Friday, January 6, 2012

me as mak andam :makeup nikah ekin (4 januari 2011_ alor setar, kedah

assalamualaikum

mula-mula fyna nak ucap syukur sangat...alhamdulilah rezeki di awal tahun 2012 =') ekin pm fyna di fb suruh fyna makeupkan dia time nikah..then fyna tanya bila..dia kata 4 jan 2012..fyna macam eh betol ka? lagi 3 hari tu..selalunya orang booked awal sebulan or lebih..macam tak percaya pulak..dalam tak percaya tu boleh pulak sampai ke alor setar 4 januari haritu hehehe..ada some mistake..fyna ingat nikah pukul 10 pagi..so fyna bertolak seawal pukul 6.30 pagi dari rumah..memandangkan baling ke alor setar makan masa 2 jam..bila dah sampai alor setar fyna check message ekin.....lah! nikah pukul 12 pm rupanya =.= then boleh la lengah-lengahkan masa makan dulu di kedai mamak.. hehe

a warm welcome fyna dapat sebaik tiba di rumah ekin..terasa macam kenal lama..padahal kenal pun melalui fb je =) ni lah dikatakan kalau kita nak eratkan silaturahim..di mana-mana pon boleh...keluarga ekin sangat lah nice to me and my sister..tak sombong and they treat us so nicely..thanks to them..

1 jam fyna ambik masa untuk makeupkan ekin and tolong ekin dressup..cantik sangat ekin time tu..ekin cakap macam tak terasa fyna makeup sebab sentuhan fyna lembut sangat..act fyna learn from mistake..hehe dulu adik fyna complain fyna makeup kasar sangat..

so here the result =)


fyna selalu lupa nak snap gamabr sebelum.. =.= kulit ekin agak dry and ada jerawat and bekas jerawat..so fyna tak nak lah guna product yang membebankan kulit dia and terukan lagi jerawat dia..so fyna guna foundation yang ringan and boleh buat kulit bernafas..






more picture

alhamdulilah fyna dapat komen yang positif dari ekin dan family ekin.act masa mula makeup fyna neves jugak..sebab ekin berkali-kali pesan nak makeup yang soft..tak nak eyeshadow warna hitam..and dia cakap nenek dia tak nak dia makeup tebal sangat..so fyna try la..act fyna ada jugak guna hitam..hehehe tapi mix dengan brown..sory ekin =P ekin request nak muka dia pink-pink and fresh..and yang penting nak muka dia shining2 =)

disebabkan ekin tak ada photographer..fyna suruh adik fyna yang shoot..alhamudulilah...murah rezeki adik fyna ni..hehehe 

ni hasil tangan adik fyna


more picture boeh tengok di blog adik fyna

so siapa nak book fyna and ambik pakej sekali photographer boleh lah contact fyna..jangan risau..fyna tak letak harga mahal-mahal..

email me : fynahere85@yahoo.com

till then =)

30 comments:

#ciksuzlin said...

cantik sangat2 :]

cikpinky said...

cntik sgt2 kak fyna mekapkan :)

cik kumbang said...

cantik & sgt sesuai time nikah...
natural look :)

cik chinta said...

nak book. tp jauh sgt yang T_T cedih

Drunbella Khoo said...

superb fyna.
hope pasneh dapat lebih banyak job okay.
love ur touch.
(",)

Fa-zlyn said...

simple dan cantik. boleh book kak fyna pas ni. hehe

Nurul Mazni Sawal said...

gud luck sis :) do ur best~

Hanamaruku said...

i tak sabar nak ambik u nanti time kawen! eksaited! haha. u make up simple and tak over. suke gila!

Aida Jelita said...

cantiklah kak fina even simple and ringan

starzieti said...

cantik sangat. :D

sedutzone said...

mak andam, nak makeup org laki leh ka? ahakz

dye.yana said...

cantik!! sis pakaifoundation ape?

khairul akmal bin azman said...

cik fyna
le kami booking ang ek..
jadi mak andam kawen kami nanti..

ezzamalik said...

cantikkk .
lagi 1otahun boleh tak jd mak andam ezza ? hee(:

Cikpuan rara said...

fina.fina mesti tak ingat rara kan? rara kenal fyna dr mula2 dulu fyna start makeup.now fyna dh berjaya dgn bakat fyna.im proud of u.very proud.jeles pon ada.hehe.tp no lah.rezeki Allah bg lain2.bangga dgn entry ni sbb sekali gus fyna kongsi rexeki ngan adik fyna.dye pon leh jd photog.Alhamdulillah.moga fyna sucsess hingga boleh bukak klas makeup pulak.gud luck kawan!

naimatul said...

cantik sgt fyna mekap...ska sgt...nmpk natural n cute....ala2 doll...bl la leh merasa fyna mekap...dinner dh lps, kawin pn dh....

liya alia said...

untungla pandai mekap. nanti nak kawen sendiri mekap ja. jimat. photographer pon adik sendiri. jimat abes tu nanti. hehe

kak ijan said...

Salam Fyna,
alahai cantiknye bakal pengantin. Kak Ijan suka cara Fyna make up tu. Nampak natural saja. Hmm, teringin juga nak belajar make up ni. Kak Ijan nak beli alat make up pun tak berapa pandai. hehe :)

Miss Amateur Cook said...

wow cantiknya make up. x heavy pun. nampak natural je. make up macam ni la saya suke. ^_^

✿ pink velvet ✿ said...

chanteqnyer ... mmg natural sgt, sukeeee~~

Anonymous said...

sumpah cantek !!!

Ateyn Bella said...

seriously cantik sgt mekap tu :D

Nem0 o0h Nem0 said...

babe,ko mmg ade belajr makeup ke? cantik laaa.. ;)

Iqah QaQa said...

cantiknye.. !!!! pandainye kak fyna.. ^^

::cippeanut:: said...

nice~!

Amoi Cantek said...

cantek sgt2..
natural je..
suke tgk..(:

YNA HERMOSA said...

simple and sweet :)

*~♥SheQueen♥~* said...

Thanks a l0ttt f0r ur make up,dear fyna ;)
U r pretty n ur make up is awes0me!
I l0ve the way u t0uch n the result,really SUPERB!
Amek fyna make up n u all takkn nyesal even byar la mhal mna p0wn it's still brbal0i2! ;D
But fyna x cas mhl p0wn plus brmurah ati tlg t0uch up n mcm2 lg al0ng ur big day :)
Her makeup lasts al0ng the day, her t0uch will make every0ne praise u n ur l0ved one will spellb0und on u!! Trust me,i've experienced it! ;D

nasha sanza said...

sangat cantik sis...tak tebal..suka2!

Ardini Humaira said...

cantik! boleh amik upah untuk pengantin2 dah ni fyna... siesly :) boleh buat bisnes mekap2 :D mak andam