Thursday, December 8, 2011

tutorial : Sucker Punch: Baby Doll inspired makeup

assalamualaikum

makeup tutorial yang tertangguh akhirnya dipublish jugak =.= makeup tutorial ni dah dibuat 2 minggu lepas kalau tak salah..and sebab sibuk memanjang..terbiar video tu...kesian dia


kalau tengok dalam video ni :
  • fyna tak record time lips..for lips fyna pakai concealer and nude lipgloss saja tau! 
  • korang akan nampak jerawat yang mekar di pipi dan dagu fyna..fyna baru lega dari suffer dengan acne sebab haritu pergi mandi dekat The Carnival..kulit jadi burn,kering then ada jerawat.. =.= so yang dalam video tinggal sikit-sikit je lah
  • fyna letak glitter dekat eyelid sebab fyna tengok movie ni dalam youtube..dekat eyelid baby doll ada macam shining-shining..so.
  • blusher! fyna letak eyeshadow warna orange! hehe
  • kualiti? macam biasala..bad kualiti..need a new camera la =.= adik fyna punya slr tersangat payah nak record =.=
  • fyna record dalam bilik kali ni sebab mak asyik marah barang makeup bersepah dekat ruang tamu..heee
  • act kening fyna...fyna bagi warna coklat cerah..maybe tak nampak sangat dalam video..saja nak feeling kening macam baby doll kan =P
  • fyna pakai contact lense...sory fyna tak ingat apa nama lense tu..soryyyyyyy
  • yang request pale look tu..kira ni pon dah pale dah..so kira req tu dah di fullfill lah ye =D



my fav picture!


revlon photoready
stay put
maybelline - ceoncealer
120 palatte - soft brown, medium brown, black, beige,orange
maybelline hyperharp liner
maybelline cat eye mascara
elianto attraente lip gloss - dessert tanl





list of request! bila masa nak buat ni..

♥ 2 hijab style req from You Tube
♥ hijab style macam dekat banner
♥ my everyday hijab style
♥ makeup soft pink+ baby blue
♥ makeup for glasses
♥ makeup for mom
♥ inspired makeup bella BD
♥ makeup black + silver
♥ makeup for event chinese wedding
pale makeup
♥ ulzang makeup
♥ hijab tutorial Wear Shawl like Tudung Bawal
♥ makeup tutorial doll mulut kecik!
♥ inspired makeup by Wang Jiayun & NekoNyapii
♥ inspired makeup by tsubasa masuwaka

till then

20 comments:

nasha sanza said...

memang cantik..nak cubalah..thank you..

Jerr said...

ooooooooo :)

khairul akmal bin azman said...

apabila fyna start berkata kata


dgr lah kaum hawa khususnya

MiSz fiFiEyQa said...

cantik la mata... =D

Miss Kagimoto said...

wah can't wait for tsubasa masuwaka makeup tutorials..big fan of her ^^

nak request leh? ^^
inspired makeup by okarie ! :D

Ain SSB said...

Lawa! Rasa macam nak try tapi tak cukup bahan make-up :P

semutsengal said...

bulu mata palsu ? boleh pakai ke ?Err.

Nurul Mazni Sawal said...

banyaknye sis punyer request.. peninggggg.. buat satu, bertambah lagi sepuluh.. hehehe.. ape2 pun i loike diz one.. cntik!

✿ pink velvet ✿ said...

chomelnyer~~ sgt suke baby doll punye style ni, huhU!

tapi malangnyer yien mmg dari dulu x pandai nak mekap mata, x kesah la blaja byk mane pon *sobs sobs*

senorita25 said...

Yeay!!! Bukak blog hari ni terus gembira sebab saye request for this BabyDoll Sucker Punch's makeup!!! Hehe thanx sgt Fyna gorgeous!!! The makeup is awesome!!!! And of course, u too :)

fae jamal said...

cantiknyaa..nk makeup mcm ni tapi tgn tak berseni..hehe

naimatul said...

yeaahhhh...finally dh ada tutorial for baby doll....suka sgt mekap mcm ni coz nmpk cute n maintain muda jer...thanks fyna

bantal said...

u...lawa......leh try mekap nie...

Niena Farrah-Hana said...

nice..huhu

cik eka said...

k.fyna ape tjok lagu ny..
gile gempak a
tuto pn bez..
plezz nk tw sgt2 tajok lagu ny
sob3
T_T

aTiRaH nAdiAh said...
This comment has been removed by the author.
aTiRaH nAdiAh said...

fyna..wt la tuto make up yg untuk nikah 2..mybe next year, my fav kazen suruh i make upkan utk nikah dia jgk..tira tgk fyna make up utk nikah frenz fyna 2 sesuai n cntik..plze la wt tuto make up yg sesuai utk nikah skali dengan malam berinai..plze3.......hehehe =)

Anonymous said...

akak, mcm mana nk buat shawl mcm kat banner and shawl mcm yg kt tjuk post makeup lepas solat 2? look simple and nice. can u make tutorial for that please..

Anonymous said...

akak, mcm mana nk buat shawl mcm kat banner and shawl mcm yg kt tjuk post makeup lepas solat 2? look simple and nice. can u make tutorial for that please..

Anonymous said...

nk try makeup org tapi xpandai ler...