Thursday, January 19, 2012

mengimbau kenangan lalu

assalamualaikum


honestly fyna akan tersenyum dengar lagu ni..and time type entry ni pon fyna senyum hehe mengimbau kenangan lama..fuh!

ok lah ni nak cerita sikit..asyik cerita pasal makeup je kan so tak best jugak =P

dulu time study..batch fyna sikit je orang..rasanya paling sikit dari batch lain..time tu dekat college fyna just ada 3 course..IT Programming, Graphic and Multimedia..even kiteorang ambik course lain-lain..tapi kiteroang close sangat! laki and perempuan selalu lepak sama lepas class..owhh miss that moment!

masa 1st sem..subject english memang fav sebab 1 batch berkumpul sekali..fyna budak IT..ehem! and rapat dengan kak dini Graphic and Wati dari Multimedia..dari 1st sem sampai habis sem memang kiteorang rapat..

so masa nak dekat habis sem 1 lect yang ajar english ni..idk her name..but i love her! so sporting..so dia akan bahagikan 3 group so setiap group akan buat persembahan dalam bahasa inggeris la..wah! pandai ke? fyna,kak dini and wati merayu dekat letch nak group sekali..haha alhamdulilah..kiteorang group sekali..melompat tu! then geng laki yang join kiteorang pon best termasuklah my ex..ehem! =P letch bagi masa dalam 2 minggu kot untuk prepare

time tengah bincang fyna pon sugest buat cerita berdasarkan lagu perfect by simple plan ni and diorang pon setuju..geng laki buat script..and fyna dapat watak sebagai si gf and my ex tu jadi hero aka my bf la dalam cerita tu..hamboih..

kalau korang dengar lagu ni mesti tau dah cerita pasal apa kan? so meh nak cerita sikit

babak pertama dimulakan..rafiq main gitar dalam bilik then terdengar oleh ayah (amin) dia..ayah dia ambek gitar tu then terus hempuk..tapi tak patah la..ayah dia tak suka dia main gitar..then si rafiq ni pon keluar dari rumah..pergi rumah kawan dia Wan..then ada babak dia keluar jumpa gf dia (fyna la tu(time ni orang dok pewit2 tau..maluuuuu )) mengeluh pasal ayah dia and si gf menasihatkan dia and bagi 1 kad ada pertandingan nyanyian malaysia idol (time tu malaysia idol tak wujud lagi tau!)
then babak dekat rumah rafiq ni call si mak (kak dini) and adik (wati) cakap suruh datang ke Malaysia Idol sebab dia pon join..so si mak ni bagitau dekat si ayah cakap diorang nak pergi..tapi ayah dia tak bagi tapi si mak marah la si ayah sebab degil sangat..babak ni comel sgt time kak dini marah ahaha

at the end of story si rafiq ni nyanyi lagu perfect ni la then sebelah pentas adala penyokong-penyokong yang terdiri dari kiteorang pelakon2 la hehe..then tiba-tiba ada sorang berjubah hitam tutup kepala tiba-tiba memeluk rafiq ni lepas diorang tabalkan dia sebagai juara..bila bukak penutup kepala tu rupa-rupanya ayah dia..so diorang berpeluk and ayah dia cakap dia akan menyokong anak dia lepas ni..

the end

so diakhiri dnegan nyayian ramai-ramai lagu perfect ni..and kiteroang dapat 1st place! yeay!

act ada video but hilang..if jumpa nanti..fyna akan share..=P


cerita tu fyna ingat-ingat lupa la sebab time tu 2004 haha so cerita pon lebih kurang je la =)

till then



10 comments:

Gadis Gingsul said...

akak fina minat simple plan jga ehhh..

Phat said...

baru pas karok lagu ni secara on9 hehe

Pino said...

wow~ i love this song to.(^0^)/

Fiza Noor said...

love this song, love simple plan :)

Senorita Nadira said...

hiiii samalah kite sis! kite bangun je tido td teros terngiang2 lagu untitled by simple plan. lps mndi tros bukak utube. teringat zaman skolah dlu huhu~~

shazida said...

ada bakat berlakon jugak la kak fyna nie.. heheeee

nasha sanza said...

kak fyna suka jugak lagu nie? nasha pun suka jugak!

Cik Pengat Pisang said...

suka jgak lagu ni..mengimbau kenangan masa zmn skola dlu...

khairul akmal bin azman said...

rahsia fyna 1 lg..

"dia suka lagu pieces by sum41"


kan2??

Uchi kay-f @hmad said...

emm..ohsemm..

fynaaaaaaaaaaa..