Monday, February 20, 2012

me as mak andam : makeup tunang Mas 18.02.2012 di alor setar

assalamualaikum

18.02.2012 sabtu fyna ada job di alor setar untuk makeup pertunangan mas..macam biasa..selepas subuh..pukul 7pagi terus bertolak ke alor setar.ambik masa 2 jam dari rumah fyna..dah jadi kebiasaan fyna akan datang 2jam awal sebelum majlis..nak makeupkan and nak siap-siapkan the bride

fyna ingatkan kenduri kahwin sebab grand nye..hehehe lawa gila pelamin and hiasan luar and dalam..even simple tapi nice sangat! and family mas terutamanya her sis and mom sangat-sangat baik

owh ya mas sangatlah lembut orangnya..suara pon comel je..

jom tengok hasil makeup fyna =)


before and after

mas req nak berat di mata and soft di lips..fyna buat berat di mata but just a soft smokey eyes

kulit mas dah sedia cantik cuma agak kering..so amat senang nak makeupkan mas ni

another picture


tengah makeup


fyna jugak bertangungjawab untuk pakaikan tudung and veil untuk mas 


mas memang pandai pose..ayu-ayu gitu hehe


cantikkan mas

macam muka dr mashitah pulak eheheh


terasa malu bila pengantin panggil fyna untuk tangkap gambar sama..heheh sebab time ni stil ramai orang..=P


kesian mas..peluh-peluh dia sebab lampu-lampu kat pelamin yang panas tu..nasib baik makeup tak cair..heheeh meh mak andam tolong lapkan..boleh pulak manja-manja atas pelamin..haha



pembaca blog ini! thank you so much! malu pulak rasa..hehe

owh ya..adik fyna juga jadi photographer untuk majlis tu sementara tunggu photografer sebenar yang belom bangun tido and tak sampai lagi..rezeki adik fyna..cewah tak sangak skil adik fyna makin maju..bravo!

more picture


makanan dekat majlis pertunangan mas ni sangat lah sedap sampaikan bertambah fyna and adik-adik haha..tambah pulak ada tart blueberry..and puff apa tah..lagi la pulun makan..hehe

owh ya fyna jugak sempat buat test makeup untuk kawan mas and fyna makeupkan kakak mas yang muka lebih kurang mas..ehehe..gambar akan diupload maybe esok..

so if you guys ada yang berminat nak hire fyna as a mak andam..cewah..and pakej photographer boleh la email di
fynahere85@yahoo.com 
sebelum tu check tarikh di side bar blog ye sebelum booking fyna =)

till then

owh ya.. 19 feb 2012 (semalam) my birthday..thanks kepada yang wish...


18 comments:

Nisa Kay said...

wahhh cantiknyeee fyna mekap...
teringin jugak nak dimekapkan fyna. hikhik...

✿CekolatCelop✿ said...

X BT SHADING KE?

AkUfiZA™ said...

Wow ..!!
Cantik.

fyna said...

✿CekolatCelop✿ : buat..just light2 maybe tak berapa nampak

sarah mohamad said...

Dah lama tak datang sini. Dah makin maju ye fyna sekarang. Hehehe tahniah okeh! nanti saya kawen opkos nak fyna yg mekapkan. Tapi kena datang kelantan lerrr Heehehehe

Cik Anis said...

cantik...simple..

wong meimot said...

sangat manis sgt light dan i sgt suka the way u makeup her face.

nur anis said...

cantiknya...:)

Mie Hishamuddin said...

smart sis makeup n teror adik sis snap picture..pandai dia cari angle yang cantik =))

efa fairuz said...

comel sangat! cantik mekap fyna..paling suka lipcolor tu.. hehe

aziah muhammad said...

cantiknya...suke tgk fyna as a mak andam..so talented!..nasib da kawen kalu x kompom booked fyna... :)

Mya said...

omg gojeslah fyna makeup mashaallah=D tingin gak nak fyna makeup hee =)))

naf. said...

kak fyna,open to seluruh msia ke?sabah bole?hihi

Qa said...

tangan akak fyna ni ada magic lah..huhu.. iqa nak jugekkk akk make up kan..huhu

MiSz fiFiEyQa said...

Just nice...simple but pretty...hehe...eh btw..hepi belated bday sis!!!tatau pulak yg smlm bday sis.. ^_^

lisa said...

cara senyuman pengantin tu mcm lisa surihani sikit kat gambar yg ke 6 :)

oh the first picture, gambar lepas mekap nmpk mcm diana rafar :)

RazFiRa said...

berseri-seri wajahnya... :)

azzahoney said...

lawa,seyesly lawa.i currently adore your work so much.differ from another pro makeup artist.simple but it looks perfect indeed.:)