Wednesday, January 11, 2012

wednesday's quick tips : lip liner

assalamualaikum



untuk biginner or daily use..ramai jarang pakai lip liner..sebab ramai jenis suka pakai lipstick terus or just pakai lip ice / lip tint

pernah tak korang pakai lipstick then lepas makan or dalam couple of hours lipstick korang dah hilang..then korang kena re-apply semula..pernah tak?

so thats why adanya lip liner ni

act if kita apply lip liner then baru apply lipstick..lipstick kita akan tahan lebih lama..seriesly! my sis pon kadang-kadang just pakai lip liner je..sebab bibir lebih nampak full and stay long..

lip liner boleh bentukan shape lips kita jadi lebih terbentuk cantik..so for those yang ada lips yang nipis/tebal...korang boleh line kan lip liner ni supaya lips korang nampak lebih nipis/tebal..

lip liner jugak boleh evenkan warna lips kita..contohnya lips kita atas warna agak gelap dan bawah warna agak cerah..so bila pakai lip liner and apply ke seluruh lips..lips kita akan jadi 1 warna..then apply lipstick and lip glos..and you ready to go =D

till then




11 comments:

fae jamal said...

tip yg menarik coz fae tak pernah pakai lip liner..terus je pakai lip ice..;)

fatin amalina husna said...

owh..ptotlar..
hehe..nk try r pasnie..
tx sharing..^^

Oppa Kudin Nz said...

pelembab bibir lelaki boleh pakai kan

Iqah QaQa said...

brand apa yang ok?

cik chinta said...

tu la, kalo pki lip liner. sampai balik dr keje lipstik stil ada.

Cik mama said...

cik mama tak penah pakai pun... later nak trylaaa.. tips yg bagus

Zurina Hj.Zainal said...

weeee!! tips yg bagus...tq ...:)

bdkingintahu said...

nanti entry akn dtg cter la wrna lip liner yg sesuai mengikut wrna bibir....bibir gelap n bibir yang cerah n mcmane nk bg bibir nmpk kecik........sy mmg dh lame nk tau psl ni...plizzzzzzzzzz

kEjAr sUsU! jGn KaSi dYa LaRi! said...

thx sharing..klu bole kak fyna ley ark share kat entry akan dtg mcm mna nak guna lip liner bagi membentuk bibir yang nipis sedikit..thax :)

naimatul said...

gud tip...fyna bl nk post entry ttg cra handle mekap lps solat?...
klo kuar jln2 lps solat xnk la mekap lma sgt coz nnt bsing lak hb dok tggu kat luar surau...tp nk gak cntik...any tips utk remove mekap cpt2 (utk amik wuduk) n nk mekap cpt2 lps solat (spya hb tak bising n org pn xtgk smcm dlm surau)...n yg pntg mekap ttp cun....lgpn saya suka wat smokey eyes coz mata sepet n kuyu...tp bl nk remove time solat yg ssh skit coz pham2 jer la klo smokey eyes....lps basuh, mata dh mcm panda....tlg yer fyna....tikiu

Eiyka ツ said...

Seronok baca blog akak . Banyak benda boleh belajar . Thanks :)