Wednesday, June 20, 2012

tutorial : Makeup for Chinese New Year 2012

REPOST


assalamualikum

im back with another makeup tutorial menggunakan muka sendiri hehe..rindu nak menconteng muka sendiri..this makeup semperna Chinese New Year yang akan datang...

ada yang request makeup tutorial untuk dinner Chinese New Year nanti..act yang request tu dah request dari bulan depan..harini baru sempat buat..fikir punya fikir..fyna buat warna merah, yellow and black..why? sebab merah and kuning memang warna tema CNY kan? kuning/gold sama la kan..hehe

so this is what i came out with



the video


kalau korang perasan ada part yang blur..act fyna pon tak perasan time record tu camera tak focus =.= sory
act nak record guna slr..cari punya cari rupanya my sis dah bawak pergi class =( nasib baik lah ada camera ni =.= 


product that i use

elianto Oil-Free Pressed Powder - wheat beige
mac 120 palatte - red,yelow,black,beige
maybelline gel eyeliner
avon supershock mascara
elianto :creamy yellow
lola brow eyeliner pen
12 baked blusher - soft pink for blush
mac lipstick - 08
elianto attraente lip gloss - shea butter
elianto curler
thick lashes



contact lense
barbie hybrid blue


another picture



Good Luck



15 comments:

Anonymous said...

superb,,;)

Asnisha Binti Samsudin said...

hii , cantik2 :D nak buat , tapi takut . hakhak :)

syafiqah said...

sis..nak tanya product apa yg boleh hiangkan black head kat hidung ? huduh sungguh !

hunny_bunny___chumutt said...

santex. . :') *cukewcukewcukew

nasha sanza said...

cantik! akak sentiasa cantik!

cik chinta said...

cun (:

radia said...

fyna gna brush ap ea time blend colour hitam tu??

Iqah said...

cantiknyerrrrrrrrrr!! suke!!

EZAN IDMA said...

love it!

Nurul Mazni Sawal said...

cantik.. like always :)

~Fara~ said...

sangat cantek.. =)

hahijaw said...

kite ni jenis susah nak puji orang tapi suka tgk fyna make up yg ni. this is so nice! :D

Senorita Nadira said...

akakkkkkkkkkkkk!! cantik sangat3! shukeeee :)) akak punyer eyeshadows tu die style melekat or debu eh? sbb saya punya debu n sapu bnyk kali pon kaler tak lekat sgt huhu

eyida said...

cantik sangat2x..suka...nak makeup mcm tu juga :)

Salwati Sapei said...

i love makeup toooo...makes me crazy to try it..tq for tutor:):), nice to know u fyna:)