukanlah jauh sangat pon betong dengan baling..dalam 30minit pon tak sampai rasanya..last fyna pergi thailand time form 3 tak salah

dengan jayanya fyna ambik cuti setengah hari dari bos semata-mata nak pergi berfoya-foya hahaha..so tepat pukul 3.30 petang kami tercegat di rumah anty..tapi anty pulak ada hal..so tunggu lah sampai 4.15..




sempat berposing di kebun uncle

tiba-tiba dengan rushing anty sampai dirumah and anty cakap pejabat immigration tutup pukul 4.45 petang! fyna and adik fyna, acik nak buat boarder pas..takot nanti pejabat tutup..kena tingal pulak kiteorang dekat sepadan =.= lepas ambik adik anty, hannan..hannan terus drive macam F1..memang laju gila..semua pakat cuak takot tak sepat nak buat border pass

guess what! i got my boarder pass! yeay!



GAMBAR PASSPORT nasib baik comel ok HAHA



thailand! im coming!


dekat sini lebih ramai yang guna motor ans skuter berbanding kereta


berhenti makan kejap..anty lapar..tapi lupa nak snap gambar makanan..kiteroang makan koteaw sup..tapi sedap sangat! yang pelinya ada sayur kankung and taugeh! pastu masing-masing pakat letak samabl banyak-banyak pastu menangis and berpeluh-peluh makan..tapi sedap! teringin nak makan lagi


next kiteorang pergi Hot Spring Betong..ala tak panas pon air kat sini...dekat legong lagi panas!


see the bunga..macam dekat jepun gitu


sedap je anjing ni landing..fyi dekat sini anjing bersepah..kucing tak nampak pon..boleh dikatakan anjing kat sana macam kucing kat sini..banyak gila anjing berkeliaran..kita yang tak biasa dengan anjing lari and jerit-jerit bila anjing datang dekat..orang thai semua gelak-gelak je tengok kiteorang haha meremang je bulu roma bila anjing datang dekat


test air..tak panas pon


anty belanja makan ice cream..sedap gila ice cream ni..tak pernah jumpa lagi kat malaysia



cucur pak tongko! lagi sedap sebab kecik-kecika nd rangup gila!


pergi jumpa sedara anty untuk tukar duir malaysia kepada duit thailand


terowong apa tah


muzium..tapi dah tutup sebab dah malam


see bunga api and mercun rilex je orang sana jual


jom main bunga api!


dah macam hari raya pulak


beli roses for mummy


budak perempuan penjual bunga 


kempunan nak naik tut tut


makan lagi


somtam! yummy


telur dadar


tom yam..rasanya mak buat lg sedap haha


sambal..terbaik



menu of the day
ikan siakap _________________ nama siam..
lupa lah nama dia..tapi sedap gila! masam masin manis semua ada..fav!


gambar penamat

time malam macam ni kereta berplate malayasia memangla tersangat banyak..yang tua yang muda..banyak..kereta tu parking depan club-club..=.= apa mereka buat? bersuka ria lah! nama pon V day..haha

fyna, mimi and acik cuma habiskan dalam rm80 je bersamaan lebih kurang 8K baht..
barang sana murah sangat!

and yang bestnya kiteorang pergi melancong ke thailand cuma 5 jam..cool tak? haha



19 comments:

laskar pelangi said...

wowowoooo!seronoknyaaaaa dia g terjah thailand:))

Wawa Tasliman said...

eh kata thailnad banjir? gambar cantik! :)

MiSz fiFiEyQa said...

bestnye dapat melancong even pegi thai je...main bunge api lagi...

p/s:ehh nape pic passport sis mcm bercahaya kat dahi tu??flash ek..hehe

iyka zulaika said...

bestnya dapat pergi jalan jalan cuci mata :)

Izzul Amir said...

hey ! i was there few month ago :D we visit semua tempat dlm gmbar fyna and kita makan kat kedai tu ikan tu jugak . rasa dia a bit masam kan ? :p

fyna said...

Izzul Amir : YES! you pon pergi sana? hahaha bila nk pergi lagi =)

lisa said...

5 JAM terjah thailand? ok memang cool :D

cik chinta said...

koolll....pegi obesea 5 jam jek

NABIL said...

5jam je ? okayy...
ni boleh buat masa bulan puasa.
sahur kat m'sia . buka kat sana .
haha

Chikova_Airashii said...

gamba pasport sangat2 lah chomell, woww!! hik

✿ pink velvet ✿ said...

mimi pakai tudung kaler lain dari baju mcm smart pulak :) dulu pon sdara org ade ajak p thailand jenjalan, tp boarding pass smua x buat lg, x jadi teruih sampai ke la, hahaha~

Orked Cleopatra said...

wah cuti2x jugak eh akak, btw akak ckp gi amik passport ari selasa sumtin2x kan..btw sy rase sy pun gi amik tarikh tuh gak...rugi x sempat jumpe...

akak dah chubby sket laa skunk..tp comel jer...:)

bebel cik orked said...

fyna saya taw apa nma masak siakap tuh..nama dye kesom ataupun asam pedas siap..terbaek..sedap..

Jiajameelaindahouse said...

hulloo...hmm mmg berhajat pun nk g betong...tapi tataw the procedure...baru sampai kroh je stakat ni...n baru ja stay kat baling...dalam proses jelajah baling ni...xplore...i love to stay here..

Jiajameelaindahouse said...

whoops one more thing...dat small girl yg stay beside you kat kolam tu mcm knal...hihi

kakachan said...

comeinye gambo pasport fyna.. mcm budak skola ha. kalo dah fotogenik tu, tgkap le gambo pape pon. mst cun jgk. =)

Qa said...

wahhh bestnye jalan2!!!!! awesome gambar pasport akk!

Arfahani Arsad said...

klu duduk dkt bolehlaaa 5jam je..alhamdulillah kak fyna ada kesemptn mlncong!nnti g la singapore pula.. :)

Fid"s said...

gua suka jgk pergi travel