Tuesday, January 3, 2012

wednesday's quick tips : monolid eyes

assalamualaikum

for those yang ada monolid eyes...selalu mengeluh pakai eyeliner tapi tak nampak..tapi eyeliner memang tak menjadi masaalah kepada yang mempunyai double lid

so

apa itu mata  monolid eyes and double lid eyes??

contoh


monolid eyes..mostly chinese,korean and belah-belah sana la ada monolid ni..orang melayu pon ada..tapi jarang-jarang..

for double lis eyes orang melayu banyak la..india, orang putih..siapa yang ada double eyelid mata diorang lebih bundar and nampak innocent je..so pakai eyeliner nipis pon dah ok sebab dah terang-terang nampak


ok for those yang ada monolid eyes..kene pakai eyeliner tebal sikit..its ok la tebal pon sebab bila korang bukak mata.mata eyeliner tu nampak macam nipis je


ni ada tutorial makeup for monolid and double eyelid eyes


hope its helps.. =)

till then


12 comments:

Ateyn Bella said...

thanks for the info! :D

farahd101 said...

fara xtau la fara monolid atau double lid sbb mata fara jenis sepet,tapi ada double lid. tpi bila pkai eyeliner tebal pown xnampak.nampak mata besar jew..kategori apew tu ye?

Tasha said...
This comment has been removed by the author.
Tasha said...

saye mono.. -.-

susah kot nak make up.sume rase tak kena..nmpk weird kalau apply eyeshadow pun

oshinz said...

jenuh nak tonyoh eyeliner tebal-tebal.. hehe.

Najwa Sofwani said...

ayah sy mono, tp sy xmewarisi :D

Rozana Razali said...

sy rasa sy yg kanan tapered double eyelid, kiri parallel double eyelid, huhu~

Maii said...

wah wah..nice info ;DD
tqvm

Anonymous said...

fyna! u mmg awesome
slalu dpt tngkap ape yg ade dlm otak ktorang. useful sgt2! =)
thks..

Anonymous said...

Tips untuk org monolid:
- Gune eyeliner gel or liquid base.
(Klu gune pensil, ble kite bukak mata, dia akn melekat kt kelopak mata ats.. Euuwww) =)
- Jgn overwing,klu tak,akn nmpak lg sepet.
Sikit je wing 2, bru nmpak korea. Haha.
-Lg 1, nak tebal boleh, tp ade jenis monolid yg klu pki tebal lg nmpak sepet,like mine. So, sy pki nipis je tp SUPERTHICK mascara. Normally,org monolid, bulu mata pon lurus menjunam ke bwh. Haha. So, stress on ur eyelash.
Gudluck.

reen afny said...

saya bermata monolid. hehehe senang la lepas ni nak pakai eyeliner. da ada tutorial. thanks fyna ;)

starzieti said...

mata saye eyelid tapi bila pakai eyeliner terus jadi sepet. -.-