Thursday, January 12, 2012

Happy Birthday ayah yang ke 26 =D

assalamualakum

12.01.2012 


ayah memang suka buat gaya macam-macam time ambik gambar =.=

harini birthday ayah fyna yang ke 26..haha 52 lah..tapi kalau tanya ayah umur berapa mesti dia cakap umur 17 tahun =D

happy birthday ayah! moga makin hensem dan comel!

fyna tak pernah cerita lagi pasal ayah..so harini nak cerita pasal ayah fyna

ayah fyna seorang yang sporting! but sangat mengongkong! haha..kalau fyna pergi kerja..pukul 5.30 petang tak ada kat rumah lagi..ayaha akan call banyak kali suruh balik..kalau keluar pergi Sungai Petani dulu tiap 1 jam call suruh balik..tapi sekarang tak dah sebab pukul 5 petang memang fyna and adik-adik dah ada kat rumah =D

sunyi rumah kalau tak ada ayah..selalunya time fyna balik keja ayah and mak dah ada dekat meja makan untuk minum petang..then bising-bising panggil semua untuk makan sekali..

tiap malam lepas balik masjid ayah mesti macam happy-happy...then tengok tv sampai tv tengok dia..hahaha

kedekut! kalau mintak duit rm50 ayah bagi rm10..haha tapi kedekut bersebab tuu

suka spot check kiteorang..pagi,petang,malam..selalu datang bilik tengok fyna and adik-adik buat apa..haa kalau time malam macam pukul 2,3,4 dengar pintu bilik terbukak..tu maknanya ayah / mak spot check kami

ayah memang lucu! kalau ayah dengan mimi ( aidk fyna) boleh main tampar-tampar then kejar 1 rumah..jerit-jerit haha

ayah sangat tak kedekut kalau bab makan..sebab tu dari kecik kami dah dia ajar makan mewah-mewah..sebab tu kami gemok-gemok..and mak cakap dulu mak rajin bergaduh dengan ayah bukan sebab makanan tak cukup..tapi makanan terlebih cukup sampai penuh peti ais tak muat nak masukan barang makanan =D lucu la pulak

tegas..kalau dia kata TAK BOLEH..TAK BOLEH la..even mak fyna pon tak boleh bantah..

suka buat suprise senyap-senyap..haritu fyna cakap baju stereng kereta dah buruk,koyak..suruh ayah beli baru..ayah buat tak tau je..then the next week masa fyna nak pergi kerja..eh stereng ada baju baru? haha tq ayah

sangat penyayang..even fyna tak pernah bagitau dia apa fav warna fyna haritu dia pergi indonesia..dia belikan kain buat baju kurung kat fyna warna PINK =')

cerewet..kalau baju dia tak berkenan..sampai bila-bila pon tak pakai..turun dekat fyna perangai ni =.=

banyak kawan..pergi mana-mana semua kenal ayah..kadang-kadang time dekat trafic light pon ada orang kampung jerit paggi 'BOS'! haha lucu

pentingkan agama..kadang-kadang ayah marah jugak fyna and adik-adik..baju ketat la..seluar ketat la..tak tutup dada la..then dengar dia bebel if tak tukar baju tu keh2..and akan kejut kiteorang solat subuh sampai rumah tu nak runtuh if tak bangun

ayah is the besy ayah in the world!
hopefully dapat seorang suami yang macam ayah..bahagia hidup =')

along janji akan jadi anak yang baik..yang boleh bahagiakan ayah..jaga maruah ayah..akan akan bagi cucu yang comel-comel..haha  (gatai)

i love you ayah!

SELAMAT HARI JADI.

26 comments:

♥ NadiaZulkarnain ♥ said...

Happy family :)

kLiPKeRt@sPiNk said...

today is my birthday too~~

wink wink**

Phat said...

happy birthday pak... eh silap pak cik.. ;-)

http://phatthegreat.blogspot.com/2012/01/pjj-la-aku-pasni.html

kaizen said...

hepi besday to him....

nur anis said...

happy birthday untuk beliau..:)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam fyna.HB to ur father.62? nmpk cam 50 an. =)

puterablog1malaysia said...

ayah memmng sporting!!!! uncleee...nte buat gaye terbang plak ye...terbang ke tepi k! mesti gempak..kihkihkihkih

zuk zuhaiza said...

untung dapat ayah seperti dia.

semoga Allah merahmati dan panjangkan umur ayah sis :)

Cikpuan rara said...

selamat hari jadi ayah.hepy nyaaaaa =)

maniQ said...

sweettt..semoga panjang umur pakcik..selamat hali jadi pakcik!!..bertuah dapat anak cantik cam fyna..heeeeeeeeeeee

AMEERA rose said...

selamat hari lahir ayahh :D

Aida Jelita said...

hahahaha comel lah ayah kak fyna

rosliza rubee said...

happy besday.. :)

YNA HERMOSA said...

selamat hari lahir untuk ayah kak fyna :)

smg dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan tubuh badan, ameen :)

EZAN IDMA said...

hppy beday uncle!

♛ Azie Azra ♛ said...

bday ayah kite sama! weeee~

Iqah QaQa said...

happy birthday .. ececehh.. :P
^_____________^
semoga panjang umur murah rezeki ye uncle..

fatin amalina husna said...

pling best mkn sama2..^^
klau sorang xdak jgn hrap nk mkn..
tp klau dah sibuk dgn asrma nk wat cmn..huhu..

happy bufday p.cik!!

lisa said...

sportingnye ayah k.fyna. siap main kejar2 dgn adik beradik sekali, jerit2nya. hehe tersenyum sendiri bila baca entri ni :)

btw, selamat hari lahir pakcik. hehe :D

fae jamal said...

hb to ayah fyna! happy family! meriah je..;)

Nora_Aniza said...

semoga panjang umur..ayah saya baru pergi..redha jer. ;)

Sheeq ♂ ♀ said...

Hehe same macam mama shikin..Mase tido dia akan spotcheck..

nasha sanza said...

hehe..kak fyna memang ank yg baik..happy birthday to your farther sis!

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

hepi besday papa!!

besday sama ngan daddy kite :p

p/s : fb akak remove kite ke? :(

dindong said...

hahaha..comel gle lah.. :))

bebel cik orked said...

cantik2...baru jeh jmpa blog awk..bykan ag eh tutorial shwal.nk dian pelangi.hehehe