Monday, December 5, 2011

me as mak andam : makeup nikah Is Fatehah Adi

assalamualaikum

a month ago..fyna dapat message dari my old friend..kawan time sekolah teknik dulu..so dia cakap dia nak mintak fyna mekeupkan dia kahwin nanti..at 1st fyna macam terkejut gila..fyna tak pernah makeup orang kawin ni..

tapi dia nak sangat fyna makeupkan..sebab dia takot mak andam yang makeupkan..takot muka dia tebal dengan makeup and nampak fake and nampak tua..plus bakal suami dia (sekarang dah sah jadi suami =P) tak nak dia makeup tebal-tebal..so fyna pon setuju

minggu-minggu berlalu dah sampai harinya.. 03.12.2011 hari dia akan dinikahkan..seawal pukul 5pagi fyna bagun..bukan bersemangat..tapi neves sangat..sampai tak boleh tido..hamboi! mengalahkan pengantin

rumah Is dkat Yan so agak 1 jam jugak dari rumah fyna..pukul 7 bertolak dari baling ditemani oleh dua adik fyna hehehe

mak pesan
jangan makeup tebal sangat..sampai muka jadi kelabu
jangan letak banyak warna sangat
ingat..makeup untuk masuk masjid just simple-simple

jom tengok hasil makeup fyna =)


before


selepas

so macam mana? ok tak? hehehe

another picture


dengan mak andam yang comot lomot




ok tak? tak nak nampak over sangat..and nak nampak soft..

bila tanya mak ayah..

ayah : cantik..tak nampak tebal..soft ja nampak
mak : kening tu kena bagi kemas lagi..makeup dah cantik and berseri

alhamdulilah..
next post
makeup time kahwin..berjaya buat kening dengan cantik =)


27 comments:

miera said...

Good job ! cantik-2 . mira suka . tak tebal ponn . mira memang tak suka kalau makeup tebal-2 sampai muka nampak lain . kak fyna make up memang cantik ;D

husnazahidi said...

cantikk..x trlalu tbal..^^

ttba nmpak muka k.fyna lain sdikit..

oshinz said...

alamak.. nape kite tak dapat tengok pic ni. sedihla. haha.

Hiddy Asri said...

:)

sarah mohamad said...

Cantikkkk and tak tebal sangat. Untuk mekap akad nikah tak sesuai kalo tebal2 sgt :D

starzieti said...

cantik. simple je. suke suke. :)

biasenye kalau mak andam mekap mesti muke nampak kuning atau gelap n tebal. tapi kak fyna mekap nmpak soft je. cantik. :D

Cik Yatt said...

cntek la sis makeup..

nnt kite kawen sis makeupkan la gak..hehehe

Nisa Kay said...

cantiknyeeeee~

Bella Ayub said...

hehe.. ok lah tu ..natural jer.. kita fhm perasaan awak sbb bulan lepas 1st time make up real bride :D

Nana Jay said...

lawa :D suka suka

naimatul said...

cntik sgt...nmpk sweet n ayu jer...ska sgt mekap mcm ni....nnt leh la bg tutorial mekap mcm ni lak ek

annyss said...

cantik! still nampak macam tuan punya badan. one of the thing yang saya tak suka bila mak/pak andam makeup is diorg kadang guna falsies yang melampau. nampak sangat fake and kadang nampak lain sangat dgn rupa tuan punya badan.

nasha sanza said...

memang cantik la sis fyna! suka2!Memang tak tebal...sweet jer....

NurAthilah ♥ said...

niceee

elianto2323 said...

nice. yang penting foudation yg kita pakai tu. ape2pun congrats Sis sebab dah buka bisnes baru. side income.: )

khairul akmal bin azman said...

fyna nmpk cantik..
bdn chubby ckit ek..hehe

[z@ck] said...

nice.tak tebal dan nampak make up sgt blend dgn warna kulit pengantin.psst..lepas ni boleh la buat bisnes mak andam plak =)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahahah.. fyna baju kurung kita sama lah..

Rozana Razali said...

betul ckp mak fyna, mekap sangatttt cantik, tambah2 time close up. kening boleh improve lg. =)

Dylla Fadzil said...

lepas ni p la class untuk asah skills. hehe. boleh buat bisnes ni hihi

wana_abdul said...

....k.fyna..waahhhh..cntek mekap.....gud3..ble tkar profesion keje la pasni....jd mak andam lak

bantal said...

buat le. toturial mekap nie...fyna please...nampak cantik le..fyna...

TeQah Khaire said...

fyna sila buka salon (:

hehe *gurau aje

saadah saadun said...
This comment has been removed by the author.
saadah saadun said...

fyna, before this i just jadi silent reader u je. :) i nak tanya, u terima tak tempahan utk guna khidmat make up you untuk orang yang duduk luar dari kedah? if yes, bulih lah kalau ada apa2 i 'chup' you one day. bukan apa, you make up cantik sgt. nampak soft and natural. tak fake and cakey. super love. hehe.

fyna said...

ambik je sayang.. =) apa2 inform i ok

Zefa said...

as salam. fynaaaaa.. sgtsgtsgtsgt cantikkkkkkk.suka la.. blh ke make-up kan saya yg berdahi jendul dan mata yang booolat ni.. ahahah. seriusly..suka sgt make-up kamu yang xtebal ber'inci2 tu. suke ye!