Tuesday, January 31, 2012

wednesday's quick tips : dont have any eyeshadow primer

assalamualaikum

eye primer its a best product..it will make your eye shadow really stands out and make it stay longer..

currently my fav

but what if korang tak ada any eyeshadow primer? 

dont worry

gunakan pressed powder

my fav pressed powder is from nutrimetic




apply a pressed powder with brush dekat eyelid..so dia akan jadi macam  eyeshadow base and akan stay last longer and pressed powder ni jugak akan serap any oli dekat eyelids kita..

but make sure guna  Oil-Free pressed powder ok?

so jimat kan? tak payah susah-susah cari eyeshadow primer =)


9 comments:

shaa said...

Thanks kak fyna <3 I needed this! btw, love the header! xoxo

nuruashia ♥ said...

sys..!!! blog sys lawa seyhh..
header superb...seyes..hitam puteh terbaik ^^

erra syahira said...

fyna, nak tanya..saya memang suke pakai eyeliner..but kejap je cantik..lama-lama eyeliner 2 jadi double kt kelopak mata..camne nak elak ek?

Anonymous said...

Fyna,tolong rekemen brush wajib ada yang bagus and affordable,dan cara nak buat mekap tak nampak pori,is it ada apa-apa brand loose powder yang boleh hide pore. My routine :

Toner
Moisturizer/Pore minimizer
Sunblock
Primer
Foundation
Loose powder

Malangnya,lately ni semua benda ni macam dah tak boleh nak bagi muka flawless smooth dah,after a while,muka berminyak sangat,tend nampaklah semua pori-poriku ini. Tolong I Fyna,rasa sangat tak gembira bila tengok gambar nampak pori-pori tu.

fyna said...

@ erra syahira : cari eyeliner yang waterproof ye

@Anonymous : kalau nak yang murah..elianto pon dah ok =) wajib ada? maybe just blusher je kot..kalau eyeshadow tangan je pon boleh..but boleh try beli dekat elianto..ada 1 set..ambik yang tu

untuk kecilkan pore

http://stoberycokelat.blogspot.com/2011/06/review-biore-uv-perfect-face-milk-its.html

http://stoberycokelat.blogspot.com/2011/11/wednesdays-quick-tips-pore-dissappear.html

Nizam Ijam said...

tolong pakai kan leh x?? hahahaa :P

Iqah said...

wahh bestnye..!! bole la qa cube, btw, cantiknye header!!! suke ^^

Anonymous said...

try using concealer. works just as good as an eye primer.

nana said...

awk bli elf makeup kat mne?